0

karanlık ışıksız bir ortamda renk de yoktur. bu açıdan bakıldığında ise olay soyut gibi görünebilir.

ne olursa olsun renkler insan psikolojisi üzerinde çoğu olumlu fakat insan karakterine, renklere yüklediği anlamlara göre olumsuz da dahil olmak üzere farklı etkiler yaratırlar.

fakat bu bilimsel özelliklerinden dolayı da [ dalga boyu, frekans gibi fiziksel özellikler ] insan bedeni üzerinde etkilidirler. hatta hastalıkları tedavi için renk terapileri vs. yapılabilir. ayrıca bilimsel olarak üzerinde çalışılması, hastalıkların tedavi metotlarından biri olarak bir tedavi seçeneği ve alternatif tedavi olarak yaygınlaştırılması gerekir diyorum.

0

renklerin psikolojik etkileri olmaz mı hem de öyle çoktur ki, insan bedeninin görünmeyen kısmı "aura" dediğimiz enerjisel bedeni hep bu renklerden meydana gelmektedir. aslında renk denilen olgu soyutmuş gibi algılansa da, somuttur. renk, cisimlerden ışığın yansımasına bağlı olarak gözde oluşan etkilerdir. güneşten gelen ışık fotonları maddeye çarparak onların elektronlarının orbitallerinde dalga boyu ve frekans olarak etki yaratır, daha doğru olarak söylersek her maddenin birer dalga boyu vardır. bu da beş duyumuzdan biri olan gözde renk olarak algılanır. o yüzden her maddenin kendine özel rengi vardır. her cismin dalga boyları onun rengi olarak göze yansır.

0

bence vardır mesela hava açıkken yani gökyüzü maviyken daha neşeli oluyoruz ya da hava kapalıylen yani gökyüzü gri iken daha mutsuz, karamsar olabiliyoruz

0

bence var açık renk giydiğimde kendimi neşeli hissederim ama koyu renkte biraz buruk gibi ayna da kendimle konuşan biriyim

0

evet kesinlikle vardır mesela yeşilin rahatlatma kırmızının acıktırması gibi etkileri vardır

0

renklerin bir çok şeye etkisi olduğu gibi psikolojiye de etkisi olduğuna inanıyorum doğrusu.