0

uefa avrupa liginde temsilcimiz galatasarayın rakibi olan benficayı bu sezon fenerbahçe maçında izlemiştik buna takiben portekiz ligin de göz önüne alırsak benfica porto kadar yaratıcı ve akışkan bir oyun stili sergilemiyor. kura olarak çok denk bir kura çekti galatasaray. benficanın oyun stili topa hakim olup bulduğu fırsatları en uygun şekilde değerlendirmektir. benficanın bu sezon yaptığı en güzel şey hiç kuşkusuz ki top rakipteyken uyguladıkları defansif sistem. portekiz ligini takip eden birisi olarak söylüyorum benfica top rakibe geçtiği andan itibaren neredeyse 11 kişi defansa çekilip rakibine boşluk vermeyen özellikle deplasman da oynadığı maçlarda bunu kusursuza yakın uygulayan ve rakibi yüklenmeye başladıktan sonra kaptıkları toplar ile hızlı kontra ataklar ile rakibin yoklamak. kadrosunda bulundurduğu oyunculara baktığımız zaman en önemli ismi kesinlikli salvio ve jonas. ilerleyen yaşına rağmen hala takımın en önemli gol silahı olan jonas çok ama çok etkili bir oyuncu. girdiği gol pozisyonları değerlendirme yüzdesine baktığımız zaman tam bir yaşlı kurt diyebiliriz. galatasarayın kendi evinde oynayacağı maçta çok ama çok dikkatli olması gerekiyor. porto ile oynadığı maçlara baktığımız zaman galatasaray gerek portekiz de gerekse kendi sahasında 2. yarıları portoyu resmen sahadan silmiş ancak girdiği pozisyonları değerlendirmediği için 2 maçta da portekiz ekibine teslim olmuştu. benfica portoya göre 1 gömlek aşağıda olan bir takım olduğunu belirtmek istiyorum. ama eğer ki gene aynı şekilde pozisyonları harcarlarsa benfica'nın porto'dan iyi yaptığı tek iş olan kontra ataklarla bir anda skoru aleyhine görebilme ihtimali oldukça fazla. bu sebepten dolayı fatih terim ve öğrencilerinin bu maçta derslerine çok ama çok iyi çalışmaları gerekiyor. devre arasında kadrosuna katacağı santrafor ile beraber lige nasıl başlayacağı onun takıma uyumu çok önemli. bütün bu etkenler göz önüne alındığı zaman galatasarayın tur şansı elbette ki yüksek fakat ileri uçta ki beceriksizlikler aynı şekilde devam ederse veya devre arasında bir santrafor almadan geçerlerse benfica karşısında şanslarının ben eşit olacağını düşünüyorum. portekiz ekibi devre arası transfer döneminde her zaman ki gibi genç ve geleceğe yönelik oyuncu transferi yapmıyorlar. portekiz ekipleri devre aralarında porto ve benfica buna lisbon da dahil diyebiliriz neredeyse ayırdıkları bütün transfer bütçesini tek bir oyuncuya harcayıp transferi kapatıyorlar. bu sene en önemli eksiklerinin orta saha da ki yaratacılık olduğunu düşürsek buraya yapacakları nokta transferlerle 2. yarıya çok iyi bir başlangıç yapabilirler. şuanda kağıt üzerinde baktığımız zaman galatasaray 1 adım önde olabilir ama bunu devre arasında ki takviyeler 2-3 adım ileri de götürebilir 1 adım geriye de getirebilir.

0

açıkçası bu sene hangi takımımıza hangi klüp çıkarsa çıksın hepsi zorlu olacaktır. bu sene klüplerimiz bırakın avrupayı ligde dökülmektedir. hepsi çulsuz para harcayamamktadır. uefa sağolsun bizim yapamadığımız yapmış klüplerimizi dizginlemiştir. benfica tarihi olan bir klütür ve zorlu geçeceğini düşünüyorum. hatta eler bile diyebilirim. üzücü ama gerçekleşmesi yüksek ihtimal. ayrıca benfica portekiz liginin güçlü ekiplerinden biridir. umarım güzel bir maç olur ve güzel sonuçlar alır takımlarımız.

