0

2. mehmet doğum yılı 1432 ölüm yılı 1481 doğum yeri edirne ölüm yeri gebze babası 2. murat annesi hüma hatun
2. beyazıt doğum yılı 1447 ölüm yılı 1512 doğum yeri dimetoka ölüm yeri havsa babası 2. mehmet annesi gülbahar hatun (oğlu tarafından tahttan indirilmiştir)
1. selim doğum yılı: 1470 ölüm yılı 1520 doğum yeri amasya ölüm yeri çorlu babası 2. beyazıt annesi gülbahar sultan
1. süleyman doğum yılı 1494 ölüm yılı 1566 doğum yeri trabzon ölüm yeri zigetvar babası 1. selim annesi hafsa sultan
2. selim doğum yılı 1524 ölüm yılı 1574 doğum yeri istanbul ölüm yeri istanbul babası 1. süleyman annesi hürrem sultan (ülkenin batışı bununla başlar. keşke şehzade mustafanın yerine bu ölseydi.)

0

osmanlı yükselme dönemi padişahları fatih sultan mehmet, ikinci bayezıt, yavuz sultan selim, kanuni sultan süleyman dır.

0

2. mehmet gürani molla hüsrev akşemsettin koca yusuf sinan paşa hayrettin bursa'da ahmet paşa ve hasan çelebi'nin dersleri aldı. bizanstan italya'dan gelen hocalardan da derse aldığı harflerini öğrendi. bildiği başlıca diller arapça farsça yunanca latince ibranice ve slavcasır. ikinci mehmet'in en büyük hayali istanbul'u fethetti. urban usta edirne'de devrin en büyük topları döktürdüğü topların 40 veya 2 binden fazla insanla çekiliyordu. rumeli hisarı'nı boğazı'nın en dar yerinde 4 ay gibi kısa bir sürede yaptırdığı istanbul'un ticaret yolları üzerinde olması da önemliydi. askeri bir deha olan sultan nisan'ı 22 nisan'a bağlayan gece içinde geçmiş gemileri karadan çıkararak kasımpaşa sırtlarından haliç'e indirdi. bizans imparatoru yeni bir barış isterdi, ancak ikinci mehmet ya ben bizans alırım ya bizans beni diyerek kuşatmaya devam etti. 29 mayıs'ta yapılan büyük saldırı ile istanbul'u fethetti, 21 yaşındaki genç padişahtır.
sultan ikinci bayezid osmanlının 8. padişahıdır.

1

osmanlı imparatorluğunun yükselme dönemi padişahları,
-fatih sultan mehmet
-ikinci beyazıt
-yavuz sultan selim
-kanuni sultan süleyman
-üçüncü selim
-üçüncü murat'tır.
osmanlı imparatorluğunun yükselme tarihi istanbul'un fethi ile 1453 yılında başlamıştır.
1579 yılında ise sadrazam sokullu mehmet paşanın ölümüylede sona ermiştir.

0

en önemlilerinden olan fatih sultan mehmet aklıma geldi. bu padişah çağ açıp çağ kapatan bir padişahtır. ülke sınırlarını genişletmiştir. osmanlı devleti fatih sultan mehmet ile neredeyse altın çağını yaşamıştır.