0

evet ben renklerin insanlar üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri vardır mesela siyah insanlarda kasvet uyandırırken beyaz insanlara ferahlık verir içinde açar ruhumu daraltma sürekli siyah bir odada olduğunuzu düşünün insan kafayı yer ama beyazlarla döşenmiş bir odada insanın daha rahat daha ferah hisseder kendini siyah kasveti çağrıştırıyor ama siyah rengi de çok severim

0

elbette vardır. her insanın sevdiği bir renk vardır bu kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. ben mesela mavi tonlarını çok severim. odamı da buna göre dizayn etmişimdir. bunun sebebi ise ilk gözümü açtığım yerde o renkleri görüp içimi aydınlatmak. gerçekten enteresan bir şekilde bana huzur veriyor mutluluk veriyor. siyah renkten çok haz etmem mesela. aydınlık renkler daha çok hoşuma gidiyor benim. he mavi öyle çok aydınlık bir renk değil belki siyaha kaçıyor biraz ama bazı tonları var ki gerçekten beni iyi hissettiriyor. olumlu etkilerini kendimce yazayım ben, günümün iyi başlamasını sağlıyor. hatta bunun en iyi örneği şudur, aydınlık cıvıl cıvıl bir gün düşünün. dışarı çıkmak için can atar insan değil mi bir aktivite yapmak için. fakat dışarı yağmur kapalı falan olduğu zaman evden çıkası gelmez insanın. bu bence en basit örneğidir. bazı renklerin de insanın ruh sağlına iyi geldiği saptanmıştır. kişiden kişiye değişen bu renkler kimine göre beyaz kimine göre turuncu. aydınlık renklerin insan psikolojisi üstünde olumlu etkileri vardır. buna daha farklı biraz daha enteresan bir örnekle açıklayacak olursak, güneş giren ev örneği üzerinden verebilirim. eminim %80-90' lık kesim güneş gören bir evde oturmak ister. öğle saatlerinde eve vuran güneş bana çocukluğumu hatırlatır mesela mutlu eder beni. bu tür örnekler çoğaltılabilir bence, olumlu etkileri olduğu kesin.

0

tabii ki de insanlar üzerinde renklerin olumlu veya olumsuz etkileri vardır. mesela neden duvarlarımızı koyu renge veya siyah boyamıyoruz. siz hiç evlerde içi simsiyah bir boyalı ev gördünüz mü. eğer renklerin üzerimizde gerçekten bir etkisi olmasaydı duvarlarımızı da siyaha boyardık .koyu renkler insanı daha çok karmaşaya ve kapanıklığı sürüklediği için içinde yaşadığımız evlerin duvarlarını genelde koyu renk tercih etmiyoruz. hatta duyduğum kadarıyla odanın duvar rengini kırmızıya boyarsak insanda daha çok kan görme ve cinayete sürüklenme eğilimi oluyormuş. mesela duvar renkleri kırmızı olan insanlar daha çabuk kararlar alabiliyorlar. mavi rengi hepimiz çok güzel saf bir renk diye biliriz ama mavi renk genelde yalnızlığı, üzüntüyü ve depresyonu temsil etmektedir. hatta psikologların görüşmelerinde mavi renk giymeleri bile sakıncalıdır. yine sarı renkte gözü en çok yoran renktir .ve bilindiği gibi metabolizmayı hızlandırır .eğer evimizin duvarları sarı renk olursa bebek o evde daha çok ağlar ve ebeveynler daha çok sinirli olurlar. yeşil gözleri en az yoran renkler ve rahatlatıcı bir etkisi vardır.

0

evet. mesela siyah rengi yasta olanlar dertli olanlar farkinda olmadan tercih ederlermis. renkli giyinmek civil civil giyinen insanlar genelde mutlu insanlardir.