1

çektiğim bunca acıdan sonra eğer sonra şansım olsaydı eğer neden bunları yaşadığını gerçekten öğrenmek isterdim. çünkü ben kendim düşündüğüm zaman nerede hata yaptığımı bir türlü bulamıyorum. daha yolun başındayken nasıl bir hata yaptım da bu şekilde bazı kötü olaylarla karşılaştım ve neden bu hayatta her şey çok güzeldi ben kendi başarılı iken bir anda tepetaklak oldu mu diye öğrenmek isterdim. aslında önceleri çok başarılı bir eğitim hayatı sürdürüyordum ancak birden her şey çok değişti ve istediğim bir eğitimi alıp tam anlayamadım hiç istemediğim bir bölüm okumak zorunda kaldım. neden böyle olduğumu nerede bir yanlış yaptığımı ve bunların gerçekten hak edip etmediğini öğrenmeyi çok isterdim keşke böyle bir fırsatımız olabilseydi.

0

@hak32 ömrünün sonuna kadar hiç sanki isyan etmeyecek diye bir özelliği mi var insanın?. sen de eminim ki tanrı'ya iki çift söz demişsindir isyan ederek, insan günaha meyilli bir canlıdır.

0

neden ben ? diye sorardım herhalde gerçi bu cümleyi sık sık kullanırız. özellikle de çok kötü şeyler yaşadığımızda, mutsuz olduğumuzda, haksızlığa uğradığımızda sürekli bir isyan ederiz. bu insanın fıtratında olan bir şey bazen dayanılmaz oluyor her şey hemen kabullenemiyoruz bu yüzden de sinirlenip bu tarz cümleler kullanabiliyoruz.

0

allah’a karşı isyankar olunmaz. rab ne etmişse güzel etmiştir. allah merhametlilerin en merhametlisidir. o rahimdir ve kerimdir. mevlam neylerse güzel eyler. yaratttığı herşeyde bir hikmet vardır. hikmetinden sual olunmaz. asla çektiğin acılar yüzünden sorguya tabi tutulamaz. o çekilen açılan senin hayata tutunman ve kazandığın günahların affolunması için vardır. allah birdir ve rahimdir. bol hikmet sahibidir.