0

tesettür bence insanın saçını, gerdanını, bacaklarını kapatması değildir. insanın ufkunu genişletip, dinini öğrenip ona göre nasıl giyineceğine kendinin karar vermesi, hatta ona göre nasıl düşünmesi, nasıl düşünmemesi gerektiğini kendisinin bizzat öğrenmesi demektir. tesettür başını kapatıp eyelineri kulağına kadar çekip, topuklu uzun çizmesi ile sokaklarda, daracık pantolonla dolaşmak değildir. fakat ben bu konuda böyle söylesem de, kimseyi yargılamıyorum. kafasını zorla kapattıran insanlar var. kızına küçük yaşta kafasını kapatması için zorlayan anne, babalar, çevreler var. ve o kız kafasını kapattığı için onunla gurur duyuyorlar. fakat kızın içindeki bastırılmış duygular, yapamadığı duygular ortaya çıktığı zaman ve biraz da yaşı ilerledikçe kimseyi takmadan kafasındaki o bastırılmış duyguları gerçekleştirmeye başlıyor.. mesela bir tane tanıdığım kız var benim, kendi isteğiyle kapanmış, dünya tatlısı dünya güzeli bir kız. istediği gibi giyiniyor fakat daracık ya da önü başı açık giyinmiyor ve gerçekten çok zeki bir kız, çok akıllı bir kız. öğretmenlik okuyor. yani tesettür insanın kafasındaki düşünceler ve hayata geçirdiği uygulamalardır. bir insanı zorla bir şey yaptırırsanız bu gerçek anlamını kazanmaz. hatta anlamından daha da başka bir yerlere, başka boyutlara ulaşır. bu sebeple tesettürün anlamını burada tam olarak tartışamayacağımız için yani tartışmaya açık insanlar olmayacak. çünkü tesettür onlara göre sadece kafasını kapatmak, dinine yönelmek falan filan.. ama durum gerçekten böyle değil. ben açık bir insanım, kapalılardan daha düzgün giyindiğim yönünde duyumlar alıyorum. hiçbir zaman tahrik edecek ya da kendimn hoşuna gitmeyecek bir şekilde giyinmedim. giyinmem de. başkaları beni ilgilendirmiyor. zaten kendi duygularım kendi hissettiklerim benim giyim tarzımı gerçekleştiriyor.

0

islam dininde ergenlik çağina gelen her kizin bastan asagiya kapanmasidir tabi sadece kadinlara ozgu degil erkeklerin de harama bakmamalari/bakmamaya calismalarida teseturdur.

0

günümüzün modadır. kafamı kapattım tamam oldu. moda olarak görenler sadece kafasını değil beyinlerini de kapatmaktadır. yoksa her tarafın açık kafan kapalı olmaz bu iş. her tarafınla erkeği tahrik edeceksin ama benim başım kapalı diyeceksin. çok merak ediyorum kafasını kapatanların kaç tanesi namazını kılıyor.

0

çok yanlış bir soru tesettür kadınların kapanması anlamına gelir tesettür bir moda veya güzel görünmek değil dır tesettür kadınların kapanmasıanlamına gelir islam da bile emrettiği bi kadınlar tesettürü bir mado olara dinmemeli islama göre kapanmalı