0

mülakat iş başvurusunda ki en önemli aşamalardan biridir.birçok kişi arasından seçilmiş olmak önemli bir durumdur.mülakata girmeden önce başvuruda bulunduğunuz şirket ve mülakatı yapacak kişi hakkında önce bir ön araştırma yapmanız gerekir.görüşmeye giderken kılık kıyafetinize özen göstermeniz gerekir.görüşme saatinden en az 10-15 dakika önce orda bulunmanız gerekir.görüşme yapacağınız kişiyle el sıkışırken gözlerine bakmak gerekir. sorulan sorulara ne kısa nede uzun cevaplar vermemek gerekir.isteksiz ve umutsuz görünmemek önemlidir.eski çalıştığınız yöneticileri ve firmayı asla kötülememeniz gerekir.alışık olmadığınız ve beklemediğiniz sorular karşısında şaşkınlığınızı belli etmemeniz ani tepkilerden kaçınmalısınız. beden dilinizi kullanın güler yüzlü olun mimikler önemlidir.beklentilerinizi, hedeflerinizi ve kendinizi net bir şekilde ifade etmeniz gerekir.görüşmeden ayrılırken muhakkak gözlerinin içine bakarak el sıkışmanız gerekir.

0

konuşma tarzina dikkat etmek duruş görünüş kiyafet kendini iyi ifade etmek çok önemli yapmaçik olmamak

0

kıyafetinin rengi dahi önemlidir bu konuda karşı tarafa hangi sinyali verdiğin önemli.

1

mülakat esnasında öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk şey kesinlikle kendinizden emin ve heyecanınızı atmış olarak mülakata katılmanızdır. bunun dışında kesinlikle kılık kıyafetinize özen göstermelisiniz.mülakata katılacağınız işyerine uygun olarak araştırmalar yaparak o tarzda bir giyim şekli tercih etmelisiniz. resmi bir makamı mülakata gidiyorsanız kesinlikle spor kıyafetleri kot pantolon tişört gibi bir kombin yapıp işi ciddiye almadığınızı göstermeyin.
bunların dışında kesinlikle önceden ön hazırlık yapmanız gerekmektedir. ön hazırlık aşamasında şirketle alakalı bilgiler edinmelisiniz. edindiğiniz bu bilgiler sayesinde size yöneltilen sorulara çok daha kolaylıkla cevaplar verebilirsiniz. kendinizden emin bir duruş sergilemelisiniz. sorunları standart cevaplar vermeyin ve ne iş olursa yaparım mantığında kurtulun. onların işine ihtiyaç duyduğumuz değil onların aradığı kişi olduğunuzu hissettirmeniz en önemli şeydir. ancak kendinize olan güveninizi de fazlaca abartarak küstahça tavırlara girmekten de kaçınmalısınız. almış olduğunuz eğitimler ve donanımınız ne kadar iyi olursa olsun kendinizi iyi pazarlamayı bilmek zorundasınız. eğer bu şekilde yapmazsanız sonrasında sizden daha donanımsız biri işe alındı diye dövünüp durursunuz. o yüzden donanımınız yetersiz olsa bile ikna kabiliyetiniz kuvvetli olmalıdır. ikna kabiliyetini arttırmak ve etkileme sanatı ile alakalı dersler almak mülakatlar açısından sizin yararınıza olacaktır. kesinlikle mülakat sırasında ellerinizi bağlamamalı ve gözlerinizi insanlardan kaçırmamalısınız. bu şekilde davranmanız içe kapanık ve çekingen bir kişi olduğunuzu gösterir. bu da sizi tercih etmelerinde olumsuz bir intiba bırakır.
ne iş yapacağız ile alakalı önceden detaylı bir şekilde bilgi edinmelisiniz.bu sahilden konuşurken çok daha kendinden emin ve ne iş için orada olduğunuzu bilen bir görüntü sergilemiş olursunuz. ayrıca hem mülakat sırasında hem de cv nizde kesinlikle yalan yanlış bilgiler vermemelisiniz.örneğin yabancı dil bilginiz zayıfsa çok iyi biliyorum gibi bir söylemde bulunmamalı ve böyle bir hataya düşmemelisiniz. sizi denemek amacıyla öyle sorular sorarlar ki sonrasında apışıp kalırsınız. o yüzden kendinizle alakalı net olmalısınız. iş veren kişi bazı konularda yetersiz olsanız bile kendinizi ilerleyen dönemlerde ne kadar geliştirebileceğinizi görmeli ve sizden etkilenmelidir. çünkü birçok işveren kendisinin de yapılacak ve gelecek vadeden elemanlar aramaktadır.
tüm bu hususlara dikkat ederseniz ve şansınız da biraz yaver giderse eğer kesinlikle o işe alınmanızın önünde büyük bir engel kalmayacaktır.başvurduğunuz iş ne kadar önemli olursa olsun alınmazsanızda zaten dünyanın sonu değildir her zaman bunu bilerek ve bu iş olmazsa karşınıza belki de daha iyi fırsatlar çıkabileceğini düşünerek bu rahatlıkta mülakata girerseniz eğer işler sizin açınızdan çok daha kolay olacaktır. kendinizi asla hafife almamalı ve herkes o işi nasıl yapıyorsa sizin de rahatlıkla yapabileceğinize inanarak hareket etmelisiniz.

