1

söğürmeli kebap yapabilmek için gerekli olan malzemeler şu şekildedir
1 kilogram kadar patlıcan
birkaç kaşık zeytinyağı ya da sıvı yağ tuz bir kaç diş sarımsak

köftesi için 250 gram kıyma
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
galeta unu
tuz karabiber kimyon pul biber gibi baharatlar
üzeri için ise sarımsaklı yoğurt

yemeğimizi yapmaya başlamadan önce ilk yapmamız gereken şey patlıcanları közlemektir. sarımsakları köz dedikten sonra ince ince kıyıyoruz ve içerisine ezilmiş sarımsak tuz ve yağı da ilave ederek bir tavaya alarak kavuruyoruz. yaklaşık 5 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alabiliriz.
köftesinde hazırlamak için ise kıymayı derin bir karıştırma kabının içerisine alarak, soğanı rendeliyoruz sonrasında galeta unlu ince kıyılmış maydanozu ve baharatları da koyarak kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz. hazırlamış olduğunuz köfteleri misket şeklinde küçük yuvarlaklar halinde yuvarladıktan sonra kızdırılmış yağda kızartıyoruz. köftelerimizi kızarttıktan sonra bir servis tabağına içerisinde önce hazırlamış olduğunuz közlenmiş patlıcanlı harcımızı ince bir tabaka halinde yayıyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurdu döktükten sonra düzgün bir şekilde en üstüne misket köftelerimizi diziyoruz. yemeğimizi hazırladıktan sonra üstünü arzuya göre domates ve maydanozla süsleyip o şekilde servis edebilirsiniz. hazırlamış olduğumuz bu ölçülerle yaklaşık 4 kişilik bir servis hazırlayabilirsiniz. kıyma ve patlıcan miktarını artırarak daha fazla kişiye aynı şekilde aynı işlemleri uygulayarak yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
burada dikkat etmeniz gereken közlenmeye uygun olabilecek patlıcanlar seçmenizdir topan patlıcanlar bu yemek için uygundur. gerçekten değişik ve lezzetli bir tariftir. yemeği hazırladıktan sonra son olarak üzerine eritilmiş tereyağı gezdirirseniz de gerçekten tadından yenmeyen muhteşem bir şey oluyor. söğürmeli kebap urfa yöresine ait olan bir kebap türüdür. yaparsanız eğer şimdiden afiyet olsun.

0

dövüşmeli kebab patlıcanların köz veya ateş ile patlıcan domates biber in şişe veya ateşin üzerine atılarak közde kısması ile sömürme kebabı olmuş tür hele ki yani da da soğuk ayran sıcak bazı olursa dağda güzel olur biz köyde dağda tarlada fıstık ceviz dolarken yiyeceğimiz en güzel yemekdir bazı lokantalarda durum arası yapılarak servis edildilır