1

güney amerika ülkelerinden arnantin ve brezilya; dünya futbolunun beşiği iki ülkedir. ve dünyanın gelmiş geçmiş en iyi iki futbolcuları bu iki ülkeden çıkmaktadır. pele brezilyalı, maradonna arjantinlidir. arjantinlidir. "tanrı'nın eli" sözü maradonna'ya aittir. dünya kupasında eliyle gol atmıştı. bir ajantinli olan "lionel messi" adını altın harflerle yazdırmış futbolcudur. yani arjantin futbol ile bütünleşmiş, ülke ekonomisinin gelir kaynağının büyük kısmını futboldan sağlamaktadır. genç yetenekler yetiştirip, dünyanın ve avrupa'nın büyük kulüplerine inanılmaz yüksek rakamlar karşılığındaki bonsevis bedelleriyle transfer etmektedir.

0

arjantin futbolu oldukça gerilerde kaldığını hepimiz görüyoruz aslında. özellikle hiçbir şekilde altyapıya önem verilmiyor ve oyuncu yetiştirme imkanları hiçbir şekilde yok denecek kadar azdır. ama içlerinden bazı kişiler gerçekten çok kaliteli oyuncular olarak karşımıza da çıktığını görüyoruz. arjantin futbol ligi içinde dünyada hiçbir şekilde ilgi görmediğini ve arada sırada izlediğim başlarda gerçekten zevk almadığını söyleyebilirim. arjantin deyince aklıma direk bir isim geliyor o da messi dir. gerçekten dünyada oldukça tanınan ve dünya yıldızları arasında yer aldığını gördüğüm oyunculardan biridir. özellikle hızlı ve çalım atma gibi yetenekleri oldukça yüksek bir oyuncu. arjantin ligi'nde takımların çoğu kupa kupalara gitmek için uğraşıyorlar. tabii ki dünya genelinde oldukça çok az takip edilen kupalar arasında yer alıyor. futbol olarak biraz daha sakin ama pozisyonlar açısından izleyiciyi ve seyirciyi oldukça bıktırabilecek bir futbol oynadıklarını söyleyebiliriz. arjantin futbolu ilerleyen zamanlarda inşallah daha çok gelişir ve dünyaya kaliteli oyuncular kazandırırlar.

0

arjantin futbol hakkında bilgi verecek olursak eğer arjantin denilince aklımıza ilk gelen isimler kesinlikle lionel messi diego armando maradona gibi isimlerdir. son zamanlarda arjantin altyapısından çıkan tek oyuncu göremiyoruz.özellikle lionel messi, di maria,kun aguero gibi yıldızlardan sonra benim gözüme çarpan bir yıldız olmadı.bana göre son zamanlarda arjantin futboluna yatırım yapılmadığını düşünüyorum.

1

arjantin deyince aklıma hep maradona geliyor nedense. arjantin futbolunu dünya kupasından izlediğim kadarıyla başarılı buluyorum. arjantin dünya futbol konusunda söz sahibi olmuş bir ülkedir. ayrıca bugüne kadar çok kaliteli futbolcuları dünya futboluna kazandırmıştır. bunlardan ilki hepimizin hayran olduğu diego armondo maradona, crispo, messi. bunlar arjantin futbolunun yetiştirdiği ender futbolculardır. bunlardan sadece messi aktif olarak top oynamaktadır. kırmadığı rekor kalmamıştır. bir çok kez dünya klasmanında büyük ödüller ve altın ayakkabı ödülünü kazanmıştır. halen ispanya'da barcelona takımında top oynamaktadır.

0

arjantin futbolu hakkında ortak kanı herhalde bir yıldız fabrikası olduğudur. sadece arjantin değil güney amerika kıtasında ki her ülke için geçerlidir bu. çıkardıkları yıldız futbolcuları göz önüne aldığımız zaman arjantin futboluna değer katmaya devam ediyor. arjantin futbolunun ne denli seviye de olduğu merak ediyorsanız güney amerika kıtasının şampiyonlar ligi olan copa libertodores' de iki arjantin takımının final oynaması geldikleri noktayı anlatıyor. neredeyse avrupa' da bulunan her takımın kadrosunda 1 arjantinli oyuncu mevcuttur. fakat arjantin futbolunun bir türlü milli takım bazında başarılı olamamasının sebebi nedendir bir türlü bilinmez. kadrosunda di maria, paulo dybala,messi,higuain,icardi gibi belkide dünyanın en etkili hücum hattına sahip olmalarına rağmen bir türlü başarı elde edememeleri kimine göre defans ve kaleci eksikliği iken diğeri ingilterenin maradonadan kaynaklanan ünlü tanrının eli golü sonrası lanetlenmiş olduğu. arjantin milli takımının bir sonra ki turnuvalar da ne denli bir başarı göstereceği merakla beklenirken lionel messi gibi dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusunun kariyerini dünya kupası kazanmadan mı bitirecek buda büyük bir merak konusu. en büyük hatta geriye kalan tek büyük hedefi bu olan lionel messi'nin ise bu konuda herhangi bir endişesi bulunmuyor. kendisinin dünya kupasını kesinlikle kazanmak isterim bu en büyük arzularımdan ancak bu kupayı alamamış olmak beni dünyanın en iyi futbolcusu yapan gerçekten uzaklaştırmaz açıklaması ile okları üstünden uzaklaştırmış durumdadır.