0

dik oturuş konuşma rahatlığı samimiyet ve disiplin

0

kesinlikle kıyafet konusunda çok dikkatli olmalıyız insanlar için her zaman dış görünüş büyük etkiye sahiptir ilk izlenim önemlidir daha sonra konuşmaya dikkat etmeliyiz kelime seçimleri konuşmayı gereksiz bir şekilde uzatmamak gibi etkenlerinde önemi gerçekten çok büyüktür konuşurken araya gereksiz bilgi sokmadan ses tonumuzu kontrol ederek kenimizden emin bir şekilde konuşmaya dikkat edilmelidir

0

mülakatın ne olduğuna bağlıdır biraz da eğer bir ingilizce mülakatına giriyorsanız telaffuzunuzun iyi olması gerekir anlama kabiliyetinizin olması gerekir bunda da tıpkı diğer mülakatlarda olduğu gibi kendinizden emin olmanız gerekir dış görünüş olarak resmi ve ortama uygun giyinmeniz gerekir laubali tavırlardan kaçınmanız gerekir mülakata girmeden önce de mülakat provaları yapmanız gerekir size sorulduğunda da yaptığınız işler konusunda yalan yanlış şeyler söylememeniz gerekir ne yaptıysanız veya yapacaksanız abartmadan uygun ve resmi bir dille açıklamanız gerekir örneğin ben bir havayolu şirketinin ingilizce mülakatına gireceğim yakın zamanda ve uzun süredir bunun için çalışıyorum eğer sizin de bu kadar zamanınız varsa uzun uzun mülakat çalışmaları konuşma ve telaffuz provaları yapmanız oldukça fayda sağlayacaktır ama en önemlisi kendinize güvenin ve dik durun

0

mülakata girecek kişi öncelikle giyimine çok dikkat etmelidir. takım elbise giymek oldukça etkili bir etkileme yöntemi olarak bilinir. kişinin giyimine verdiği resmi yönü oldukça değerlidir. çünkü mülakat resmi kurumlarda olabilir. mülakat sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey hal ve hareketlere verilen önemdir. çılgın ve cıvık davranmak karşıdaki kişiyi gelen kişiden soğutur. bunun sonucunda da eleme olayı meydana gelir. gereksiz hal ve hareketlere dikkat etmek yarar sağlar. söz verilmeden konuşmamak gerekir. sorulan sorulara kafadan sallama cevaplar yerine bilmiyorum efendim gibi cevaplar vermek de son derece önemlidir.

0

konuşma tarzı rahatlık ve akıcı konuşmaya bakılıyor askeriye ve aynı değerdeki önemli yerler etrafına dikkatli bakıyormusun ve hafıza testi uygulayarak herhangi bi soru sorabiliyorlar o yüzden dikkat et derim

0

dış görünüş önemli sorulara kendinden emin şekilde kekelemeden net cevap verilmeli eğer soru cevabı bilinmiyorsa gereksiz yere konuşmadan bir fikrim yok bilmiyorum denmeli mimiklere el kol hareketlerine dikkat edilmeli ne çok ciddi ne çok laubali olunmalı aslında karşınızda ki kişi size nasıl yaklaşacağınız hakkında bir yeşil ışık yakacaktır ki sizinde ilk karşılaşmada göstereceğiniz tepkiler önemlidir

0

iş görüşmeleri, mülakatları sırasında öncelikle ister istemez dış görünüş önem arz ediyor. takım elbise, traş, elbise gibi bir giyim önemli bence. daha sonra kendimizi ifade etme, cvmizi, aldığımız eğitimleri güzel bir şekilde ifade etmek, sakin ve enerjik olmak iyi bir mülakat için gerekli olan şeyler diye düşünüyorum.

