0

eskiler kendileri kaynatip zeytinyagli, defneli filan yapip kaliplara döküyorlarmış. simdi fabrikalarda yapiyorlar resmen

0

sabun yağ ve kokulu esanslardan kaynatılıp soğutularak yapılıyor.
farklı farklı rivayetlere göre hitler yahudileri katlettigi zamanlarda onları bir fırında yakiyormus ölülerini.
burda haliyle fazlaca yağ birikiyormus ve bu yağlardan sabun yapılıyormuş.
bunu öğrendim ogreneli savunan bakış açım değişti.
kendi sabunumu kendim yapasim var o derece.
dusunsenize şuan evlerimizde kullandığımız sabunların hayvan yağlarından falan yapildigini.
iyyyy.

0

sabun yapımı için öncelikli olarak sodyum hidroksit ve zeytinyağı gerekmektedir. diğer ürünler hemen hemen evimizde bulunur yada en yakin bir alış veriş merkezlerinden temin edebiliriz.
çukur bir tencerenin içerisine 7 bardağa yakın su koyalım ve sodyum hidroksit i ekleyelim. isı ayarına dikkat edip 45 dereceye düşünceye kadar soğutalım. diğer yandan aynı şekilde zeytinyagimizi ısıtalım. daha sonra zeytinyagimizi karışımımız üzerine ilave edip ıyice çırpacak yardımıyla çırpalım.1 gün boyunca üzerini örtüp bekletelim. ertesi gün sabun kalıpları 'na dökerek 3 aya kadar beklettikten sonra sabunlarimiz kullanılacak kıvama gelecektir.

0

öncelikle yüzde yirmilik sodyum hidroksit çözeltisi hazırlanmalıdır.bunun için 20 gram sodyum hidroksit katısını bir beher içerisinde bir miktar saf su ile çözeriz.buradaki en önemli nokta,sodyum hidroksit çözünürken ısı yayar.bu nedenle beherinizi mümkün olduğunca soğuk tutmaya özen gösteriniz.ardından 100 mililitrelik balonjojeye ekleyiniz.100 mililitre olacak şekilde saf su ilave ediniz.daha sonra 40 gram zeytinyağı tercih ederek tartınız.zeytinyağını bir beher içerisine alınız ve bir ısıtıcı üzerinde 80 dereceyi geçmeyecek şekilde karıştırarak ısıtınız.80 derece yaklaştığı sırada üzerine aşama aşama 20 mililitrelik sodyum hidroksit çözeltisi ekleyiniz ve bu sırada karıştırmaya devam ediniz.karışım yavaş yavaş kıvamlı bir hale gelmeye başlayacaktır.sabun oluşumunu gözlemlediğiniz an karışımı bir kalıba boşaltınız.tercihen kalıp üzerine esans kokulardan ekleyebilirsiniz.ve sabun oluşumu bu şekilde gerçekleşir.