0

idealizm veya idealitçst demek herkes için ideal özelliklere sahip olanların hareketleri, tavırları ve yaklaşımlardır. eski yunan terimlerinden biri olan eski yunan medeniyetinde ortaya çıkmış olan bir terimdir. özellikle ünlü filozof platon'un ortaya atmış olduğu idealar kuramı oldukça önemlidir. idealar asıl dünyadır. bu yaşanılan dünya sadece asli düşüncelerin kopyalarıdır. idealist olmak yaşantısı örnek olan ve birçok kişinin ben idealist düşünüyorum tavrına girmesi olayıdır. idealist olmak bence bir adım ileri de olmak demektir.idealar geride kalmak demek değil daha ileriye gitmektir. ideala kuramı ideal olanı sevmektir. ideal insan ise ideal görülen tavırları hayata geçirendir. idealizm bence bir toplum da önemli bir kavramdır. ilerde olmak daha ileri gitmek idea gwrçeği sevmek hem anlamlı hem de başarılı bir durumdur. ideal insaniar bence sevilen insanlardır. bence idealist olmanın zararı da yoktur. öncü olmak ideal olmaktır.

0

idealizm bazen aşırıya kaçarsa tehlikeli olabiliyor.insanların ideallerinin mutlaka olması gerekir.zaten ideali olmayan insanların hayatta bir amacı da olmaz.idealist insanlar bazen çok hırs yaptıkları için kendilerine ve çevrelerine zarar verirler.hayatta risk almayı severler.bu riskler zaman zaman kötü sonuçlar doğurabiliyor.birde ideallerini gerçekleştirirken sırf bunun için başkalarına üzmemeliyiz.bu şekilde insanlara saygılı olarak ideallerimizi gerçekleştirirsek o zaman keyifli olur.yoksa hiç bir anlamı kalmaz.

1

idealizm fazla aşırıya kaçmadığı sürece tehlikeli değil aksine insanların gelişip ilerlemesi için gerekli olan bir etkendir. idealisk işler hayatta ne yapmaları gerektiğini çok iyi bilirler ve bu yolda emin adımlarla ilerlerler. ayrıca ulaşmaları gereken hedefe ulaşabilmek için ne gerekiyorsa yapmaktan asla çekinmezler. gerektiği yerde risk almasını bilirler ayrıca hayalleri ve idealleri uğruna çok fazla çalışırlar , emek ve zaman harcarlar.insanın bir yerlere gelebilmesi ve hayallerini gerçekleştirebilmesi açısından ideallerinin olması gerçekten çok iyi bir şeydir aslında. çünkü ideallerimiz yapacağımız işleri yapmamız için gereken ve geçen süreçte bizi çok fazla güdüler ve teşvik eder. bir an önce amaca ulaşmak için çabalamamızı sağlar.
ancak bazı insanlar bu konuyu fazlaca abartılar ve ideallerine aşırı derecede hırslı olmayı katarlar. hırs güzel bir şeydir ancak fazla aşırıya kaçıldığı zaman kesinlikle tehlikeli olabilecek bir şeydir. o yüzden idealleri gerçekleştirmeye çalışırken başka insanlara zarar verecek şekilde hareketler etmemek önemli bir konudur. çünkü bazı insanlar gerçekten amaca giden yolda her yol mübahtır gibi bir anlayış içerisine girebiliyorlar. bu şekilde bir anlayışa sahip olan kişilerde kesinlikle ulaşmak istedikleri hedefe giderken birçok insanı çiğnemeyi ve onlara zarar vermeyi kesinlikle düşünmüyor ve göz ardı ediyorlar. bence başkalarının kalbini kırarak ya da başkalarına zarar vererek ulaşılan yerlerden kimseye hayır gelmez. bir idealiniz varsa da kesinlikle hiç kimsenin ahını almadan o ideallerinizi gerçekleştirmeye çalışmalısınız. aksi takdirde başkalarının gönül rızası olmadan ve ah alarak yapılmış bir iş size başta fayda sağlamış gibi gözükebilir ancak ilerleyen dönemlerde kesinlikle işleriniz kötüye gidecektir. çünkü hiç kimsenin üzüntüsü sizin mutluluğunuz olamaz. o yüzden evet kesinlikle idealiniz olması gerekir hatta bunun için çok fazla çaba da harcamalısınız ancak her yolu mübah olarak görmeyin. hayallerinize sadece kendi çabalarınızla ve kendi ayaklarınızın üzerinde durarak kimseye zarar vermeden ve kimseye minnet etmeden ulaşmaya çalışın. inanın ki bu şekilde ulaşmış olduğunuz her şey size çok daha fazla keyif verecek ve fayda sağlayacaktır. en azından kendi çabalarınızla elde ettiğiniz bir şey olduğu için ona çok daha fazla değer vereceksiniz ve sahipleneceksiniz. kaybetmemek için de sahip olduktan sonra ki dönemlerde elinizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceksinizdir.

0

insanın idealleri olması ve bu yolda ilerlemesi yani idelist bir yapıya olması güzel bir şeydir bence. tehlikeli olacağını düşünmüyorum.

1

idealist insanlar hırslı insanlardır. evet tehlikeli olabilir ama idealizmden kimseye zarar gelmez.