0

panik acele sabırlı dikkatli temkinli hazırda aklı yerinde olması lazım

0

genelde herkes mülakatı iş görüşmesi olarak değerlendirmiş. oysa ki mülakat sınav anlamına gelir. eskiler bilirler. yazılı ve sözlü mülakat denilirdi okullarda. eğer söz konusu bir iş görüşmesi ise ve kendine güvenmiyorsan hiç gitme derim. ama okul için bunu söylemeyiz tabii ki. bilgi yarışmalarına da katılırken mülakat yapılıyor. bunun için de iyi bir bilgiye sahip olmak gerekiyor. ama hepsi için de geçerli olan önce kendine güven. giyim kuşam, temiz olmalı ve ciddiyeti temsil edecek şekilde olmalıdır. bunun yanı sıra makyaj da önemlidir. erkeklerin biz de mi makyaj yapacağız dediğini duyar gibiyim. makyaj illa ki kadınların sürdüğü boya anlamında değil arkadaşlar. erkeklerin saç sakal traşı da makyaja girer. tırnaklarımız ve saçlarımız bakımlı ve temiz olmalıdır. dik duruş kendine güven simgesidir. o yüzden yürürken ve otururken dik durmaya dikkat edelim. hem bu sağlık açısından da faydalıdır. konuşurken cevabından emin olmadığınız soruları mümkünse cevaplamamayı tercih ederek. dürüstçe bilmediğinizi itiraf edebilirsiniz. belki de bu size yalan yanlış cevaplarınızın kaybettireceğinden daha fazla, pek çok şey kazandıracaktır. sözlü mülakatlarda göz teması çok önemlidir. karşınızdaki kişi ile enerji alışverişi sağlar. mimiklerinizi ve beden dilinizi iyi kullanmalısınız. bunun için internette birçok videolar mevcuttur. izlemenizi tavsiye ederim. özellikle iş görüşmeleri haricinde, ikili ilişkilerde veya sunum yaparken işinize yarayacağını düşünüyorum.

0

bence en önemli husus özgüven. kendinize güvendikten sonra gerisi kolay.

1

öncelikle mülakata girmiş biri olarkatan daha önce bir hafif hazırlık yapmanız sizin için çok iyi olacaktır. bunun dışında rahat olmanız gerekecektir. bu en önemli faktörlerden bir tanesidir. eger heycanınızı yenerseniniz geriside kolaylıkla gelecektir. bunlarnı dışında mülakat esnasında gür bir ses ile konuşmanız ve rahat olmanız gerekir. sorulan sorulara rahatlıkla cevap vermeniz ve kendinizden emin olmanız gerekir. bilmediğiniz sorulara ve hakkında bilgi sahibi olmadığınız konular veya sorulara eveleme geveleme yapmamanız gerekir direkt olarak bilmiyorum veya saçmalamamanız gerekir.

0

mülakat sırasında dış görünüşün yani sırasında soğuk kanlı dikkatlı çevik olmaya dikkat edilmeli

0

mülakat derken sizinde bildiğiniz gibi mülakatın çeşitleri vardır kısaca anlatabildiğim kadar anlatmaya çalışıyayım:fiziksel ve bedensel güce dayalı mülakatlarda,mülakat gününe en az 3-4 ay öncesinde boy - kilo endeksimiz idealmi ona dikkat etmeliyiz değilse hızlı bir şekilde hedefimize yönelik bir diyet listesi hazırlayıp uygulamalıyız.bunlar tamam olduktan sonra ideal bir spor salonuna kayıt olup genellikle vücut ağırlığına yönelik ve makine değilde serbest ağırlık antremanları yapmalıyız ve gün en az 30 dk koşu veya kardiyo yapmalıyız ve günlük besin alım değerlerine dikkat etmeli ve vücudumaza zarar vericek besinlerden dikkat etmeliyiz,daha sonra mülakat parkurunun aynısı veya en yakın benzeri halinde zamana yönelik antremanlar yapmalıyız ve mülakat günü heyecan ve teredütten kurtulmalıyız ve kendimize güvenmeliyiz.sözel mülakat için bol bol kitap okumalı ve diksiyon geliştirici pratikler yapmalıyız.

0

fiziki mülakatta pek bir şey yok fakat sözlü mülakatta hiç heyecan yapmamak lazım. sadece kendin olmalısın ve sorulan sorulara soğukkanlılıkla doğru cevap vermeye çalışmalısın.

0

sakin olmalı ve bakımlı görünmeli ve şık giyinmelisin ses tonunu yapacağın işe göre ayarlamalısın mesela bir konuşmacı olacaksın ve almak için mülakat yaptılar ses tonunu alçaltıp yükselterek konuşmalı ve dinleyicinin dikkatini çekmelisin böyle yaptığın zaman seni alma ihtimalleri daha yükselir bu sadece konuşmacı için geçerli değil ne mülakatına girerseniz girin sakin ve anlaşılabilir bir ses tonu ile konuşun bazen de ses tonunu anlattığınız şeye göre ayarlayarak alçaltıp yükseltebilirsiniz bunları yaptığınız da ne mülakatına girerseniz emin olun sizi alacaklardır.

0

giydiğin kıyafetten , kullandığın kelimelere , telafuzuna kısacası herşeye :)