0

göztepe özellikle bu sene bayram bektaş yönetiminde çok inişli çıkışlı bir performansa imza attı. sezon başında teknik direktörleri ile yollarını ayırıp bayram bektaşı takımın başına getirmelerine zaten hiç kimse bir anlam veremiyorken, takıma gelen oyuncuların da yetersizliği göztepenin bu sene inişli çıkışlı bir hal almasında önemli bir faktördü. takıma bu sene katılan alparslan, futbol kariyeri inişte olan 2. lig topçusu kıvamındaydı. gene takıma katılan cameron jerome da ingiltere de oynadığı takımda 4. forvet konumundaydı. yasin öztekin ise galatasaraydan tabiri caizse yaka paça yollanırken, titi ise bursaspordan disiplin sorunları nedeniyle takımdan yollanmıştı. belki de takıma katılan en önemli isim ise gassama idi. dünya kupasında da ülkesinin formasını terleten lamine gassama, göztepenin bana göre en önemli transferlerinden birisi bu sene. bayram bektaş yönetiminde göztepe özellikle ligin bitmesine 5 hafta kala aldığı 4 mağlubiyet ile tamamen sarsılmış durumdaydı. taraftarların tepkisini iyice üzerine çeken bayram bektaş özellikle göztepe ile çıktığı son maçta yaptığı akıl almaz değişiklikler ile birlikte kendi sonunu hazırlamış oldu ve takımdan yollandı. bayram bektaştan kurtulan göztepe ise çok doğru ve isabetli bir tercih yaparak takımın başına kemal özdeşi getirmiştir. kemal özdeş özellikle kasımpaşa ile birlikte son derece pozitif bir oyun sergiliyordu. takımın iyi gitmesine rağmen mustafa denizlinin takıma gelme ihtimalinin oluşması üzerine kasımpaşa yönetimi tarafından görevine son verilmiştir. görevden ayrıldıktan sonra adı sık sık fenerbahçe ile de anılan kemal özdeş, ersun yanalın gelmesinden sonra bu ihtimalin kalmaması üzerine izmirin köklü ekiplerinden göztepenin yolunu tutmuştur. göztepe bana göre kemal özdeş yönetiminde ligi ilk 10 sıra içerisinde bitirecektir. kemal özdeşe çok uygun bir takım göztepe. yasini yeniden parlatabilir, halil ile birlikte özellikle deplasmanlarda etkili kontra ataklar gerçekleştirebilir. aynı zamanda tecrübeli jerome ile birlikte de bitiricilik konusunda bir ilerleme kat edebilirler ve skora direk gidebilirler. takıma devre arasında katılan oyunculardan alacağı katkılar ile birlikte göztepe bana göre bu sene ligi ilk 10 sıra içerisinde bitirecektir. göztepenin bir diğer farkı ise taraftar faktörü. ligde ki 5 büyük takımdan sonra bana göre en etkili taraftara sahip olan takım göztepedir. iç saha maçlarında rakibi ve hakemi inanılmaz derece de baskı altına alabiliyorlar. buda onların maç içinde direk skora gitmesini ve puan almasını kolaylaştırıyor. türkiye kupasında da yoluna dolu dizgin devam eden göztepe yarı finale kadar çıkacaktır ve kura şansı yanında olursa eğer türkiye kupasında finale kadar gidecektir diye düşünüyorum. izmirin göz bebeği konumunda bulunan göztepenin başarılı olması da bir izmirli olan beni oldukça gururlandıracak ve mutlu edecektir. inşallah gelecek senelerde değil ilk 10 ilk 5 ilk 3 içerisinde de yer alırlar.

0

göztepe kulübü turkcell süper ligi'nde şu anda başarılı bir şekilde ilerliyor.ama kadro olarak biraz daha kuvvetlenmesi gerekiyor turkcell süper liginde oldukça kuvvetli takımlarının olduğunu görüyoruz. özellikle göztepe takımı defans hattında büyük sıkıntılar yaşadığı için neredeyse her maç kalelerine gol görüyor. bunu bir an önce teknik adamın çözmesi gerekiyor. özellikle göztepe kulübü taraftarı oldukça her maç ilgi gösteriyor evindeki maçlarda. genel olarak sahalarını çok beğendiğim takımlar arasında yer alıyor göztepe kulübü. teknik adamları oldukça başarılı bir şekilde ilerleyebildiklerini ama bazen olumsuz sonuçlar alabildiklerini açıklamıştı. tabii ki futbol içerisinde her sonuca açık maçlar oluyor aslında. göztepe kulübü de bu sene oldukça başarılı kadro kurdu ama bazı mevkilerine çok dikkat etmesi gerekiyor. ilk yarı dönem içerisinde oldukça başarılı transferler yapmaları gerekiyor özellikle defans bölgesindeki bazı oyuncuların gönderilmesi gerekiyor. çünkü takım içerisindeki performansları çok düşük derecede kaldığı için her maç sıkıntı yaratabiliyorlar. göztepe deplasman maçlarında savunmaya çekilen ve 1 puan için oynayan takımlar arasında yer aldığını düşünüyorum. ama oyun tarzı olarak göztepe takımına oldukça beğeniyorum ve bu sene üst sıralarda yer alması için çok çabalaması gerekiyor. bunu başarabileceklerini düşünüyorum istedikleri transfer yapıldığı takdirde göztepe'yi ikinci yarıda çok farklı bir şekilde izleyeceğimiz takımlar arasında yer alıyor.

