1

geri dönüşüm sağlandığı düşünülürse ben yanlış bir şey göremiyorum. evet ticari olarak yanlış kullanılıyor olabilir ama biz bireyler olarak küçük de olsa geri dönüşüme katkı sağlamak oldukça doğru. bir de tekerlekli sandalye fikri oldukça cazip.

belki bir şeyleri örtmek için art niyetli kişiler tarafından kullanıldı ama dolaylı yollardan faydası olmadı desek de yalan olur.

0

mavi kapak toplama bence pek yararlı değildir.
söyle ki mavi kapak kampanyasını başlatan , izmir'de bir tane öğretim görevlisi ve türkiye'de pet şişelerin kanserojen madde ürettiği için sattıkları kadar toplamakta zorundalar ama adamlar bunu toplama mak için biz halkı kullanarak toplantı diyorlar . yani biz bir nevi onlara türkçülüğün yapıyoruz ve her 400 kilo mavi kapaktan 700 lira para alıyorlar ve sadece aldıkları tekerlekli sandalye diye 110 liralık sandalye hasta taşıma aracı alıyorlar normalde fiyatlarına bakabilirsiniz tekerlekli sandalyenin fiyatı 11 12 milyar arasında değişiyor hani bu yüzden biz sadece onlara bir gelir ve bir de onların yapacağı işi çöpçüler biz yapıyoruz yani bence mavi kapak toplama ya . ben artık toplamaya bıraktım bunu araştırıp sizde terli terli bakabilirsiniz öğrenebilirsiniz , ben de bunu bir konferans sayesinde öğrendim.

0

benım kizlarimda mavi kapak topluyorlar halen bazen okullarda devam ediyorlar

0

bir dönem çok popülerdi halen devam eden bir kampanya bende zamanında çok topladım

0

mavi kapak toplamak doğanın korunmadı açısından önemlidir. böylece doğaya da bir katkı sunmuş oluruz.