0

gergin olan ortamdan uzaklaşıp derin bir nefes almak en iyi çözüm bence

0

gergin anlarda eğer oradan uzaklaşılamıyorsa yapılacak pek bir şey yok malesef.duruma katlanmak

0

gergin anlarımızda vücudumuzda oluşan stres ve gerginliği azaltmak için bazı yöntemler kullanılabilir.bunlardan ilki vücutta oluşan yoğun stres ve gerginlik de diyaframdan uzun nefesler alarak vücudumuzu rahatlatabiliriz.böylelikle vücudumuzdaki gerginliği kontrolü nefeste birlikte azaltarak ve vücudumuzdaki oksijen miktarını artırarak belli oranda rahatlama sağlanabilir.vücudumuzda oluşan gerginliği azaltma yöntemlerinden bir tanesi de uzun süredir oturuyor isek ayağa kalkıp yürümek veya bunun tersini yapmak vücuttaki gerginliğin dağılması konusunda olumlu etkiler yapabilir. bazı uzmanlara göre de insan vücudundaki gerginliği azaltmak için kontrollü ve tempolu yürüyüş yapmak insan vücudundaki oluşan gerginliği azaltıp,kan dolaşımını arttırdığı için genel olarak rahatlama sağlayabiliyor.

0

gergin anlarda üzerinizde ki stres ve baskıyı azaltmak için kendinizi motive etmeniz gerekmektedir. nasıl motivasyon derseniz, öncelikle nasıl bir baskı ve stres ile karşı karşıya kaldığınızı öğrenmek gerekir. atıyorum bir maça çıkacaksınız veya bir sınava girecekseniz. maç üzerinden örnek vereyim şu şekilde motive olabilirsiniz. öncelikle maça çıkmadan 1 saat öncesinde yeme içme işlerini tamamen kesip tamamen neler yapabilirsiniz ona odaklanın. sonrasında size sürekli kendinize orayı çıkıp en iyi bildiğiniz işi yapmanız gerektiği mesajını verip kendinizi motive edecek şarkılar dinleyip videolar izleyebilirsiniz. bütün konsantrasyonunuzu oraya verip bunun sadece bir buçuk saatlik bir gösteri olduğunu düşünün ve sonrasında normal hayatınıza devam edeceğinizi düşünün, bu şekilde kendinizi motive edip stresi azaltıp gerginliği üzerinizden atabilirsiniz. bir sınava gireceksiniz bu sınav üniversite sınavı olsun. bütün sene bu sınava çalışmışsınız ve sadece önünüzde 2 saatlik bir engel kalmış. öncelikle olabildiğince sakin olun ve bunun bir ölüm kalım olmadığının farkına varın. bütün bir yıl çalıştınız ve çalışmanız üzerine bunu kağıt üzerine dökmeniz gerekiyor tek olay bu. sınava girin ve bildiğinizi yapın. stres yapmanızı gerektiren birşey yok, sizin gibi o sınava giren 2-3 milyon insan var bunları düşünün. o baskıyı siz hissetmeyin üstünüze almayın gerek yok. rahat olun. nefes egzersizleri yapabilirsiniz bu konuda derin nefesler alıp 3-5 saniye içerisinde yavaş yavaş nefesinizi verin bunu 10 kere tekrarlayın buda sizin gerginliğinizi azaltıp stres yapmanızı minimum seviyeye indirecektir. kendinizi bu tür anlarda tamamen kafa olarak oraya hazırlayın ve başka hiçbir şeye odaklanmayın.

1

gergin anlarda stresi azaltmak için öncelikle en kısa sürede stres altına girmiş olduğumuz yerden uzaklaşmaya çalışmamız gerekir. bir süre kafamızı toparlayabileceğimiz bir yere geçmeliyiz. sessiz bir ortamda kafamızı dinledikten sonra daha fazla sanki neşelenmek için hafif müzikler dinleyebiliriz ya da neşeli müzikler açarak keyfimizi yerine getirebiliriz. ayrıca o anda başka şeylerle uğraşmaya çalışarak ya da aklımıza hiç olmayacak şeyler getirip onunla meşgul olmaya çalışarak da yaşamış olduğumuz stresi bir nebze olsun azaltabiliriz. kesinlikle başka şeylere yoğunlaşmak çok faydalı olacaktır. bunun yanında eğer çıkabiliyorsanız temiz hava alabileceğiniz bir yere çıkarak vücudumuza oksijen almaya çalışın. yakınlarınıza konuştuğumuz zaman size iyi gelecek insanlar varsa eğer sıkıntı yaşamış olduğunuz strese girdiğiniz durumu onlara açarak derdinizi paylaşabilir ve bu sayede sıkıntınızı bir nebze olsun azaltabilirsiniz. ya da telefonumuzda olan eğlenceli bir oyunu bir süre oynayarak kafanızı dağıtabilirsiniz. kesinlikle stresten kurtulmak için kafanızı mutlaka başka şeylere yoğunlaştırılmış olmanız gereklidir.yaşamış olduğumuz sıkıntılı durumu düşündükçe gerginliğimiz ve stresimiz daha fazla artacaktır çünkü. ayrıca kötü bir şey olmayacağı konusunda içinizden kendimize telkin etmeye ve derin derin nefes almaya çalışın. gözlerinizi kapatarak huzurlu bir ortamda olduğunuzu hayal edin.bu gibi psikolojik yöntemleri de uygulayarak içsel bir rahatlama sağlayabilirsiniz.

0

su içmek,birşeyler yemek,sakız çiğnemek azaltır.çünkü beyin,yemek yediğimiz zaman tehlikede olmadığımıza karar verir.

0

gerginliğe sebep olan faktörden uzaklaşmak birinci şarttır ve ilk gittiğin yerde mumkunse abdest almak daha olmuyorsa namaz kılmak ben kalbim kırıldığında özellikle böyle yaparım