0

internette vakit geçiriyorum zaten artık internet olmazsa olmazımız haline geldi. belki bağımlılık bu ama ben o kadar uç bulmuyorum çünkü istesem bir ay bile internete girmem. ben genellikle sorumani için internet istiyorum burada takılıyorum genellikle. ne zaman vakit bulursam buradayım sorulan soruları merak ediyorum bakmak istiyorum kazanç elde etmek istiyorum. birçoğumuz da burada kazanç için giriyoruz e doğal olarak da internet lazım. eskiden daha aktiftim bebek doğdu ikinci ayı bitti belki bu yüzden geri planda kaldı şimdi bebeğim biraz daha rahat bu ara tekrar aktif olmaya başlıyorum. internet olmadan olmaz bence bir de haberleşmek içinde kullanıyorum. face falan kullanmıyorum veya twitter. daha çok whatsapp, instagram ve sorumani. sorumani ve whatsaptan vazgeçilmiyor resmen. internetim bitince çok üzülüyorum sorumanide neler olmuş merak ediyorum. eşimin telefonundan falan giriyorum bu defa. internette bu yüzden yeterince vakit geçirdiğimi düşünüyorum.

1

yeterli de ne kelime fazlasıyla vakit geçiriyoruz. önceleri işim sebebiyle sürekli bilgisayar başındaydım. eve gidince de bilgisayarın düğmesine basmak bile gelmezdi içimden. şimdi telefon elde olunca sabah kalktığımız andan yatana kadar internet kurcalıyoruz.

sadece gençler değil, herkese virüs gibi bulaşmış durumda. memnun değilim ama artık bağımlılık oldu sanırım. bende bu bağımlılığımı biraz olsun kazanca dönüştürmek için internette harcadığım zamanı sorumani sitesine yoğunlaştırmaya çalışıyorum elimden geldiğince.

0

çoğu vaktimi burda internette geçiriyorum. şuan o çağda olduğumuz için herkes teknoloji meraklısı oluyor

0

evet çoğu zaman internetten fazla vakit geçiriyorum. gerçekten bu internette aşırı vakit harcıyoruz. öyle bağımlısı olmuşuz ki teknolojinin kafamızı kaldırıpta etrafımıza bakamaz hale gelmişiz. her şeyden bir haberiz.

0

evet. hatta fazlasıyla geçiyorum. bazen elimden hiç düşünmüyor.

0

internette çok vakit geçiriyorum.gün içinde sürekli oyunlar felan oynuyorum bu gibi işlerin hepsi internet ile olan işler olduğu için gün içinde çok vaktimi internet ile geçiriyorum yani.başka olarakda internette ödevlerimi felan yapıyorum araştırma ödevleri felan oluyor bu işlerde sayılıyor.fakat sanki bu aralarda internette bazı sıkıntılar var sürekli donmalar felan bu gibi sorunların çözülmesi lazım çünkü gerçektende internet altyapısında inşallah sıkıntı yokdur diye düşünüyorum ama bazı sorunlar felan var düzenlenmesi lazım bu sorunların yoksa ttneti değiştiricem ya süperonline geçmeyi düşünüyorum bazı oyunlarda çok sıkıntı yaşıyorum çünkü ping sorunu oluyor.

0

yani şu an izmir'deyim evimde internet var, ama burada yok korkuyorum şu an bitecek diye. faturalıyım yani ek paketi almak istemiyorum yani internette çok zaman geçiriyorum çünkü evimde internet olduğu için burada da şu an faturadan kullanıyorum yani çok gelirse çok kötü olurum. internette fazla vakit geçiriyorum derken burada takılıyorum genellikle buradan başka bir yerde takılmıyorum, hatta bazen ailem olsun ,eşim olsun bırak artık yeter diyor yoruluyorsun hasta oluyorsun diyor gene de bırakmıyorum. çünkü gerçekten de çok kötü hasta olmuştum interneti seviyorum yani hoşuma gidiyor burada falan takılmak internetsiz olmaz ,diye düşünüyorum iyiki de internet var yani.

1

aslında bakıldığı zaman insanların çoğu şu anda günümüzde internetten ayrılamadıgını ve yeterince vakit öldürdüğünü görüyorum. bunun için aslında interneti biraz olsun hayatımızdan uzaklaştırmamız lazım ve biraz olsun çevremizi biraz daha dikkatli bakmamız gerektiğini düşünüyorum. tabii ki internetim de çok yararlı olduğunu düşünebiliriz ama bakıldığı zaman aslında aşırı vakit kaybı yapmamamız lazım diye düşünüyorum internet üzerinde. bakıldığı zaman aslında insanların kendi kendilerine yaptıkları bir şey olduğunu söylemek doğru olabilir. genel olarak insanların gerçekten çok faydalanabileceği ve gerçekten de çok yararlı olan internet günümüzde tamamen yayılmış durumda da gerçekten birçok bilmediğimiz konu hakkında bilgi alabileceğimizi internet üzerinde. bunun bir an önce düzelmesi gerekiyor ve daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini düşünüyorum insanların aslında. bakıldığı zaman insanlar aslında daha çok şu anda internet üzerinde vakit geçirdiği için hiçbir şekilde muhabbet içerisine giremiyorlar karşılıklı olarak. bunu bir an önce çözülmesi gerekiyor ve insanların eski haline dönmesi gerektiğini görmek istiyorum. biraz daha insanların karşılıklı muhabbet içerisinde olduğunu istiyorum açıkçası. inşallah ilerleyen zamanlarda daha da milletin internete bağlı kalmayacağını ve biraz olsun insanların düzelebileceğini tahmin ediyorum.