0

sanırım en büyük ekonomi.. insan gelir düzeyi arttıkça refah düzeyi de artacaktır .. bununla birlikte daha mutlu , daha sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir yaşantımız olacaktır :)

0

asgari ücret yükseltilmeli, kız çocuklarına karşı tavırlar değişmeli, gece kızlarının özgür dolaşamamaları, erkek çocuklarının yükseltilmesi, ev kiraları, elektrik faturaları, askerlik süresi, eğitim sistemi, atamalar, iş imkanları degismelidir.

0

önce eğitim sistemi yerine oturtulmalı. bakın değişmeli demiyorum çünkü yeterince değişim yaşıyoruz. daha bilinçli gençler daha güzel bit türkiye'nin öncüleri olacaktır. ayrıca işsizlik oranında bir iyileştirilmeye gidilmeli çünkü ülkemiz de en büyük sorunlardan bir tanesi işsizlik. dışa bağımlılığı azaltmamız kendi üretimimizi kendimiz yapmamız lazım. her meslek sahibi insana hak ettiği kadar maaş verilmeli. ülkemiz de çok bilim adamı çok iyi kendi alanın da ileri düzeyde insanlar var bu insanlar burada gereken değeri görmedikleri için başka ülkelere gidiyorlar. ülkemizde tutmanın yolları aranmalı. ayrıca ceza oranlarımız verilen cezaların caydırıcı olmamasından kaynaklı çok yüksek cezaların artması suçların azaltılması gerekiyor. gelenek ve göreneklerimize sahip çıkamıyoruz yavaş yavaş yok olup gidiyorlar bunları daha canlı tutmak için bir çok etkinlik yapılmalı.işçiye de destek verilmesi gerektiği gibi işverene de destek verilmeli ki daha çok büyüyebilelim. bir çok turistlik bölgemiz var fakat tanıtımları iyi yapılmadığından ne bizler ne de yabancılar bilmedikleri için gidemiyor. her şeyi bir kenara bırakalım terör bölgesi bir ülkemiz var bu da yaşanılası bir ülke olmaktan bizi çok geri koyuyor. bir an buna çözüm bulunması gerekiyor.

0

aşkeri ücret daha yüksek olsaydı daha yasanılır bi hal alırdık. tabi olay sadece maaşta diğil 5 binlira para verip 10 tlye ekmek satıldıktan sonra gene geçim sıkıntısı yaşanır. suanki fiyat listesine bakılarak 3000 binlira maaş verilmesi gerekmektedir. ve ürün fiyatları sabit kalmalıdır. sadece para olarak bir ülke güzelleşmez. ülkenin adalet sisteminin bastan sona ele alınması gerekmektedir. ülkenin adalet ile ilgili büyük sorunları vardır. üretim yapmanın ve dış ülkelere satılmasıda ülkemiz adına doğru bir secim olur. yerli otomobiller yerli bilgisayarlar ve telefonlar gibi şeyler üretilmesi gerekmektedir. ülkede eşitlik saglanmalı ve herkese hak ettiği kadar önem verilmelidir. hastanelerde sıra bekleme sorununun can sıkıcı ve tehlikeli oldunu göz önünde bulundurarak bu sorunu çözüme kavusturmak gerekmektedir. çevrenin temizlik bakımından daha temiz tutulması ve günün her saati bölgeleri temizlemesi için temizlik görevlileri görevlendirilmelidir. ülkenenin bilim adamına,sanatcısına,doktoruna hak ettikleri degeri ve imkanı sunmak gerekmektedir. suç oranınının düşürülmesi için bir calışma baslatılmalıdır. milli ve dini bayramlarımız da özel sökterlerinde devlet görevlileri kadar izin kullanılması gerekmektedir. tv kanallarında yayınlanan yayınların daha bilgi verici olmasını sağlamak ülkenin daha iyi konuma gelmesini sağlamaktadır .

0

asgarî ücret 5000 tl olsaydı iyi olurdu.