0

bu zamana kadar yaparken zorlandım sıkıldım bu nedir arkadaş dediğim tek yemek içli köfte

0

en kolay gibi görünse de pilav zor bir yemektir çünkü ya lapa olur ya diri olur pirinç pilavını tutturan kimse herşeyi yapabilir bence,

0

yani bana göre dolma ,karnıyarık daha zor. yani sonuçta kaç saatini alıyor içli köfte yani bu gibi şeyler zor yani bir de el yapımı hamurlarla yapılan yemek yapıyorsun ya mesela onlar da çok zor yani bazı türk mutfağı yemeklerin bazıları zor yani bazıları ise kolay ama kimisine göre hepsi kolay geliyor.. çünkü artık alışmış durumda yani bana göre en zoru sarma çünkü benim çok saatimi alıyor, karnıyarık de aynı şekil uzun sürüyor yani yapması her yemeği yapabilirsin ama önemli olan lezzetlidir. lezzet olmazsa yani hiçbir anlamı yok dediğim gibi bana göre bunlar daha zor.

0

türk mutfağı görselliği ve lezzeti ön planda tutan bir mutfaktır. bazı yemekler çok meşakkatli ve uzun zamanda pişiyor olabilir. ama aşçılar, mutfaktaki hanımlar bu zorluktan kaçmamış, yüzyıllar içinde pek çok zorlu tarife imza atmışlardır.

bana göre en zorlu yemeklerden biri mantıdır. hamurun yoğurulması, açılması, kesilmesi, için hazırlanması, hamurlara paylaştırılıp tek tek kapatılması saatler alır. pişirilme safhası da ayrı bir törendir. ama lezzetine de doyum olmaz.

0

kurbanda göre türk mutfağında yapması ve hazırlaması en zor olan yemekler mantı ve içli köfte dir. özellikle mantı yaparken önce hamur yoğurulur sonra tek tek hamurla yuvarlak bir şekilde açılır sonra küçük kareler halinde kesip içini doldurup minik minik büküyoruz . sonra ise başlayıp yine üzerine yoğurt ve yağ yakıp döküyoruz. bütün bunları yapmak uzun saatlerimizi alırken yemesi ise çok kısa sürüyor. bu yüzden gerçekten çok nankör bir yemektir mantı yemeği. onun dışında içli köfte yaparken de köftenin diş harcı iyice yoğurulur sonra iyice incecik oyulması gerekiyor içini doldur şekiller derken o da hep eylül zaman olan ve uğraştıran bir yemek türüdür. bunun gibi elemeye ve marut isteyen birçok yemek çeşidi de vardır türk mutfağında. yapması çok zordur ama yemesi oldukça keyifli yemeklerdir bunlar.

1

yaprak sarması, dolma, içli köfte, mumbar, şirdan yapımı zor yemeklerimizdendirler.

1

sarma bumbar analı kızlı malatya yöresel yemeği