0

öncelik pirincin kaliteli olması 1 gün önceden ıslanıp ertesi gün ıyi yıkanıp süzülmesi cüzi miktarda çiçek yağı aynı zamanda arpa şehriye ile kavrulup pembeleşene kadar süzülmüş pirincin belli zaman kavrulduktan sonra saf tereyağı tuz isteğe bağlı bulyon şeker limon suyu kaynar su eklenmesinden sonra demlenmeye bırakılması

0

pirincin iyi şekilde yıkanıp kavrulması ve ek olarak parlaklığıyla birlikte tane tane olması için birkaç damla limon sıkılması.

1

iyi bir pilav yapmak için öncelikle pirincimizin baldo cinsi denilen iyi kalitede olması gerekir.
pilav yapacağımız kadar pirinci ılık suda bir süre bekletiriz. isteyen tercihen içine bu suyun biraz tuz da atabiliyor.
yeni mahsul pirinç ile eski pirincin su kaldırma oranı pişerken değişken olacağından pilavı yaparken pirincinizi ilk olarak denemeniz lazım tane tane olması açısından. 15 dakika kadar suyun içinde bekleyen misal olrak 2 bardak pirinç süzülür ve bir tencereye konulan tereyağı ile bir süre kavrulur. sonra üzerine su konulur. suyun oranı genellikle 2 bardağa 2 katı olsa da, dediğim gibi pirinç eski pirinç ise ben 3.5 bardak su koyuyorum. yeni mahsul ise biraz az su konmalı. kısık ateşte ocağa konulur. kontrol edilir suyu çekerken ocaktan alınır tencerenin üzeri temiz bir bez ile kapatılır.demlenmeye bırakılır. bir 10 dakika sonra yenilmeye hazırdır.
bazı aşçılar pilavın beyaz olması için içine limon suyu atarlar bu da benden size tiyo olsun. :)

0

iyi bir pilav için pilavın tane tane olmasını istiyorsanız; onu yarım saat önceden tuzlu suda bekletin. sonrasında güzelce yıkayın. şehriyeleri yağda güzelce kavurun. şehriyelerin yanmamasına dikkat edin. tereyağı az katılarak lezzetli hale gelmesi sağlanabilir. şehriyeler kavrulduktan sonra suyu katılır. arzuya göre tavuk bulyon katılabilir. kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak, suyu çekene kadar pişirilir. suyunu kattıktan sonra tuz ilave etmeyi unutmayın. altını kapattıktan sonra üzerine karabiber atılarak dinlenmeye bırakılır. beş dk sonra karıştırılarak servis edilir. afiyet olsun.

0

iyi bir pilav yapmanın için pirincin nisaştasi iyicene temizleme kadar yıkaman lazım. yani sana tavsiyem ilk önce ılık ve tuzlu suyun içinde beklet pirinçleri ondan sonra yıka ve pilavının tane tane dökülmesini istiyorsan. çok az yani tatlı kaşığı ile tereyağ ve tereyağından fazla zeytinyağı dök gerçekten pilavın tane tane gelir ben her zaman öyle yapıyorum ve çok lezzetli oluyor.

0

demine ve yağına bence sıvı yag ıle olacak olan pilav lezletsiz olur tereyagıyla yaparsanız daha iyi olur tabi biz fazla bilmiyorum kadınlar bu işlerin daha eri biz bekar evindeyiz elimizden geldiği kadar yapar biliriz bi de şehriyeyi yakmadan kavurmak gerekirmiş kokusunu pirince versin diye vallahi şimdi canım cektı