0

ar damarı çatlamış demek yani terbiye sınırlarının aşıldığı, herkes tarafından ayıp karşılanabilcek durumların yaşandığı işler için söyleyebiliriz. gerçi çoğu insan bunu namus kelimesi ile birleştirse de tam olarak öyle değil. ar iffettir aslında yani ayıp olanı bilmek ve onu yapmaya yeltenmemektir.

1

insanların ar damarı çatlamış derken birçok kişinin maalesef de utanma duygusunu kaybetmiş olduğunu anlıyoruz. o kadar yanlış şeyler yapıyorlar çok fazla hatalar yapıyorlar ancak yapmış oldukları bu hatalardan ne ders çıkarıyorlar ne de en ufak bir yüz kızarması yaşıyorlar. günümüz toplumunda insanlar maalesef ki çok fazla yüzsüz değişmiş durumda ve utanmak çekinmek nedir bilmeden haybeye bir hayat yaşıyorlar. bu tür kişiler için de en doğru tanımlanan cümle ar damarı çatlamış cümlesidir bence.
insanlar ikili ilişkilerinde, iş hayatlarında ,evlilik hayatlarında yaptıkları şeyleri her zaman saçma sapan sebepler bularak kendilerini haklı çıkarma yoluna gidiyorlar. en ufak bir eleştiriye dahi tahammülleri kalmamış durumda. bu yüzden utanç duygularla da kaybedip arsızlaşıyorlar.