0

fransa ligi'ni çok severek izlediğim ligler arasında yer alıyor. özellikle bazı maçları ve bazı takımların maçlarına kaçırmamaya özen gösteriyorum. çünkü takım içerisindeki kadroların tamamen iyi olması vemaç sırasında oldukça gol pozisyonları olduğu için fransa ligi'ndeki takımların performansını beğeniyorum. özellikle fransa ligi'ndeki takımların çoğu avrupa kupalarında olduklarını görüyoruz. ama şu anda fransa ligi'nde baktığımız zaman en başarılı takımlardan biri de paris dir. takım içerisindeki kadro gerçekten çok başarılı ve kaliteli oyuncuları olduğu için şu anda liderlik koltuğunda oturuyorlar. özellikle son zamanlarda şampiyonluğunu erkenden belli eden bir takımdır. son yıllarda ilk defa bu kadar kaliteli bir kadro kurduklarını görüyorum paris takımının. eğer bu şekilde devam ederse paris takımı şampiyonlar ligi'nde oldukça bayağa ilerleyecek gibi gözüküyor. fransa futboluna baktığınız zaman altyapıya biraz olsun önem vermeye çalıştıklarını görüyoruz. özellikle genç oyuncuları avrupa futboluna kazandırmaya çalıştıkları için oldukça gelişmeye başlayan bir ülkedir. fransa ligi oldukça zevkli geçen ve bazı takımların özellikle hücum hattında çok başarılı ve gol atmak için oynadığı için daha heyecanlı oluyor. bu yüzden fransa ligi'ni her zaman takip etmeye özen göstermekdeyim. özellikle bazı takımların taraftarları her zaman destek veriyor ve statları tamamen doldurduklarını maç sırasında izlediğim zaman görüyorum. bu yüzden futbolu tamamen gelişmiş diyebileceğimiz bir futbol oynadıklarını görüyorum. özellikle genç oyuncuları avrupa'ya kazandırmaya çalıştıkları için fransa ligi'nin oldukça ilerleyen zamanda daha başarılı yerlere geleceğini göreceğiz.

0

fransa ligi'nde bakacak olursak eğer, şu an ligde en kaliteli kadro psg takımının olduğu için psg şu an ligde 2. olan takım 14 puan fark atmış durumdadır. özellikle neymar cavani ve mbappe gibi oyuncularla psg çok başarılı bir oyun sergiliyor diyebilirim. hem şampiyonlar ligi'nde hem de ligde gerçekten çok başarılı bir sezon geçirdiklerini düşünüyorum. bu sene zaten daha ligin bitmesine kaç hafta var bence şampiyonluklarını şimdiden garantili dediklerini düşünüyorum. baktığımız zaman oynadıkları oyun gerçekten çok kaliteli bir oyundur ve şu an ligde lider olmayı hak eden tek takımdır. neymar bu takıma gelerek çok iyi bir karar aldığımı düşünüyorum. çünkü neymar kendisini bireysel olarak göstermeye çok seviyor. baktığımız zaman neymar geçen sezon çok parlak bir dönem geçirdi ve bu sezon yine iyi oynamaya devam ediyor. ancak geçen seneki gibi daha verimli olamadı. ben neymar'ın daha verimli olacağına inanıyorum neymar eğer kendisine gelirse psg takımı dahada yükselecektir diye düşünüyorum. baktığımız zaman uefa şampiyonlar ligi'nde zorlu bir gruptan lider olarak çıktılar. bana göre şampiyonlar ligi'nde bu takım biraz daha etkili oynarsa final oynayabilecek takımlardan birisidir. kesinlikle benim final oynayacak adaylarından biridir. umarım bu sene şampiyonlar ligi kupasını kazanabilir.

0

fransa ligi paris st germain in etrafında dönmeye başladı . eski kalitesi ve havası kalmayan bu ligin şampiyonu ve birçok maçının galibi belli şekilde oynanıyor bu ise bir hava bir heves bırakmıyor lige giden futbolcular dahil herkes bu takımın üstünlüğü kabullenmiş bir şekilde ne eski monaco ne marlisya nede lyon eski gücünde değil buda psg nin elini güçlendiriyor ve lig iyice stabil bir hal alıp formalite ligine dönüyor.

0

fransa ligi genel olarak baktığımız zaman son yıllarda paris st germainin hegomonyası altında süregeliyordu. monaco ile genelde şampiyonluk yarışı veren paris ekibi bu sene monaconun kabus gibi devam eden performansı ile zirvede yalnız kaldı. o yüzden onlar hakkında pek yorumda bulunmayıp diğer takımlar hakkında ufak ufak konuşmayı tercih ediyorum. lille takımına bakıcak olursak mali krizin eşiğinde olan kulüp taraftarın sevgilisi halinde olan yassine benzieayı fenerbahçeye yollayıp nicolas pepeyi iyice ilk 11'e monte ederek adeta geleceğini kurtardı diyebiliriz. nicolas pepe öylesine bir performans sergiliyor ki şimdiden manchester city ile anlaştığı yönünde haberler yayılmaya başladı öte yanda sezon başında fenerbahçenin gündeminde olan jonathan bambayı da bedelsiz kadrosuna katan lille bamba'dan da fazlasıyla yararlanmış durumda. öte yanda sağ bekte milli oyuncumuz zekinin de bu sene 4 kere haftanın 11'ine seçildiğini söylemeden geçmeyeyim. bu sene sürpriz bir çıkış yapan lille lyon ile beraber 2.lik yarışını sürdürecek gibi gözüküyor. hazır lyon demişken lyon da bu sene artık genç olarak nitelendirdiği oyuncuların meyvesini yemeye başladı kaldı ki bunun en iyi örneğini manchester city maçların sergiledikleri performanslar ile görmemiz mümkün. bu sene city'nin bu kadar zorlandığı bir başka maç hatırlamıyorum neredeyse. öte yandan vahid halilodzicin takımı nantes'e değinelim. nantes bu sezon özellikle evinde ki maçlarda çok üst düzey bir performans sergilerken emiliano sala adeta devleşiyor. galatasarayın da gündeminde olduğu belirtilen sala için vahid halilodzic 30 milyon eurodan aşağı satmayacaklarını belirtmesi üzerine bir daha konuşulmamak üzere rafa kalktı galatasaray da bu transfer. monaco ise bu seneye tıpkı fenerbahçe gibi adeta kabus gibi başladı. jardimden boşalan teknik direktörlük koltuğuna henry' i getiren monaco aradığını hala bulabilmiş değil. şampiyonlar ligi'ne veda eden ve ligde istenilen seviyeye gelemeyen monaco kadrosunun yarısında fazlasının sakat olmasının da yankılarını hala hissediyor devre arasına dev bir bütçe ayıran fransız ekip kadrosuna katacağı oyuncular ile küme düşme hattında uzaklaşıp sezonu ilk 10 içinde bitirmeye çalışacak.