0

boyle sorularla gel iste ya :d :d simdiiii... ben ve ailemdeki diger aile fertlerinin giymedigimiz kiyafetlerini topluyorum. muhtarliga birakiyorum. bizim muhtarlik topluyor kiyafetleri mahalledeki ihtiyac sahiplerine dagitiyor. eger sizin etrafinizda kiyafet toplayan bir yardim kurulusu veya bir yardim dernegi filan yoksa muhtarliktan durumu olmayan kisilerin adreslerini alabilir, kendinizde ulastirabilirsiniz birilerine

1

insanlar bu hayatta giyimden ve yemekten vazgeçmesi kolay olmamaktadır. hergün yiyoruz çünkü buna mecburuz. insanın yaşaması için her gün yemesi gerekiyor ve gerekli vitaminleri alması için, bundan dolayı yaşaması içi insan oğlu yemesi gerekiyor. diğer yandan insanoğlu doğal ortamda rahat bir şekilde yaşaması ve gezmesi için giysiye ihtiyacı vardır. kimi insan bir kaç giysi ile yetinirken kimi insanda sayısını bilmeyecek kadar elbiseye sahiptir. ama öte yandan ne az bir elbiseye ne da çok bir elbiseye sahip olamayan bir kesim vardır. bundan dolayı giysilerinin sayısını bilmeyen ya da giymediği elbiseleri dolabında boy yere tutan insanlara demem o ki, buna ihtiyaç duyan insanlara göndermeniz daha iyi olmaz mı? bu yerlere nasıl ulaştırılması konusunda bir fikir sahibi değilseniz yaşadığınız bölgenin yetkili insanından yardım alabilirsiniz. mutlaka evde kullanmadığınız sağlam eşyalarınızı başka bir yerde değerlendirmek adın türlü türlü faaliyetler olabilmektedir. biraz araştırmayla buna vakıf olabilirsiniz. mutlaka evde kullanmadığınız eşyalarınızı dolabınızda veya evinizde eskimeye bırakmayınız. mutlaka bunu ihtiyacı olan insanlara ulaştırınız. böylece hem birinin ihtiyacını görmüş olursunuz hem de siz mutlu olmuş olursunuz.

0

artık kullanmadığım kıyafetleri, aksesuarları, ayakkabıları eve temizliğe gelen yardımcıma veriyorum; o da mahallesinde ve köyünde ihtiyacı olanlara veriyormuş. kullanılmayan, bir köşede duran eşyaların kesinlikle bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. ayrıca kızılay'ın kıyafet dolapları var bulunduğum semtin bazı yerlerinde, oraya da bırakılabilir. bu sayede ihtiyacı olanlar kullanabilir.

0

hiç giyeceğimden fazla kıyafetim olmadı ki. kıyafete fazla para harcayan biri değilim gereksiz alışveriş yapmam dar ya da bol gelenleri ablam ve yeğenimle aramızda paylaşıyoruz.