0

galiba bu çorba yozgat'a özgü bir çorbaymış yengemin tarafı yozgatlı olduğu için kuzenimden sadece resim olarak gördüm bide ismen biliyorum ama hiç içmedim.

0

duydum ve icyimde ankara'da komşumuz bize yapmıştı, güzel bir şey benim hoşuma gitmişti.

0

kayserili olduğum için sıkça yaptığım yemek türüdür arabaşi çorbası. acılı , haşlanmış tavuk parçalarıyla yapılır çorbası. icerisine hamur haşlanarak , çorbaya parça halinde konularak içilir. farklı bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.

0

evet ozellikle ic anadolu bolgesinde populer bir yemek,kayserililer de yapar.

0

duydum ama hiç içmedim bir bilgin yok halkında duydum ismini sadece.

0

arabaşı, karaman iline ait bir çorbadır. bu çorba tavuk çorbasının aynısıdır. neden arabaşı deniliyor derseniz. bu çorbanın yanında hamuru da bulunmaktadır. bu çorba eski zamanlarda karaman’da kış aylarında ilk kar yağdığında yenirmiş. bu çorba sürekli akşam yemeği yendikten sonra saat 10 gibi misafirlere ikram edilerek başlanır. bunun sunumu ise koca bir tepsiye hamur yapılır ve sunum yaparken bu hamurun tam ortasında bir daire şekilde hamur çıkartılır ve o boşluğa kaseye katılmış çorba konulurdu. bu sofrada bulunan kişiler sadece o kaseden içerlerdi. içim şekli ise kaşıkla önce az bir hamur alınır ve o hamurla birlikte kaşık çorbanın içine daldırılır. bazıları hamur ısınsın diye bekler, bazıları ise az bir çorba alıp yemeğe başlar. eski zamanlarda bir kişi hamurunu çorbanın içinde kaybederse bir daha ki arabaşı onun evinde o an kim varsa onlarla birlikte içilirmiş. bir nebi ceza yani.

0

hayır hiç duymadım ilk defa burda duyuyorum

0

hayır kanka hiç duymadım. nasıl bir corba hiç bilmiyorum da yani tarifini verirsen iyi olur ama öyle şeysi sebze ile falan yapılıyorsa hiç verme yemem çünkü.