0

en basitinden instagram da herhangi bir gönderinin altında yorumlara bakalım saygının türkiye de ne denli olmadığını görürüz

0

ben toplum olarak farklı düşüncelere saygı duyabilmek öğrendiğimizi düşünmüyorum bunda biraz da başımızdaki siyasetçilerin etkisi var eğer onlar toplumun önderi olarak televizyona çıkıp bağırıp çağırarak bir konuşma tutumlu ilerlerse onun arkasından gelen halk da aynı şeyi birbirlerine yapacaklar ki maalesef yapıyorlar artık çocuklara ideoloji öğretmekten çok farklı fikirlere saygı duymayı öğretmeniz gerekiyor çiçeklerin tek renk olmadığı gibi ağaçların tek çeşit olmadığı gibi insanlarda fikir olarak tıpatıp aynı olamaz illaki farklılık olmak zorunda zaten bir yerde herkes aynı fikirdeyse orada bir yanlış var demektir insanları manipüle etmeden böyle bir şeyin mümkün olması imkansız illaki fikir farklılıkları olmak zorunda iz de bunu kabullenerek insanların farklı düşünüş ve yaşayışlarını saygı duymak zorundayız ve toplumsal olarak en çok da din ve siyaset konusunda burada ulaşamıyoruz çünkü herkes kendi düşündüğünün doğru olduğuna inanıyor ve diğer fikirleri yok sayıyor özellikle sosyal medyada insanların dilinin kemiği yok çünkü konuşurken karşısındaki insanı tanımadan ve onu görmeden konuşuyorlar 100 ile konuşurken belki bu kadar sert konuşmak mümkün olmaz ama internette her şey çok kolay bu yüzden insanlar birbirlerine atıp tutabiliyor lar küfür edebiliyorlar

0

sosyal medyada saygı diye bir şey yok. herkes kendini önemli sanıyor tek kendini önemli görüyor. hayata sadece bir yerden bakan insanlarla dolu kendininkinden farklı bir düşünce,fikir,bir durumla karşılasınca kendininkini diretiyor.karşısındakini dinlemiyor bile.

0

insan olduğumuzdan herkesin düşüncesine saygılı olmalıyız zorlama yok

1

''akılları pazara çıkarmışlar, herkes kendi aklını beğenmiş'' derler. kimse kimsenin fikrini beğenmiyor ama taklit etmekten veya kıskanmaktan da geri kalmıyorlar. farklı düşüncelere saygım var derken bile beğenmemezlik ortaya çıkıyor bence.

özellikle sosyal medyada, çok yersiz saldırılar görüyorum. insanlar acımasızca eleştiriyorlar. herkes birbirinin manevi değerine, giyimine, fiziksel özelliklerine, maddi durumuna müdahale etme hakkını görüyor kendinde. bu gidişat nereye bilemiyorum.

0

ben saygı duyarım. insanlar istediği şeyi paylaşabilirler ve benim umrumda bile olmaz yani ilgilenmem bile ama bazı insanlar saygı göstermeyip insanları yargılıyorlar buda çok yanlış birşey yani.

0

bana göre çoğu insan başkalarına karışmayı çok güzel bir şey zannediyor. ancak öyle yapılmasını sevmiyorum. herkes istediğini istediği şekilde paylaşmalıdır. ben genellikle kimseye karışmıyorum. herkesin kararlarına saygı duyan biriyim umarım herkes bu şekilde olur ve güzel geçiniriz.

0

ben kendi açımdan saygı duyuyorum. ama duymayan eleştiri yağdıran çok insan var malesef . her insan aynı düşünmez her insan aynı olmaz bunu kabullenmek gerek ve saygı duymak gerek . ama biz insanlar kendi bildigimiz doğru başkaları başka bişey dedi ki kötü insan gözüyle baktığımız için sıkıntı oluyor .