0

memleket yemeklerinin tarifini verirdim. tarhana soğan dolması keşkek

0

kuru fasulye pilav olurdu hem lezzetli hemde düdüklü tencerede 1 saate pişiyor yapması da çok kolay

0

öğrencilerin en çok sevdiği yumurtalı patates yumpat

0

yöresel olacaksa mısır ekmeğinin tarifini vermeliyim size. fırından kurutulmuş mısırın öğütülmesiyle yapılan mısır unu ile tuz ve suyu birbirine karistirip hamur haline getiriniz. tavaya yağ döküp yağın kızmasını bekleyiniz . daha sonra hamur haline gelmiş mısır ununu tavanın içine fazla kalın olmayacak şekilde yayınız. alt tarafı piştikten sonra ekmeği ters çevirip diğer tarafını pişiriniz. iki tarafı da güzelce piştikten sonra ekmeği tepsiye alınız. üzerine biraz terayağ koyarsanız güzel bir tat verir . afiyet olsun.

0

kabak kayıgı: muhteşem malzemesi 4 adet kabak tavuk beyeaz eti domates biber yag kaşar az salca ve baharat ...yapılışı :kabaklar soyulur uzunlamasına ortadan ayrılır ve ici cıkarılır .sonra kızartılıp düz bir borcama koyulur ayrı bir yerde bibet tavuk iyice kavrulur tabi tavukları kare şeklinde bierlerde aynı kare şeklinde dogranır .güzel kavrulduktan sonra domates ekleyip kapatılır ocak kabakların içine bu karışım konur kabaklar aynı kayık gibidir biraz salcalı su yapıp bu karışımın içine konup fırına sürülür 200 derecede pişirilir en son cıkaracagımız zaman kaşar rendelenip üzerine konulup fırın kapatılır ve servis edelir afiyet olsun .....

0

kayserili olduğum için kayseri mantisinin ve şebitin, diğer adıyla yağlanmanın tarifini verebilirim.bir kasığa 40 adet mantı gelecek şekilde, sana kayseri mantisinin tarifini vereyim kardesim.
hamuru sertçe yoğur. manti hamuru olduğu için çok dinlendirmene gerek yok.bezeleri küçük al.hamuru ince aç. küçük kareler hâlinde kes. kestigin parçalara kiyma harcından azar azar koy. salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt yap. bir tencere kaynamış suya mantı hamurlarını at.sonrada sosu, yoğurdu ekleyip afiyetle ye.

0

tek yapmasını bildiğim makarna ama çok güzel yaparim bir yeseniz bir daha yersiniz o kadar soyleyim

0

benim favorim menemen biberleri yağda kızartacaksiniz soganla biraz hastalıktan sonra dogradiginiz domatesleri ekliceksiniz biraz pul biber ve yumurta lari kırıp 5 dakika pisireceksiniz sonuç enfes

0

kıymalı mantı yada karnı yarık olabilirdi doğrusu.

0

istediğin her türlü yemeğin tarifini verebilirim. yemek konusunda mütevazi olamam.

0

makarna tarifi verebilirim. lakin onu da herkes çok iyi biliyor. benim tarfimi okumaz kimse:)

0

yayla ya da mantar çorbası tarifi olurdu muhtemelen