0

ingiletere premier league takımlarından chelsea takım olarak bakıldığı zaman bu sezon geçmiş 3 yıla oranla bambaşka bir kimliğe bürünmüş durumdadır. sarri'nin takım başına geçmesi ile birlikte sarri'nin napolisinde ki o rakibin boğan ve pozitif futbol oynayan yapıya yavaş yavaş bürünmeye başlıyor. sarri'nin napoli de oynattığı ve bu oynattığı oyunun baş kahramanı olan jorginho sarri'nin ilk transfer hedefi olarak belirlenmiş ve nitekim chelsea'ye katılmıştır. her ne kadar koulibaly ve allanı da kadrosuna katmak isteyen sarri bu transferler de amacına ulaşamayıp kovacici takas yoluyla kadrosuna katmıştır. bu takasta courtoisı real madrid'e yollayan chelsea kadrosuna son zamanlar da adından sıkça söz ettiren ve geleceği çok açık olan kepayı kadrosuna katmıştır. bundan önceki sezonda adeta göz ardı edilen ross barkley sarri'nin chelsea'sin de oldukça başarılı bir sezon geçirmektedir. chelsea sezona 5de5 ile fırtına gibi başlayıp rakiplerine gol olup yağıyordu adeta ardından gelen üst üste beraberlikler ve city ile liverpoolun muhteşem formu onları ilk 2 nin dışına itmişti. uefa avrupa liginde yoluna namağlup devam eden chelsea çokta zorlanmasını beklemediğimiz grubunda 1. sırada tamamlamıştır ve bir diğer ingiliz ekibi arsenal gibi yoluna tam gaz devam etmektedir. ligde tottenham mağlubiyeti ile iyice geride kalan sarrinin chelsea'si premier lige yeni gelen çoğu hocanın yaşadığı gerilemeyi yaşamaya başlamıştı hatırlarız ki kloop ta liverpool ile ilk sezonunda kabus gibi geçirmişti. ligde 2 hafta önce manchster city karşısında adeta taktiksel savaş izlerken guardiolanın her zaman belirttiği ve hayranı olduğu sarri resmen bize bu durdurulamaz denen manchester city karşısında nasıl mücadele edilir ve nasıl durdurulur dersi verirken 2-0 gibi temiz bir skor ile zirve yarışında ufakta olsa bir kıpırdama göstermiş oldu. ardında brighton deplasmanında 2-1 kazanan chelseanin zirveden uzaklaşmaya pek niyeti yok gibi gözüküyor. bu sezon kendilerinin ilk 4 içerisinde mutlak yer alacağını düşünüyorum ve önümüzde ki sezon bir kaç takviye ile sarri'nin bu takımı uçuracağı kanaatindeyim. bu kadar başarılı ve teknik kapasitesi çok yüksek olan adeta bir taktiksel zeka olan sarri'nin chelsea ile daha başaracağı çok şey olduğu görüşündeyim

0

chelsea takımı ingiltere premier ligi'nin en başarılı takımlarından biridir. önceki yıllarda gerçekten çok başarılı bir takım olduğunu ve ellerinden geleni yapan bir takım da ve kadroları gerçekten çok kaliteli olduğunu görüyorduk futbol oynayışlarından. bu sezon baktığımız zaman gerçekten inişli çıkışlı performansları devam ettiklerini ve kadrolarında büyük eksiklerinin olduğunu bunların bir an önce giderilmesi gerekiyor aslında. özellikle teknik adamlarının başarısı çok iyi olduğunu görüyoruz. maddi konuda bu sezon biraz sıkıntılar içerisinde yer aldıklarını ama bir an önce toparlanmaları gerekiyor çünkü ligin neredeyse yarısına gelmiş durumdayız. bu yüzden yarı dönem içerisinde yeterli transferler yapılması gerekiyor ama maddi konuda büyük sıkıntılar içerisinde yer aldıkları için bu transferleri gerçekleştiremiyorlar aslında. özellikle geçmiş yıllara baktığımız zaman büyük başarılar elde ettiklerini görüyoruz. ama tabii ki o zaman herhangi bir sıkıntı yoktu takımın içerisinde. özellikle savunma hattında büyük sıkıntılar yaşıyorlar ve her maç neredeyse gol yiyorlar bunu bir an önce çözmeleri gerekiyor özellikle. forvet hattında genel olarak kaliteli oyuncu tutmaları gerekiyor bence. chelsea taraftarı her zaman kendi evindeki maçlarda özellikle tam destek verdiğini ve stadı full olduklarını görüyoruz. bu da chelsea takımı için gerçekten çok önemli olduğunu tahmin ediyorum. inşallah ligin ikinci yarısında tamamen toparlanırlar ve daha güzel maçlar izletmelerini istiyorum.

1

chelsea takımının değerlendirmesini ben bilmiyorum ama eşime sordum onun anlatımlarını yazıyorum.
chelsea, ingiliz futbol kulübüdür. premier ligde oynuyorlarmış.
ligi üçüncü bitirirlerse iyi dedi eşim, asla şampiyon olamazlarmış.
benim aa oğlumun adını söylüyor spiker dediğimde, eşimin de devamlı hazar değil o hazard dediği futbol takımıdır.

0

ingiltere premier lig ekiplerinden chelsea takımına bakacak olursak eğer chelsea lige çok iyi başladı. ve üst üste galibiyetler alarak ligi lider durumda başladı. ancak daha sonra takım içi uyuşmazlıkşar oldu.şu an manchester city takımının tam 10 puan gerisinde yer alıyor eğer bugünkü maçta kazanırsa puan farkı 7'ye düşecek ancak bu puan farkı bence çok az 1 puan farkı değildir özellikle manchester city'li derse kesinlikle bu puan farkının kapanacağını düşünmüyorum. ligde ben chelsea'nin 3 olacağını düşünüyorum. manchester city yine şampiyon olacaktır. liverpool 2 olacaktır. chelsea ise 3 eğer bugünkü maçta kazanırsa puan farkı 7'ye düşecek,ancak bu puan farkı bence çok az 1 puan farkı değildir özellikle manchester city'li derse kesinlikle bu puan farkının kapanacağını düşünmüyorum. ligde ben chelsea'nin 3 olacağını düşünüyorum. manchester city yine şampiyon olacaktır. liverpool 2 olacaktır, chelsea isee üçüncü olarak şampiyonlar ligi'ne gidecektir diye düşünüyorum.öte yandan chelsea'nin uefa avrupa liginde gruptan lider olarak çıktı zaten grubu çok kolay bir gruptu,ben chelsea'nin uefa avrupa ligi'ni kazanacağını düşünüyorum.çünkü chelsea takımının çok kaliteli kadro yapısına sahiptir özellikle teknik direktörleri sarri çok iyi bir hocadır.bana göre kesinlikle chelsea en azından uefa kupasını kazanacaktır.