0

bu hayatta en çok sevdiklerime değer ver sevdiklerim için yaşarım sevdiklerim için ölürüm en sevdiklerim olmazsa benimle yaşamak için bir sebebi yoktur bir insan sevdikleri sayesinde yaşar hayata karşı tutumlar tutundukça yaşam mücadelesi ver yaşamak için bir sebebi olur mücadelesi olur huzuru olur şey katıyor ama sevmediği insan olursa bence yaşamak için bir sebebi yoktur mutluluğu yoktur huzuru yoktur huzursuz bir insan mutsuz bir insan boş bir gemidir tek başına o gemide sürüklenip gider ama sevdiği olan insan yaşamak için bir sebep arar sebebini de bulur çünkü sevdiği vardır sevdiği yoksa o insan yaşamaya hakkı yoktur değer verin çünkü sevdiklerim vardır değer vermem çünkü sevdiklerim yoktur diğer bir insanın karşı insana verdiği en önemli özelliklerinden biridir bir insan karşısındakini değerli hissederse o insan kendine karşı sorumluluklarını yerine getirebilir değersiz bir insan kendini çok kötü bir şekilde hissedebilir değersiz bir insan bence yaşamak için sebebi olmayan bir insandır sevdikleri tarafından dışlanmış mutsuzluğa aç huzura kapalı düşmana her zaman kendini yenmiyor söyleyin bana değersiz bir insan ne yapabilir ki ama değerli insan her tarafta değerlidir sevdikleri tarafından değer görür mutlu olur yaşamak için bir sebebi olur mutsuzluğa karşı kendine göre hissederek mutluluğun yolunu tutar ve huzurlu bir şekilde yaşarsın

0

hayatta en çok sevdiklerime değer veriyorum tabiki başta ailem daha sonra çevrem yakınlarım dostlarımdır. benim için kıymetli olanlar hayatımdadır zaten. hepsi de ayrı ayrı önemlidir benim çin.

1

ben bu hayatta en çok aileme değer veriyorum. ayrıca mesleğime de değer veriyorum.

1

hayatta en çok aileme ,anneme babama, çocuklarıma kardeşime değer veririm ondan sonrada tüm insan haklarına önem veririm. hayvanlarıma da önem veririm.

1

ben en çok çocuklara ve hayvanlara değer veririm.yardıma ihtiyaçları var ve çok yemizler?saflar.çıkarcı değiller.sonra kadınlara değer veririm,çok haksızlığa uğruyor kadınlar kadınlarımız.ailem çok önemli benim için dayanak noktam.ama ailem önemli diye diğer insanları boşlamam boşlayamam.insanların insanca gelen her hali değerli benim için.birileri gibi diğerleri hiç umurumda olmaz falan diyemem.öyle bir dünya yok çünkü.şaşırıyorum böyle söyleyebilenlere insanlığın üzerinde yükseldiği değerleri hiç mi göremiyorsunuz?bu ne bencillik böyle?sizlerin yerine ben üzülüyorum inanın.

1

bu hayatta en değer verdiğim kişiler doğal olarak ailemdir.

1

bu hayatta baska bir insana deger vermekten ben cok korkuyorum..
sizi uzebilmekte mutlu edebilmekte onun elinde oluyor..
bu sansi kimseye sunmak istemiyorum.. ama gunun birinde elbet bunu gercekten yapacam..
bu hayatta suan icin en cok kime deger verdigime gelince;ben bu hayatta en cok kendime deger veriyorum.

1

hayatta en çok anneme, babama, kardeşlerime değer veriyorum. tabii ki de eşim ve her şeyden önce canım benim, her şeyim olan oğluma değer veriyorum. zaten benim için de bunlar önemli diğerleri hiçbir şekilde umrumda olmaz bunlar benim her şeyim yani ve bu hayatta bunlar hiçbir zaman kaybetmek istemem herkesin bence değer verdiği insanlar vardır. benim de aynı şekil ailem sadece.

1

bu hayatta en çok insan kendini değer vermeli. başkasına değer verince kıymet bilmiyorlar. o yüzden hakedene hakettiği kadar değer.