0

kabak başına patlamak deyimi ile anlatılmak istenen şey şudur. kötü bir olay yaşandığı zaman bu olayın sebebi aslında ya çok insan olabilirken sadece olaya dahil olan bir kişinin günah keçisi seçilmesi ve tüm suçlu olmuş gibi gösterilmeye çalışması sonucunda kullanılan bir sözdür. günah keçisi seçilen kişi sonrasında kendi kendine kabak yine benim başıma patladı gibi bir cümle kurulabilir.gerçekten bazen bizler de bu gibi olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. hatta bazen hiç bir suçumuz olmadığı ya da yaşanan olayda en az etkiye sahip olsak bile sanki her şeyin sorumlusu ve suçlusu bizmişiz gibi muamele görebiliyoruz insanlar tarafından. bu da gerçekten çok can sıkıcı bir durum olabiliyor. kabağın başınız da patlamaması için tedbiri elden bırakmamak gerekiyor her zaman. her şeye lak diye atlamayın. kendinizi bazı olaylardan geri tutmayı öğrenin ki suçsuzken suçlu durumuna düşmeyin.

1

kabak başında patlamak deyime daha çok bir olayın bir kişinin üzerinde kalması demektir. bir olay yaşanıyor ve bu olayın sorumlusu bir masumun üzerine kalıyor. yani bu duruma biz kabak senin başında patladı deriz. halk arasında çok sık kullanılan bir deyimdir. hatta insanlar büyük bir olay olur ve bu olayın, durun bakalım, bu olay kimin başında patlayacak deriz. evet kabak başında patlamak bir olayın bir kişi üzerinde kalması durumudur. aslında insanları bu durumda asıl sorumluları bulması gerekiyor. asıl suçlu ve sorumlu bulunmadan bir masuma bu olay yıkılıyor. her zaman bir masum insan kurban oluyor. yani kabak o masum insanın başına patlıyor. neden hep böyle oluyor açıkçası bende anlamış değilim. belki de masum insanların insani yönünden kötü niyetli insanlar faydalanmaktadır. ya da belki de hemen bir suçluyu bulup olayı kapatmak istemelerinden de kaynaklanabilir.

0

bir olayda birçok kişinin parmağının olması ve yalnızca o olayın sorumluluğu bir kişiye kalması, yüklenmesi durumudur kabak başında patladı deyimi…

0

herkes yapar eder.biride ortaya çıkarır.haksızlık var diye kabak başına patlar budurum da herkes ondan bilir onu suçlar eden kurtulmuş diyen kurtulmamis.