0

brezilya futbolu hakkındaki görüşün pek fazla iyi yönde olmadığını görüyorum. bazen brezilya ligi'nin açıp izlediğim zamanlarda pek fazla iç açıcı oyun olmadığını gördüm. ama brezilya da özellikle genç oyunculara öncelik tanıyorlar ve kendilerini geliştirmek için bir fırsat verdiklerini biliyoruz.bazı gençler oldukça başarılı bir şekilde ilerliyorlar ve kendilerini birlig içerisinde oldukça. ama genç oyuncular gerçekten çok daha hızlı ve dirençli oluyor. bu yüzden biraz daha ucuz transfer yapabilmek için brezilya dan futbolcu almak gerekir. ilerleyen dönemlerde brezilya futbolu inşallah daha çok gelişmeye başlar.

0

brezilya ligi ne bakacak olursak eğer, genellikle gençlere güzel örnek olan liglerden birisidir diye düşünüyorum. özellikle brezilya oyuncuların çok kaliteli olduklarını biliyorum. gerçekten oynadıkları oyunu çok zevkli oynayan oyunculardan özellikle ülkemize gelmiş geçmiş bana göre en büyük yabancı oyuncu kesinlikle alex de souza'dır diyebilirim. alex ülkemizde fenerbahçe adına her şeyi yapmıştır ve adeta fenerbahçe için hemen hemen türk olmuştur diyebilirim. gerçekten çok başarılı bir oyuncuydu. daha sonra ülkemizde birçok brezilyalı geldi ve bana göre hepsi de başarılı olup gitti diye düşünüyorum. şöyle bir bakacak olursan brezilya oyuncularının genel olarak kimyasında başarı vardır diyebilirim. çünkü şu an dünyada brezilyalılar çok kaliteli bir futbol oynuyorlar. o yüzden dünya kupası'nda falan kesinlikle çok güzel yerlere geliyorlar benim brezilya futbolu hakkındaki görüşlerim bu şekildedir.

0

birezilya futbolun babası anasınherseyı iyi yapıyorlsr

0

brezilya futbolu son zamanlarda büyük bir gelişim içerisinde. arjantin futbolu gibi brezilya futbolu da yurtdışına ihraç ettikleri yıldız oyuncularla adından sık sık söz ettirmektedir. brezilya futbolunun bir diğer özelliği ise önce ki yıl şampiyon olan takımı bir sene sonra küme düşme potasında görebiliyor olmamızdır. brezilya futbolunu arjantin futbolundan ayıran en önemli özellik ise milli takım diyebiliriz. milli takım bazında arjantin'den çok daha başarılı olan brezilya milli takımı kadrosunda barındırdığı yıldızlarla da göz kamaştırıp rakiplerine korku salmaya devam ediyor. kadrosunda neymar coutinho firmino willian douglas costa gibi son derece süratli ve etkili oyuncuları bulunduran brezilya kaleci defans ve orta saha kurgusu bakımından da sürekli rekabet halinde olduğu arjantin'in önünde bulunuyor. brezilya futbolunun en önemli diğer özelliği ise oyuncu satışlarından kazandıkları pay. kendi ülkesinden yurtdışına ihraç ettikleri her oyuncunun bonservis pazarlığında mutlaka gelecek satıştan pay maddesini ekleyen bu futbol kültüründe en son neymarın psg'ye olan transferinden kendilerine pay olarak santos kulübü 30 milyon euroyu kasasına koymuştur. buna bağlı olarak şuan kiralık olarak kendi kulüplerinin formasını giyen gabriel barborsa'nın da inter ile santos orasında ki anlaşmaya göre sonraki satışından %30 luk pay brezilya ekibinin kasasına girecektir. bu sene libertodores finaline takım yollayamayan brezilya futbolu ise gelecek sezon ki en büyük çabasının bu olacağı aşikar. bu sene brezilya liginde şampiyon olan palmeiras takımında ise ülkemizi çok yakından tanıyan 2 isim bulunmaktadır. bunlardan biri bir dönem galatasaray forması giyen felipe melo iken bir diğeri takımın kaptanı olan ve bir dönem fenerbahçe forması giyen edu dracena'dır. gelecek sezon libertodores de final hedefleyen bu takımda gelecek potansiyeli çok fazla olan oyuncular da kadrosunda bulunmaktadır.