0

doğru bilginin mümkün olmadığını savunan düşünürlere göre herkea için genel geçer bilgi yoktur ve mümkün değidir.
doğru bilginin mümkün olmadığına inanan görüşleri sofistler ve septikler olmak üzere ikiye ayırabiliriz
sofistler:
sofistlerin önemli temsilcileri gorgias ve protagoras tır. protagorasa göre insan herşyin ölçüsüdür. yani iyi kötü güzel çirkin kişiden kişiye göre değişir. rüzgar üşüyen için soğuk değildir. ona göre bilgi duyumlarımızdan gelir. duyumlarumız da kişiden kişiye göre değişir.
sofistlerin önemli bir temsilcisi olan gorgiasa göre bilinecek birşey yoktur. olsa dahi bilinmezdi. bilinse bile başkalaeına aktarılmazdı. gorigas bu görüşü ile doğru bilginin mümkün olmadığını açıkça vurgulamaktadır.
septizm;
sofistlerden yyaklaşık iki yüz yıl sonra ortaya çıkan septiklerin önde gelen temsilcileri pyrrhon timon arkesilaos ve karnedes tir. sepik düşünceler göre her yargı ve her yargının çelişiği için aynı görüşte kanıtlar mevcuttur. bu nedenle bir şey hakkında doğru veya yanlış demek uygun değildir. önemli olan yargıda bulunmaktan kaçınmaktır. septiklere göre eldebettiğimiz bilgiler doğru değil doğruya benzer bilgilerdir. sepyikler gerçeğin özünün bilinemeyeceğini ve bu bakımdan özellikle tanrı ruh konusında olumlu ya da olumsuz bulunmanın yersiz olduğunu en doğru eylemin yargısıızlık olduğunu bildirmiştir.

0

doğru bilginin mümkün olmadığını savunanlar sofistler ve septiklerdir.protagoras ve demokritos temsilcilerdendir.

0

doğru bilginin mümkün olmadığı görüşünde bence anlatılmak istenen kesin bilginin hiçbir zaman bilinmeyeceği, değişen dünyada her an yeni bilgilerin türeyeceğini, araştırılıp yeni bilgilerin ortaya çıkacağını savunan bir görüştür.