1

elime para geçince ne eksiğim varsa onu alırım. çünkü para sıkıntısı oluyor. bazen kendime hiçbir şey alamıyorum. burada biriktirdiğim parayla kendime, bebeğime veya eve bir şey alıyorum. şu an oğluma bir battaniye beğendim onu almak için biriktiriyorum. onu alırsam yeni bir şey için birikim yapacağım. genelde elli lira ve üstü olunca para çekiyorum. mesela bundan önceki çekişim de bebeğime nevresim takımı ve yorgan yüzü aldım. daha sonra onun için şekerler yaptırdım. bu defa da battaniye alacağım. bir de kişisel bakım ürünlerinden iki tane beğendiğim şey var onları alacağım. inşallah biriktirebilirim.

2

valla işsiz olduğum için elime burdan kazandığımın dışında para geçmiyor. elime geçen parayla da sadece kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyorum. zor zamanlar içinde tasarruf yapmaya çalışıyorum. fazla harcama yapmamak için kendimi zorluyorum resmen. ama biraz fazla param olsa dolar ya da altın falan alıp kenara atmak isterdim. illaki değerleniyor. güzel bir rakama ulaşana kadar da o parayı unuturdum. ama nerede bankada ki paramı birşeye cevirsem iki gün sonra bozdururum bu işsizlikte ihtiyaç oluyor mecbur dokunuyorum.

0

bana gelse buyuk bir mebla olsa o parayi yatirim yaparim mesala 500 bin tl param olsa 2tane daire alarak o parayi oyle bosey yaparim

0

ben elime para geçtikçe ilk önce bir ihtiyacım ya da borcum var mı ilk önce ona bakıyorum. eğer borcum varsa onu ödüyorum. ihtiyacım varsa ilk onu gideriyorum. eğer borç harç, ihtiyaç durumu yoksa fazlalık bir para ise bu elime geçen para eğer yetiyorsa hemen altın yaparım. artık hangisine yeterse. gram mı çeyrek mi diye. eğer altın almaya yetmiyorsa o parayı kenarda tutmaya çalışıyorum. altın almaya yetecek kadar para olana kadar kenarda durur o para benim için. gerçi sonra yine bir ihtiyaç oluyor harcıyorum tabi ama en azından altın yapmadan dursaydı o para kesin harcanıp giderdi o an. ya da azar azar. yani en azından yine bir ihtiyacını görene kadar altın olarak kalması bence gayet mantıklı. en azından başka birisine minnet edip el açacağıma kenarda köşede bir altınım vardı diyorum. çok da kıyak oluyor haaaa... :d :d

1

elime geçecek para büyük ve meblağı yüksek bir miktar ise, attım 100 bin gibi. gider banka kredimi kapatırım. kısacası miktarı büyük olan her lirayı borç kapatmakta kullanırım. ufak miktarlar ise ama aklımda yokken elime geçmiş ise; onunla da market alışverişi yaparım.