0

mantar genel olarak nemli ortamları sever bu yüzden en çok ayaklarda çıkar bunun sebebi yazın ayakkabı içinde ayaklarımızım terlemesidir bunun dışında kasık bölgesinde görülebilir. mantarın en büyük belirtisi ateşli kaşıntı yapmasıdır malesef biz kaşıdıkça mantar yayılmaya başlar. mantardan korunmak için günlük olarak çoraplarımızı değiştirmeliyiz mümkün oldukça ayaklarımızı yıkadıktan sonra hemen kurutmalıyız ıslak kalmamasına özen göstermeliyiz eğer kasık bölgesinde ise sürekli iç çamaşırı değiştirmemiz gerekir bunun haricinde travazol diye bir krem var gerçekten işe yarıyor mantarlı kısma sürünce uzun bir süre mantar oluşmasını engelliyor tabi bu süreyi bakımına önem vererek uzatabilirsiniz bende mantar rahatsızlığını çekiyorum bazen üç dört ay mantar oluşmuyor ama tam olarak kesin bir çözüm bulamadım tekrar çıkıyor

0

mantar genellikle ayakta olur diye biliyorum . ayak tabanında parmak uçlarında kaşıntı,deri dökülmesi ve yaraların oluşması belirtileridir.

0

mantar hastalığının çeşitleri vardır ve her çeşidinde genel olarak aynı belirtiler görülse de farklı belirtileri mevcuttur. vücut mantarı, sac mantarı, ayak mantarı, tırnak mantarı, vajina mantarı... vb . belirtileri vücut mantarında kendini ciltte kaşıntı, kızarıklık, halka şeklinde küçük döküntüler şeklinde gösterir ve bu halkalar kimi zaman birden fazla olabilmektedir. saç derisindeki mantar da sac derisinde kasinti saçlarda dökülme sac köklerinde kopmalar ve ağrılı yaralara sebep olabilmektedir. ayrıca bulaşıcıdır. ayak mantarı da en çok görüleni olup ayakları yıkadıktan sonra kurutmamaktan ya da nemli kaldıktan sonra kurutmamaya bağlı gerçekleşir. belirtileri ; kabarıklık kaşıntı akıntı olup çok büyük sorun yaratmaktadır. tedavisi mevcut. tırnak mantarı da belirti olarak tırnakta sertleşme matlasma kalınlaşma tırnağı zor kesme gibi olarak kendini göstermektedir. kasik mantarı ve vajina mantarı da vardır. belirtileri ; vajinada kaşıntı beyaz kokusuz akıntı, vajina ve çevresinde yaralar idrar yaparken cinsel ilişki de ve adet dönemlerin de ağrı olması şeklinde kendini göstermektedir. ayrıca el mantarı da vardır. son olarak değinelim . el mantarı da kendini el de kalınlaşma ortada kırmızı içinde halka şeklinde noktalarla gösteren el kuruluğu gibi belirtilerle kendini göstermektedir. bu benim proje ödevimdi bu yüzden bu kadar uzun anlatmak istedim sadece belirtileri olduğu için belirtilerine değindim ama mantarlar gerçekten önemli ve bilinmesi gereken ciddî bir konudur .

1

mantar rahatsızlığı bir çok insanda görülen bir hastalıktır. mantar hastalığı daha çok nemden, kirden, yani temizliğe önem verilmemesinden kaynaklanmaktadır. mantar hastalığının bir nedeni de giyilen elbiselerin kirli olmasıdır. kişi mantar hastalığına yakalandığı zaman çok kaşınır. kaşıntı merhemleri kullanır. doktorun verdiği diğer ilaçlarda yanında kullanılır. mantar rahatsızlığı tedavi edilebilen bir hastalıktır.

0

mantarın çok çeşidi var hangisi acaba mesela bende ayak mantarı vardı . ayağım terledigi anda kaşıntı başlar ve deri tahris okuyor çok kotu bir durum uykudan uyandigimi biliyorum kaşıntıyla birlikte . hamileydim ilaçta kullanamadim . ama yaşayan arkadaşlar varsa kınayı tavsiye ederim çok işe yarıyor benim öyle öyle azaldı .