0

diş bakımınız için dişlerinizi günde iki kez fırçalamanız yararlı olacaktır. diş bakımınız ihmal etmeyin. bazen yiyeceklerimizşn artıkları dişlerimi de kalabiliyor. bunları iyice temizlemek gerekiyor. ayrıca diş de oluşan çürükler için doktora görünmenin de fayda var yoksa daha sonra dişleriniz de apse olabiliyor. daha zor olabiliyor ileriki evreler de. ayrıca dişlerinizi beyaz kalmasını istiyorsanız karbonatın içine biraz limon sıkıp tuzla karıştırıp dişlerinize sürerseniz bu yöntem dişlerinize beyazlık sağlayabilir. ayrıca diş beyazlatıcı çeşitli tozlar da bulunmaktadır. marketten bunları da temin edebilirsiniz.

0

disler duzenli olarak fircalanmalidir bunu zaten biliyoruz bunun haricinde hafta da 1 kez karbonatla fircalayabilirsiniz,sirkeli suyla haftada 2 kez gargara yapabilirsiniz hem dis hem dis eti sagligi icin kolay uygulanabilir seyler.

0

mutlaka ve mutlaka dış ipi kullanın. hergun mutlaka fırçalamak şart

0

saglikli diş ipi macun ağız bakım suyu günde iki kez fırçalamak gerekir

1

diş bakımı insan sağlığı açısından çok önemli bir husustur. insanın dünyaya güzel bakması ve gülücüklerini atması için diş bakımı bu açıdan çok önemlidir. diş bakımı iyi olan insanların genel özelliğine bakılırsa o insanların daha bir öz güvenli olduklarını görürüz. oysa diş bakımı iyi olmayan insanların ise sürekli dişlerini konuşurken kaçırdıklarını görürsünüz. bundan dolayı bu tür insanların iletişimleri hep zayıf kalmaktadır. diş bakımı için öncelikle her gün dişler en iki defa fırçalanmalıdır. bundan asla vazgeçilmemelidir. bu ayrıca diş sağlımız için önemlidir. diş bakımı iyi olmazsa diş eti sorunları ortaya çıkacaktır. diş eti iltihaplanmaları ve sonunda diş kaybına kadar gitmektedir. diş kaybı ise son durumdur ve istenmeyen bir sonuçtur. bundan dolayı dişlerimizi her gün en az iki defa fırçalamamız gerekmektedir. öte yandan dişleri fırçalamak yetmiyor. bunun akabinde dişleri iyi temizlemek için diş ipi kullanmamız gerekiyor. diş fırçası kullanımı diş yüzeylerini temizlemek için kullanırız. ama diş aralarını daha iyi temizlemek için mutlak bir diş ipine ihtiyacımız vardır. bundan dolayı bir diş ipine sahip olmamız gerekiyor. diş ipleri tüm eczanelerde bulmak mümkündür. diş ipi kullanımından sonra ağız gargaraları kullanmak gerekiyor. ağız gargaraları hem ağız içinin temizliği hem de diş temizliği için önemlidir. aslında ağız gargaraları daha çok diş etini korumak için yapılan bir bakım türüdür. öte yandan tüm bunlardan sonra diş bakımı için dişlerimizi sert cisimleri kırmak için kullanmıyoruz. maalesef birçok insan ceviz, fındık ve buna benzer şeyleri kırmak için dişlerini kullanmaktadır. bu ise dişlere çok zarar vermektedir. hatta dişlerin kırılmasına sebep olmaktadır. mümkün olduğunca bunları yapmamaya gayret gösterirsek dişlerimizi yıllarca sağlıklı bir biçimde kullanabiliriz.

0

günde en az iki kere fırçalanmalıdır. bunun dışında asitli içecekler içilecekse eğer pipet kullanılmalıdır. kahve ve çay dişlerin sararmasına neden olur. bu yüzden her içecek tüketiminden sonra dişleri fırçalamak gereklidir. diş fırçalamanın dışında diş ipi de kullanılabilir. ağız çalkalama suyu ile ağız çalkalanması ağızdaki mikropların ölmesinde katkı sağlar ve daha temiz bir ağız elde etmiş oluruz. altı ayda bir diş doktoruna düzenli olarak gidip kontrol ettirmek şarttır.

0

diş bakımı için önerilerim olarak günde 2 kere fırçalamalısın.

0

düzenli fırçalamak yılda en az iki kere kontrole gitmek . aşırı tatlıdan fazlası zarar uzak durmak yeterli bence .

0

günde en az iki defa fırçalanmalıdır.ben genelde yemek sonrası fırçalanmasını öneririm.çünkü yemek sonrası diş üzerinde yemek artıkları kalmaktadır.ve bu artıklardan beslenen mikroorganizmalar mevcuttur.beslenme gerçekleşirse çürümeye yol açabilir.bu nedenle yemeklerden sonra fırçalanması dişleriniz için daha sağlıklı olacaktır.

0

dis bakımı için öncelikli olarak düzenli fırçalamak. ağzımızı öğün aralarında su ile çalkalayıp temizlemek. sık olmasada peygamber sas efendimizin sunneti olan misvaki kullanmak.