0

aslinda sokakta dilenen cocuklari bir takibe almakta fayda var. oncelikle sokak cocugu mu yoksa ailesi var mi, ailesi mi dilendiriyor bu cocugu onu bir anlamak lazim. eger sokak cocugu filansa yapilacsk nr varsa bu kisi icin yspilmali. bir yatacak yere yerlestirilmeli, okula gitmesi icin birseylrr yapilmali ve eline burs gibi harclik gibi birseyler verilmeli. yani sokak cocugu olma durumundan kurtarilmali. eger ailesi dilendiriyorsa aileye durumlarina gore ilk baslarda para cezası filan verilmeli. eger hala cocugu dilendiriyorsa cocuk o ailenin elinden alinmali diye dusunuyorum. tabi bunlari yapmak icin iyi bir arastirma lazim.

1

devlet sahip çıkıp okutup topluma vatanına milettine faydalı bireyler yayılabilirler
bence bu konuyla ilgili çalışma yapan bir parti olursa oyumu bundan sonra ona vereceğim çünkü bu ciddi bir sorun çoğusu sahipsiz kimsesiz veya kaçırılıp bu yola düşürülüyor

0

sokaklarda dilenen çocukları görünce cidden çok üzülüyorum. onlara para vermek istiyorum ancak istemeye istemeye de olsa vermeden ayrılıyorum yanlarından. biliyorum ki bizim onlara verdiğimiz paralar onların sokağa mahkum olmasını sağlıyor. para getirdiğini gören aileler o çocukları sokağa salmaya devam ediyor. onlar için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum ayrıca. onlar hepimizin çocukları.

1

bu çocukları dinlendirmek insanlara duygu sömürüsü yapmak için kullanırlar çoğunlukla ama böyle kişileri toplayıp hapse atacaksın gerçi çıkınca aynı işi yine yaparlar bunlar .

1

çocuklar takip edilip kimler tarafından dilendirildiği bulunabilir. gerekli cezai işlemler yapıldıkça buna cesaret edememeye başlayacaklardır. sonra bu çocuklar güvenli kurumlarda ya da koruyucu ailelerde sevgi, şefkat ve sağlıklı bakım ile tanıştırılmalıdır. alabilecekleri en iyi eğitim verilmelidir. yetenekleri tespit edilmeli ve bu alanlarda eğitilerek iş sahibi yetişkinler olarak yetiştirilmelidir. ama sanırım bunlar bizim toplumumuzda bir ütopya olarak kalacak uzun zaman. yetişkinler bile haklarını koruyamıyorken çocuklar kimin umurunda olur ki?

0

ailesini bulup hapise atıcaksın. sorgusuz sualsiz hemde. o çocuğun o yaşta okul sıralarında olması gerekirken sokak köşelerindeki işi ne? çocuğuna sahip çıkamayan ana baba olur mu? bir de özellikle çocuklarını bu soğukta dilendiren ana babalarda var. taş kalpli mahluklar hepsi. ben görüyorum hava eksi bilmem kaç derece soğuk kat kat giyinmişim ben. çocuğun teki bu soğukta caddede çıplak ayakla dilendiriliyor. aah elime geçse o an anası babası neler yapmazdım onlara neler. bu çocuğa nasıl acımazlar. bir insan nasıl bu kadar alçak olabilir? yazık günahtır gerçekten allah bunun hesabını onlara sorar.

1

öncelikle aile bireyleri bu konuda hassas olması gerekir. tamam maddi olanaklar dilendirmeye teşvik etmemeli ama birazcık çalışmak ve aileyi bir arada tutmak gerekir.

1

annesinin babasinin bunu idrak etmesi gerekiyor allah dusurmesin insanlari tabi ama yinede eger o cocugunsa sen calisip cabalayim onlari besleyeceksin gercekten calismak zorunda olan cocuklarda cikabiliryor tabi ama bunu suistimal edenlerin nasil onune gecicez

0

sokakda dilendirilen bir çocuk hakkında şimdi o çocuğu dilendiren annesi veya babası veya kaçırılan kiş yapıyor ve bir küçük çocuğu kimse dilendirmeye hakkı yoktur bu nasıl bişey ya günahtır kul hakkıdır ben görüyorum mesela yolda sokakta çocukları dilendiren insanları çocuk kış günü ayağında ayakkabı yok ama dilendiyorlar ayıp günahtır bu nasıl vicdansızlıktır o çcouğa güzel bi kıyafet alarak okula göndererek onun geleceğini kurtarmaları yerine dilendirmekden başka bişey yapmıyolar ya yerinizde siz olsaydıınız nasıl kötü bi durum demi ya ayıp günahtır yapmasınlar kul hakkıdır bunu diğer dünyada nasıl vercekler bir küçük çocuğu ölüme atmak nedir ya vahşice bi durum allahım vvicdansızları bizden uzak tutsun çocuklarımızdan amin

0

her birini toplayip durumuna gore,cocuk esirgeme kurumuna verilebilir.

1

aslında takip edilip kimin çalıştırıldığı öğrenilmelidir. fakat bunu biz yapamayız. bir polis olsam bu işin üzwrine düşerdim. her şey ortada zaten o çocuklar çalıştırılıyor ellerinden paralar alınıyor. ve bunu yapan da vicdansız psikopat insanlar.

1

aslinda bir sure nezarette tutulmali... annesi babasi dilendiriyorsa illa ki aramaya grlecektir. cunku para kaynagi kesiliyor.