0

ben gaziantep te yaşıyorum ve bazı şeylerden memnunum bazı şeylerden memnun değilim yani beş parmağın beşi bir olmadığı gibi her insan da bir değil ve dışarıdan da göç alan bir şehir olduğu için bazı insanlar sizi üzebiliyor.bunun yanında yemek kültürü ve şehir görüntüsü olaraktan iyi buluyorum tarihi açıdan da eski ve köklü bir tarihi de var eğlenmek öğrenmek gezmek ve yaşamak için ideal şehirler arasında olduğunu düşünüyorum.

0

bursada yaşıyorum ve yaşadığım şehirden oldukça memnunum çok şükür. diğer şehirlere göre bana daha sakin ve doğal geliyor peygamberler şehri bursayı herkesin görmesini isterim.

0

datça da yaşıyorum pekde bir açıklamawsı yok başkaları gibi, dümdüz datça

0

ankara'da yaşıyorum. klasik tabirleriyle "gri şehir", "memur şehri"... oysa ki ankara başka şehirdekilerin benzettiği bu tabirlerden çok daha fazlası. çünkü nedensiz bir şekilde ankara'da yaşayanlar genellikle ankara'yı severler. mesela ankara ikizler burcu gibidir. sabahları soğuk olur kabanla dışarı çıkarsınız. öğlen olur sıcaktan kavurur. bir anı bir anını tutmaz. sonra ankaralı olman demek durup dururken bir anda oyun havası açıp oynaman demek. bir oyun havası dinliyosun oyun havasında acıklı bir olayı anlatıyor ama ankaralılar buna oyun oynuyorlar. ankara'da deniz yok, gezilecek yok derler oysaki bu bakmakla değil görmekle ilgili bir durumdur. örneğin ankara'da kısaca bir gün geçirmeyi şu şekilde anlatabiliriz. mesela ankara'nın eski dokusunu görmek isteyenler sabah hamamönüne gidip orada bir kahvaltı yaptıktan sonra kahvelerini içerler. daha sonra oradan yürüyerek at pazarı boyunca yürürler burada oldukça eski bakırlar, gramafonlar, kilimler, patlıcan kuruları, hatta bir müze vardır. bu yokuşu da çıktıktan sonra ankara kalesine çıkmış olursunuz. özellikle de akşamüzeri güneş batmaya yakın kale çok güzel olur. kaleye doğru yürürken merdiven kenarlarında kale içinde oturan ablalar el emekleriyle yapmış oldukları takıları satarlar. kalenin içine girdiğiniz zaman çalgıcılar vardır mesela. oldukça güzel, eğlenceli müzik yaparlar. hatta istek parça bile alırlar. kalenin içine girdikten sonra basamakları ağır ağır çıkarsınız ve zirveye çıktığınız zaman tüm ankara artık ayaklarınızın altındadır. işte o zaman buranın gri şehir değil memur şehri değil yer yer tarih kokan, yer yer oldukça eğlenceli, oldukça sürprizlerle dolu mükemmel bir şehir olduğu kanaatine varırsınız. işte o zaman söyleyeceğiniz tek "bir sevdadır ankara" dersiniz.

0

ben kocaelinde doğup büyüdüm ama şuan antalyada yaşıyorum ve burayı seviyorum güzel bi şehir yaşam güzel dogdugum yere göre düz her istedigin elinin altında istedigin zaman denize git istedini yap yaşamak burda süper

0

istanbul avrupa yakasında kücükcekmece ilcesinde yasıyorum yasadıgım yer cok güzel aradıgım hersey var ve ne ararsam hepsi bana yakın cok seviyorum

0

istanbul anadolu yakasında oturuyorum ama yaşadığım şehri hiç beğenmiyorum. imkânım olsa da memleketime dönsem diyorum.

0

hatay iskenderunda yaşıyorum. esnafı çok berbat 10 liralık mala iki katı fiyat çekiyorlar. havası suyu temiz. ama esnaf konusunda malesef bir çok arkadaşımda benim gibi düşünüyor çok ağzımız yandı. burda yemek çok uygun geldi bana neredeyse gidip siz malzemeleri alsanız bile aynı fiyata denk geliyor. neden uğraşayım ki diyorum kendi kendime zaten yapılmışını maksimum 5 tl daha fazla ödeyip yiyorum. yemek konusunda çok şanslı bir şehire düştüm. zaten bilirsiniz. hataylı bir arkadaşınız varsa üniversite hayatınız çok rahat geçer karnınız doyar bu yılların klişe espirisidir. onun harcinde kafeler çok uygun gidip arkadaşlarınızda 2-3 bardak çay içip bide yanına pasta türü birşey yediğinizde maksimum 10 tl falan ödüyorsunuz. toparlamak adına şöyle söyleyim. günde bir öğün yemek yediğinizi varsayarsak 11-12 tl ödüyorsunuz. avm buna dahil. birde 2-3 bardak çay içseniz işte oda 8 tl olsun. 20 tl yapıyor. bide sigara içseniz bu da 10 lira olsa bir öğrenci bir günde burda herşeyi yapıp 30- bilemediniz maksimum 40 tl harcıyor. çok uygun değil ama bir çok şehire göre de çok uygun istanbulda bu parayı dışarı çıkmadan harcarsınız ya da ankarada güzel bir şehirdir hatay iskenderun okumanızı tavsiye ederim. gezilecek yerleri tarihi mekanları da çok.

0

ankara'da yaşıyorum ve yaşadığım şehri seviyorum . anılarım yaşanmışlıkların bütün çocukluğum ve sevdiklerim burada belki de en çok bu yüzden seviyorumdur . sevmediğim yönlerinde var tabiki , havası çok ayazdır usutebilirsiniz . ayrıca yeşillik denen birşey kalmadı malesef her yer bina oldu bu sebepten beğenmiyorum .çok yüksek çok biçimsiz görünüyor . ben doğaya yeşilliğe önem veren biri olarak ağaçlandırma gibi çalışmaların bol bol yapılmasını isterdim . ağaçlara kırılmamasını isterdim .

0

afyonda yaşıyorum çok güzel afyon havası sert insanı merttir...

0

kayseri de yasiyorum ve isin acigi memnunum.:)

0

ben izmir'de yaşıyorum.22 yıldır buradayım.arada iş için bazen başka yerlere de gittim ama izmir güzel bir şehir.her şeyiyle beğeniyorum izmir'i.

0

tekirdağ'ın küçük bir ilçesinde ikamet ediyorum bu da sana çok seviyorum ama benden başka da burada yaşayanlardan burayı seven yok neredeyse ama ben büyük ihtimalle burada ölürüm burada doğdum burada yaşadım burada büyüdüm burada evlendim umarım burada da yaşlanırım

0

izmirde yasiyorum cok begeniyorum izmiri