0

genellikle insanlarin ayaklarinda görülen ve insanlarin yürürken çok fazla ayak ağrisina sebep olur bunun tedavi yöntemleri ise ortopedik ayakkabi giymek veya ayakkabi içerisine tabanlik konularak ayak ağrilari hafifletilebilir ve ağrilar son bulabilir

1

bazı insanların ayaklarında olan ortopedik rahatsızlıktır.
yürürken rahatsızlık duyarlar uzun süre ayakta kalamazlar. kadınlar için iyi değildir.. yüksek topuklu ayakkabı giymek eziyet olur. günümüzde ortapedik ayakkabı ve ayakkabıların içine konulan tabanlar var.. ameliyat olanları da duydum.

1

düz taban hastalığı ayak tabanlarının düz olmasıdır. bir ortapedi alanına giren bir hastalık türüdür. düz taban olan insanların hızlıca koşamadığı bilinir. hatta askeriyeye alınaan askerlerin düztaban olmaması gerekiyor. bildiğim kadarıyla tedavi edilmiyor. ama ortapedik ayakkabı kullanarak duruma bir çözüm bulunabilir.

1

nedeni genellikle genetiktir ve doğuştan olur. bende düz tabanım, fazla yürüsem hemen ayaklarım ağrır. doktor ortopedik özel bir ayakkabı vermişti çocukken bir süre onu kullandım. genelde hep beş noktalı ortopedik terlikler ve ayakkabılar giydim. ayrıca sürekli sıcak zemine basmamı ve dayanabildiğim kadar sıcak zeminde yürümemi söylemişti. dediği her şeyi yaptım ama düzelmedi. belki biraz farketmiştir ama tabanım yine yere değiyor yani hafif bir çukur oluştu.

1

düztabanlık ortopedik bir rahatsızlıktır. genellikle doğuştan olsa da 30-40yaş sonrası da eklem rahatsızlıkları ve aşırı kilodan dolayı oluşabiliyor. esnek olan düztabanlık ortopedik ayakkabı ve tabanlar ile geçebiliyor. ama sert olanlar ameliyatsız düzelmiyor.