0

2. mehmet doğum yılı 1432 ölüm yılı 1481 doğum yeri edirne ölüm yeri gebze babası 2. murat annesi hüma hatun
2. beyazıt doğum yılı 1447 ölüm yılı 1512 doğum yeri dimetoka ölüm yeri havsa babası 2. mehmet annesi gülbahar hatun (oğlu tarafından tahttan indirilmiştir)
1. selim doğum yılı: 1470 ölüm yılı 1520 doğum yeri amasya ölüm yeri çorlu babası 2. beyazıt annesi gülbahar sultan
1. süleyman doğum yılı 1494 ölüm yılı 1566 doğum yeri trabzon ölüm yeri zigetvar babası 1. selim annesi hafsa sultan
2. selim doğum yılı 1524 ölüm yılı 1574 doğum yeri istanbul ölüm yeri istanbul babası 1. süleyman annesi hürrem sultan (ülkenin batışı bununla başlar. keşke şehzade mustafanın yerine bu ölseydi.)

yükselme dönemi denmesinin sebebi küçük bir beylik olarak başlayan ve daha sonra devletleşen osmanlıyı artık hiç kimsenin durduramaz hale gelmiş olması ve osmanlının avrupa, asya ve afrikada söz sahibi durumunda olmasıdır.

0

bu dönemde osmanlı toprakları genişlemiştir, savaşlarda başarılar elde edilmiş vergi gelirleri artmış devlet düzenli ve iyi çalışır hale gelmiştir. ordu güçlenmiştir.

0

osmanlı yükselme dönemi padişahları fatih sultan mehmet, ikinci bayezit, yavuz sultan selim ve kanuni sultan süleyman dır

0

osmanlı devleti'nin yükselme dönemi padişahları şunlardır:
-fatih sultan mehmet yani ikinci mehmet
-ikinci bayezıt sofu padişah diye de geçer.
-yavuz sultan selim yani birinci selim
-kanuni sultan süleyman veya muhteşem süleyman
osmanlı devleti, yükselme devrine fatih sultan mehmet'in 1453 yılında istanbul'u fethetmesiyle girmiştir. sokullu mehmet paşa'nın ölümüyle de son ermiştir. bu devirde osmanlı altın çağını yaşamıştır. sandık ağzına kadar altınla dolmuştur. dört bir yanda osmanlı devleti güçlenmiştir.