0

italyan futbolu dünyada ilgi gören ligler arasında yer almaya başladı. çünkü cristiano ronaldo gibi bir oyuncu şu anda juventus takımında top oynamaktadır ve oldukça başarılı bir şekilde ilerliyor. italya ligi'nde genel anlamda juventus takımı oldukça başarılı sezonlar geçirdiğini üst üste şampiyonluklar kazanarak gösteriyor bize. kısa süre içerisinde inşallah bu şampiyonluk artık son bulacak mı diye umut etmek istiyorum. çünkü her sene juventus takımının şampiyon olmasından bazı insanlar bıkmıştır. benim en çok sevdiğim oyuncular arasında yer alan cristiano ronaldo juventus takımına geldikten sonra gollerini hala devam ettiğini ve asist yolunda oldukça başarılı ve kaliteli bir oyuncudur. ama diğer takımlar tabii ki juventus takımına hiçbir zaman yakında şey olmadı diyebiliriz. şu anda napoli takımı juventus takımının arkasında yer alıyor ve biraz olsun juventus takımının puan kaybetmesi halinde kazanmak için elinden geleni yapıyor. italya futbolunda oldukça altyapıya önem verdiklerini ve her sene genç oyuncuları başka takımlara gönderdiklerini görüyoruz. bu da ne kadar futbolun geliştiği anlamına geliyor aslında bakınca. bu yüzden italya futbolu her zaman daha başarılı bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum. inşallah kısa süre içerisinde italya futbolu daha iyi gelişir ve daha iyi yerlere gelmesi için altyapıya biraz daha destek vermeleri gerekir. italya ligi'nde büyük bir ihtimalle bu sene yine juventus takımının şampiyon olma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum. napoli takımı ilk yarı dönem içerisinde büyük transferler yaparsa belki juventus takımının geçme ihtimali olabilir. çünkü diğer takımların kadro kalitesi olarak hiçbir şekilde bu iki takıma yetişemezler. inşallah ligin ikinci yarısında daha zevkli maçlar izleyebiliriz belki. seyirci ve izleyici bakımından ne kadar çok zevkli maçlar ve ne kadar çok gollü maçlar olursa o ligin futbolu oldukça tutulur.

0

italya ligi hakkında size görüşlerimi bildirecek olursam eğer, juventus 7 sene üst üste şampiyon olarak büyük bir başarı elde etmiştir. son senelerde büyük bir çıkış yakalayan napoli takımı juventus'a kapışmaya çalışıyor ancak juventus öyle böyle şöyle sonunda yeni şampiyon olmayı başarıyor. benim tahminim bu sene yine juventus takımı şampiyon olacaktır. napoli ise bana göre yine ikinci olarak büyük bir başarı elde edecektir. ancak juventus son 8 sene üst üste şampiyon olarak büyük bir başarı elde etmiş olacaktır. düşüncesindeyim italya futbolu genel olarak defansif yönü ile bilinir ancak son senelerde her maç çok gol atılıyor.

0

italya futbolu hakkında değilde juventus futbolu hakkında görüşlerimizi belirtmek daha doğru olur sanırım. çünkü son yıllarda ligi öylesine domine etmiş durumda ki juventus devre arasına 15 puan farkla girip genelde ligin bitimine 2 ay kala şampiyonluğunu ilan etmiş oluyor. italyan futbolunda ki en büyük problem bundan 3-4 sene öncesine kadar dışa bağlılık ve doymuş futbolculardı. şuan bizim ülke futbolunun yaşadığı problem gibi. artık başarıya doymuş ve alttan gelen futbolcuların önlerini açmadıkları için milli takım bazında hatta juventusu saymazsak kulüp takımları bazında çok geride kalmışlardır. son 3-4 yılda gerek sassuolo gerekse sampdoria'nın alt yapı merkezi haline dönüşmesi sonucu italyan futboluna kazandırılan yetenekler ile italyan futbolu tekrardan kendi gelmiş ve izlenebilir bir hal almıştı. juventus dışarı da bırakırsak ligin yaş ortalaması 27. bu italya liginin hollanda ve almanyadan sonra ki en genç lig olmasını da sağlıyor. italya milli takım kadrosuna baktığınız zaman şuan da ya bu kim ? dediğiniz isimleri büyük ihtimalle 3-4 sene sonra dünya kupasını kaldırırken veya fransa ile finaller oynarken göreceksiniz. bir fransa milli takımı tabiki olamazlar ancak son derece yetenekli oyuncuları barındırdıklarını söylemeden geçemeyeceğim. kulüp takımlarına bakıldığı zaman şampiyonlar liginde 15 yıldır kupa alamamaları onların bu hedeften ne kadar uzakta olduklarını veya italya liginin ne kadar rekabetten yoksun olduğunun en büyük göstergesidir sanırım. italya ligini silip süpüren domine eden juventusun hala şampiyonlar ligi kaldıramamış olması çok saçma gelmiyor mu kulağa? bu sene ronaldoyu kadrosuna katmasıyla tüm hedefini şampiyonlar ligi olarak belirleyen juventus ligde arayı her zaman ki gibi açmış durumda. öte yandan roma ise son 3 yıldır gençleşme içerisinde bunda en büyük pay ise kuşkusuz sportif direktörlüğe başka bir boyut katan monchi'nin. sevillanın üst üste uefa kupasını kazanmasında büyük payı olan namı değer transfer sihirbazı roma'ya geldiği günden bu yana çok önemli yıldızlar kazandırmış ve nitekim geçen sene şampiyonlar liginde barcelonayı 4-1 kaybettikleri maçın rövanşında eleyip yarı final oynayarak bunu kanıtlamışlardır. napoli ise sarri yönetiminde muhteşem sezonlar geçirip sarrinin ayrılması ile görevi carlo ancelotti'ye devretmişlerdir. ligde fena bir görüntü çizmeyen napoli şampiyon liginde ise son haftasına lider girdiği ama ölüm grubu olarak adlandırılan psg ve liverpool lu grupta 3. olup yoluna uefa avrupa liginde devam edecektir. gelişmekte olan italya liginde eğer ki lig rekabeti de artarsa gelecek yıllarda premier ligden sonra izlenesi 2. lig olacağından hiçbir şüphem yoktur.

0

eski kalitesi ve güzelliği kalmamış bir takım etrafında dönüyor. juventus her sene lige ambargo koydu şampiyon belli öylesine maçlar oynanıyor. eski milan ve inter yok lazio ve napoli çok iyi değiller formaliteden maçlara çıkıyorlar ve 2. olmak için çabalıyolarlar.