0

bebekler yenidoğanlar zaten bildiğim kadarıyla ilk bir ay göremiyorlar o yüzden kendilerini hala anne karnında saniyorum olabilirler . ama sanırım kırkı çıktığı zaman hem daha net görmeye hemde doğduğunu insanları farketmeye başlıyorlar diye biliyorum.

0

yani bebekler dünyaya geldiğinde varlığından haberi olmuyor. bildiğim kadarıyla araştırma yapmama göre ama kırkı çıktıktan sonra artık anne karnında olmadıklarını anlıyorlar yani artık dünyada olduklarını biliyorlar. o da allah tarafından biliyorlar bildiğim kadarıyla söylüyorum tabii ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem. zaten kırkı çıktıktan sonra bebeklerin artık dünyaya geldiklerinde fark edeceksiniz zaten anneyseniz zaten bilirsiniz. yani ben bebeğimin kırkı çıktıktan sonra dünyaya geldiğini anladığını öğrenmiş oldum zaten araştırmıştım da bir ara ondan dolayı böyle söylüyorum.

1

bebekler 4 5 aylıkken ellerinde ve ayaklarında hissettikleriyle kendilerinin farkına varırlar. bir bebek sürekli eline bakıyorsa elini ağzına götürüyorsa bu kendinin farkına varmaya başladığını gösterir.