1

fırında sebzeli köfte yapmak için gerekli olan malzemeler şu şekildedir.
250 gram kıyma
1 adet yumurta
arzuya göre birkaç diş sarımsak
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı galeta unu ya da çekilmiş kuru ekmek içi
maydanoz ve tuz karabiber kırmızı toz biber kimyon ve pul biber gibi isteğinize göre baharatlar katabilirsiniz. bu malzemeler ile yemeğin köftesini hazırlayacağız.
ayrıca yemeğimiz için gerekli olan sebzeler ise patates kırmızı ve yeşil biber domates ve patlıcan. yemeğin sosu içinde domates ve biber salçası sıvıyağ tuz ve bir miktar su gerekmektedir.

öncelikle bir karıştırma kabının içerisine kıymayı alarak üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyerek ilave ediyoruz. ardından galeta unu ve çok ince bir şekilde kırılmış olan maydanozları da ekliyoruz. son olarak içerisine bir adet yumurta kırıp ,baharatlarını da ekledikten sonra köfteyi güzelce özdeşleşene kadar yoğuruyoruz.
köfte harcı hazır olduktan sonra diğer sebzeleri hazırlayana kadar dinlenmeye bırakıyoruz. köfte harcı buzdolabında dinlenirken patatesleri, domateslerin ve patlıcanları yuvarlak halkalar şeklinde doğruyoruz. ardından biberleri de bir parmak genişliğinde olacak şekilde iri iri doğruyoruz. patlıcanları acı suyunu bırakmaları için tuzlu suyun içerisine alıyoruz.patlıcanların acısını salarken köfte harcını buzdolabından olarak avucumuzun içerisinde yuvarlak olacak şekilde şekiller veriyoruz. hepsi hazır olduktan sonra, yuvarlak bir fırın tepsisinin içerisine sıralı olmasına dikkat ederek patates, patlıcan köfte, biber, domates şeklinde diziyoruz. dizme işlemi bittikten sonra bir yemek kaşığı domates yarım yemek kaşığı biber salçasını bir su bardağı ılık suda inceltiyoruz. ardından içerisine sıvıyağ, tuz karabiber ve kekik ilave ederek çırpıyoruz. sofra hazır olduktan sonra yemeğinizin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz. sonrasında tepsinin üzerine yağlı kağıt ile kapatarak 200 derecelik önceden ısıtmış olduğumuz fırında bütün sebzeler ve köfte pişene kadar bırakıyoruz. en son aşamada üzerindeki yağlı kağıda olarak 10 dakika kadar daha fırında bırakıyoruz. 10 dakikanın sonunda yemeğimizi fırından alarak yemeye hazır hale getirebiliriz.

0

fırında sebzeli köfte yapmak için öncelikle köfteyi hazirlamaliyiz.
köfte için;
kiyma (mümkünse iki kez çekilmiş)
soğan
galeta unu
baharatlar
tuz
yumurta
az biraz karbonata güzelce yoğurulur.
akabinde köfte şekli verilir ve hazır bekletilir.
yeşil biber
kırmızı biber
mantar
domates gibi sebzeler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır. köfteler ve sebzeler tepsiye düzenli bir şekilde dizilir.
üzerine salçalı sıcak su dökülür ve 190 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
afiyet olsun.