0

göztepe iki sene önce ptt 1 lig'den süper lig'e çıkan bir takım olmuştur. izmir'de yaşayan biri olduğum için göztepe'nin süper lig'e çıkmasında çok sevinmiştim. ancak o sene göztepe'yi süper lige çıkaran yılmaz vural ile yollarını ayırmasın hiç hoş bulmadım. çünkü yılmaz hoca elinden gelen her şeyi yaptı ve göztepe futbol takımını bir üst lig olan yani süper lig'e çıkardı. kolay bir başarı değildir diye düşünüyorum. ancak yollar ayrıldı daha sonra tamer tuna ile yola devam edildi. tamer tuna geçen sene göztepe'yi çok başarılı bir takım haline getirdi. ve ligi yanlış hatırlamıyorsam 5 sırada bitirdiler. ancak şu an ligde orta sıralarda yer alan göztepe'de teknik direktör bayram bektaş in görevine son verildi.ve yerine eski kasımpaşa teknik direktörü olan kemal özdeş getirildi. bana göre kemal özdeş hücum futbolu çok seven bir teknik direktör olduğu için göztepe'yi üst sıralara çıkaracağını düşünüyorum.izmir'de yaşayan biri olarak göztepe'nin maçlarını izlemeyi çok seviyorum. ancak daha gitme fırsatım olmadı umarım bir gün stada gidip göztepe-fenerbahçe maçını izlemeye nasip eder allah.

0

göztepe lige çıktığın günden bugüne sürekli belirli bir çizgide belirli ivmede yoluna devam ediyor. yılmaz vural yönetiminde lige çıkan göztepe' de lige çıkar çıkmaz takım şenol güneşin yardımcısı tamer tuna'ya emanet edilmiştir. tamer hoca yönetiminde göztepe geçen sezon biraz daha zorlasa kendini belki de bu sezon uefa avrupa liginde mücadele ediyor olacaktı. geçen sezon ki kadronun üzerine bu sene yasin öztekin, jerome, alparslan öztürk, gassama,titi gibi isimleri kadrosuna katıp bu sezona daha iyi bir giriş yaptılar. tamer tuna ile yolların ayrılmasından sonra takımın başına bayram bektaş getirilmişti. bayram bektaş yönetiminde lige fırtına gibi başlayan göztepe sonrasında üst üste gelen mağlubiyetler sonrasında bayram bektaş ile yollarını ayırma kararı alıp yerine geçen sezon ve sezon başı kasımpaşa ile çok başarılı bir dönem geçiren kemal özdeş getirilmiştir. bu sezon göztepe de en çok göze çarpan isim hiç kuşkusuz ki yasin öztekin. galatasaraydan resmen yaka paça yollanan yasin öztekin göztepe de son derece başarılı bir sezon geçirmektedir. ligi ilk 10 içinde bitireceklerini düşünüyorum bu sene. öte yandan göztepe'nin türk futbolunda da önemli bir yeri vardır göztepe şuan ki adı uefa avrupa ligi olan kupa 2 de atletico madrid ile yarı final oynamıştır ve avrupa da yarı finale çıkan ilk türk takımı olma ünvanını taşımaktadır. uzun yıllar sonra ait olduğu yere dönen göztepe'nin kolay kolay süper ligin dışında kalacağını düşünmüyorum.

0

sanırım yıllar sonra bir takımın süperlige çıkmasına bu kadar sevindim. izmir gibi güzel bir şehirden bir takımın olması çok iyi oldu. gerek taraftar kitlesi gerekse ege bölgesine artık 4 büyüklerin gelmesi açısından çok iyi oldu . futbol açısından da bir türlü dikiş tutturamadılar. lige iyi başlıyorlar fakat sonra hoca değiştirip bu formlarına son veriyorlar bence iyi bir hoca ile uzun vaadeli planlar yapmalılar biraz daha günü veya haftayı kurtarmalık planlar yapıyorlar fakat bu tarz planlarla oynuyan takımların genelde sonları karşıyaka gibi alt liglerde bitiyor.