0

galatasaray bu sene şampiyonlar liginde güzel başarılar elde edemedi. galatasaray şampiyonlar ligine d grubundan katıldı ve bu grupta rakipleri, portekiz ekibi porto, almanya ekibi schalke 04, rusya ekibi lokomotiv moscow’un bulunduğu grupta yer aldı. galatasaray şampiyonlar liginde ilk maçını kendi evinde lokomotiv moscow ile oynadı ve ilk maçını galatasaray 3-0’lık bir net skor ile kazandı. şampiyonlar liginde ikinci maçında porto’ya 1-0 yenildi. 3. maçında schalke 04 ile 0-0 berabere kaldı. 4. maçında yine schalke 04 oynayı ve bu sefer yenildi. 5. maçını lokomotiv ile rusyada yaptı ve galatasaray ordan da eli boş döndü ve son maçında porto ile karşılaştı ve zaten bu maç formalite bir maçtı. çünkü dördüncü maçında son maçı bile kazansa şampiyonlar ligine gidemiyordu. son porto maçı ile ya uefa kupasına yada istanbul’ dönecekti. poro maçından sonra uefa’ya kaldı. benfica takımı şampiyonlar ligine bayern münih, ajax, aek atina takımları bulunan e grubunda başladı. benfica takımı da galatasaray takımı gibi bu grupta bir şey yapamadılar ve 5 maç sonunda benfica takımın 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak uefa kupasında yoluna devam edecektir. bu iki takım yani galatasaray ve benfica takımları önceden birçok kez karşılaştılar. yeniden uefa kupasında yolları kesişti. galatasaray takımı ilk kez benfica ile 2008 sezonunda karşılaştılar. o zamanlarda maçlar tek maç usulü oynanıyordu ve o tek maçı galatasaray 2-0 kazandı. bu iki takım 2008’den 7 yıl sonra tekrar karşılaştı. 2015 sezonunda şampiyonlar liginde karşılaşan iki takım iki maç usulü ile oynanınca, galatasaray kendi evinde 2-1 maçı kazandı, benfica da kendi evinde 2-1 maçı kazanmıştı. tekrar 3 sene sonra uefa liginde karşılaşacaklar. galatasaray takımı bu aralar iyi değil. takımda bir çok kişi sakat ve türkiye liginde bir çok futbolcusu cezalı olunca fazla oynamadıkları için avrupada da pek fazla iş yapamıyorlar. bu maç ocak ayı transferinden sonra oynanacaktır. galatasaaray takımı ocak ayında sağlam transfer yaparsa bu maçı alacağını düşünüyorum.

0

galatasaray takımı için çok zor bir tur olacaktır. benfica takımı önceki yıllarda daha başarılı takımdı. ama şu anda o eski başarısı kalmadı. büyük ihtimalle çok çekişmeli bir maç olarak önümüze çıkacaktır. galatasaray takımı fatih terim geldikten sonra daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. takımı tanıdığı için fatih terim oldukça başarılı olduğunu görüyorum. son zamanlarda oldukça eksikleri olduğu için puan kayıpları yaşıyor. ama avrupa kupalarını çok önemseyen bir kişi olduğu için bu maçta galatasaray takımı için çok farklı olacaktır. özellikle benfica takımı bu seneki kadrosu yetersiz görüyorum. çünkü takımın içerisinde bazı bölgelerde çok eksikleri var ve bunları bir an önce çözmesi gerekiyor. eğer galatasaray takımı karşısında bu kadro ile çıkarsalar büyük ihtimalle elenecekler dir. galatasaray evindeki maçı kazanması gerekiyor. çünkü portekiz'deki maç çok zorlu olacaktır ve portekiz ekipleri kolay kolay kendi evindeki maçları vermiyor. avrupa kupalarında 1 golün ne kadar çok önemli olduğunu ve bunun farkına varılması gerekir. ilk yarı dönemden sonra oynanacak maç ve takımlar kadrolarını kurma imkanı var. galatasaray hücum hattında çok iyi oyuncular alması gerekiyor. yoksa gol yollarında sıkıntılar yaşamaya devam ederler ve avrupa kupalarına erkenden veda etmiş olurlar. benfica takımı savunmasında ve kalesi'nde oldukça başarılı bir takım olduğunu görüyorum. ama galatasaray takımındaki gibi aynı sıkıntı onlarda da devam ediyor. hücum hattına her iki takımın da çok büyük transferler yapması gerekir. eğer bu şekilde devam ederseler takımın ilerleyen turlarda büyük yaralar alacaktır. benfica takımında taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği ve özellikle avrupa kupalarında oldukça önem veren bir ülkedir. çok kolay bir maç olmayacaktır ve her iki takımda tur atlamak için elinden geleni yapacaktır. özellikle ilk maç iki takımında defans yapmasını ve çok gol beklemiyorum. ikinci maçta daha çok çekişme olacağını ve iki takım da her şeyini ortaya koyacaktır. sahada güzel bir futbol olmasını seyircilerin ve izleyicilerin zevk alacağı bir maç olur. turu tabii ki de galatasaray takımının geçmesini istiyoruz. türk takımları avrupa'da ne kadar çok başarı yakalarsa ülke puanımız o kadar artıyor. inşallah galatasaray bu zorlu rakibini eleyerek bir üst tura çıkacaktır.