0

yaşadığımız bu hayat ne yazıkki bizi günden güne zorluyor. sorunlarımız bitmek yerine çoğalıyor ve gerçekten geçim derdi bitmiyor. ama yine de şükürler olsun buna da şükür ne bileyim sabır lazım bize öyle herşeye istiyan etöek doğru değildir.

0

yaşadığım hayatı ikiye ayırıyorum çok sevdiğim tarafıda var çok sevmediğim tarafıda var ama sevviyorum diyebilirim.

0

yaşadığım hayatı sevmiyorum çünkü olanaklarımız çok farklı. ben aslında bu hayatı sevmiyorum .beni boğuyor bu hayatın imkanlarımız o kadar zor şartlarda ki zaten böyle bir hayatta poşete bile para verirken işsizlik sıkıntımız çok fazla iken nasıl biz bu hayatı sevebiliriz ki tüm sıkıntıları çekiyoruz hayatım sevilecek hangi yanı var bana anlatır mısınız. tek iyi tarafı sağlıklı olmamız ve ailemizin yanında olması başka hiçbir güzel yanı yok hep sıkıntıdan ibaret. bu hayat en azından bana öyle hiçbir şey istediğimiz gibi rahat rahat yapamıyoruz. neden çünkü parasızlık sıkıntımiz var. hiçbir şeyi alamıyoruz rahat rahat çünkü türkiye'de enflasyon sıkıntısı var. o yüzden bu hayat sevmiyorum ben.

1

ara ara şikayet etsek de çok sıkıntılı bir hayatım yok çok şükür. hatta bir çok insana göre şanslı bir hayatım bile var. ailem ve sevdiklerim hayatta, herhangi bir rahatsızlığım yok, refah içinde yüzmesem de cebimde param var ve geçimimi sağlayacak güce sahibim. iyi dost ve arkadaşlarım var, bir işim var, sorumani sayesinde ek kazancım var. olumsuz şeylerde var ama ben olumlu şeylere odaklanıyorum. pozitif düşünüyorum ki pozitif olsun. milletce güzel günler görelim inşallah.

0

pek sevdiğim söylenemez öyle bir an geliyor ki yaşadığım hayattan kurtulmak yeniliklere açılmak istiyorum.

1

evet sevdiğim hayatı çok seviyorum, sevmemin nedenini diğer insanlara yada toplumlara bakınca daha da iyi anlıyorum. ve en güzel kültür ince vede en güzel dini sahip olmam benim yaşadığım hayatı ne kadar sevdiğimi gösterir. bazı kültürdeki insanlar yaşadıkları toplumun kendini sıktığını ve boğduğunu söyler. doğru söylüyor aslında. çünkü bir kültür adepli olacak ki insan yaşamandan zevk ve eğlence ayabilsin.