0

bende de aynı sorun vardı onun yerine anlayabildiğimi düşündüğüm türkçe bölümüne iyi bir şekilde hazırlanıp çalıştım ve bu çalışma benim ege üniversitesi gibi mükemmel bir yeri kazanmamı sağladı. dolayısıyla türkçe çalışıp yanlış yaptığın soruları belirleyerek eksik olduğun konulara ağırlık vermeli ve onları anlamaya çalışmalısın. bu sayede hayatını kazanma yolunda başarılı bir ilk adım atabilme imkanını yakalayabilirsin.

0

herkes matematik ve geometriden anlaamk zorunda değil ama eğer iyi bir sonuç almak isityorsa mutlaka matematik ve geometri de çalışmalıdır sınav için. özellikle de lise düzeyinde sorulan matematik ve geometri osruları hemen hemen herkein yapabileceği düzeye hitap etmek için oluşturuluor tabii ki ligisi ve sevgisi olmayan birisne kalkıp da bu soruların hepsini yapmak zorundasın demiyoruz ve bunu diyemeyiz de ama mesela şuan 40 seu yt ve 40 soru da tyt de matematik ve geometri soruları karışık olarak soruluyor ve matematik çözmek ile yükümlü olan herkes tyt de 40 sorunda 15 civarı bir net yparak ayt de se 10 civarı bile bir net yaparak istediği sonuca yaklaşabilir diye düşünyorum. amacımız çok iyi bir siıralama ise tabii ki daha çok çalışıp daha ciddi netler yapmak zorunda olduğumuzu unutmamak gerekiyor. matematik ve geometri ie ilgili olarak bu kısmı halettikten sonra ise kendi alanımızda önemli olan diğer derslere herkesden daha fazla önem veirp mümkünse de soru kaçırmayackmış gibi bir şekilde hazırlanmalıyız çünkü matemtği iyi yapan kişiler vr e hayallerimiz gerçekleştirebilemk için onların bir şekilde önüne geçmek zorundayız ve biz de bunu diğer derslerde kendimizi onlardan daha çok geliştirip daha iyi bir hale getirerek yapabilriz. kolay gelsin... :)))

0

yazım hatası gözüme battı yine:) anlamayan olacak orası. bu arada matematik ve geometrisi zayıf biri diğer alanlara aşırı ağırlık vermelidir. yani şimdiki sistemi bilmiyorum takip de etmedim açıkçası. ben ilk sınava girdiğim yıl ygs ve lys vardı bu arada ben sayısalım
ygs de mecburen temel türkçe ve tarih vardı ama benim sözelim de iyidir:)) ama şahsen dediğin durumda olsam diğer derslere düşerdim

0

sayısal kafası olmayan biri zaten o bölümde sınava girmez diye düşünüyorum. benim de sayısal tarafım zayıf sözelden girdim sınava.

0

matematik ve geometriden ben de çok anlamıyorum. bunun yerine tarih, edebiyat, türkçe, felsefe grubu ve coğrafya alanında oldukça iyiyimdir. bu yüzden bir derste başarılı değilsen diğer derslerden daha başarılı olarak bu açığı kapatmaya çalışabilirsin ki ben de hiç matematik ve geometri yapmadan ve dershaneye gitmeden üniversite sınavından 420 puan almıştım. tarih, edebiyat, felsefe de iyi yaparak bu puanı elde etmiştim.