0

yani ne zaman oldu ki diyeceğim ama haksızlıktan etmek istemiyorum . bundan önceki dönemlere de şahit oluyoruz duyuyoruz eskiden de özgürlük kısıtlanıyordu. ancak şimdi özellikle medya özgürlüğü basına uygulanan ciddi bir sansür var. basına olduğu gibi tabiki insana da öyle. fikir özgürlüğü diye bir şey yok malsef.

0

fikir özgürlüğünün olmadığınız düşüyorsun demek peki.

fikir özgürlüğü var peki nasıl eğer fikir özgürlüğü olmasaydı sosyal medya veya internette herhangi bir ağda propaganda yapılması , terör örgütleri lehine yapılan sloganlar , yazılaran metinler , yüklenmiş videolar , yapılmış konuşmalar , zamanında ne yazık ki tbmm' de terör örgütleri tarafına konuşmalar duymak zorunda kalmazdık.

elbette bahsi geçen konular bunlar olmayabilir misal olarak bir ülkede cumhurbaşkanının vatandaşı tarafından eleştirilmesi hapis cezası ile yargılanmakta ise ve kast ettiğin konu bu veya benzer konular ise tabiki de haklısın.

0

ben fikir özgürlüğü olduğunu düşünmüyorum çünkü insanlar gerçek düşüncelerini söyleyip farklı davranınca vatan haini ilan ediliyor.

0

fikir özgürlüğü yok demek fazla abartmak olur elbette ki mutlak bir fikir özgürlüğünden bahsedemeyiz hatta mevcut durumdan memnun olmayabiliriz şu anki fikir özgürlüğü bize yeterli gelmiyor olabilir cesur olanlar için her zaman fikir özgürlüğü vardır

0

bu ülkede kesinlikle fikir özgürlüğü vardır sen bu soruyu sorabiliyorsan demek ki fikir özgürlüğü varmış

0

türkiye'de fikir özgürlüğü olsaydı bir çok ünlü isim bu ülkeden kaçmazdı, bir çok insan hapise düşmezdi fikirlerini beyan ettikleri için.muhalif bir kimlik yaklaşımıyla insanlar ya fetöcü ya da pkkli oluyor maalesef, herkes aynı fikirin yörüngesinde dolaşacağını zaten sanmıyorum öyle bişey hayatta olamaz ama mozaikleşme güzel bir durum, yanlış düşünülen fikirleri köreltme adına.

0

kesinlikle katılmıyorum . fikir özgürlüğü olmasa idi bu fikrini burada paylaşamazdın. türkiye de fikir özgürlüğü bulunur fakat bunu geniş kitlelere başka bir görüşü kötülüyerek yaymak imkansızdır. bu yüzden sana asla katılmıyorum.

0

evet biraz az gazateciler hapıste böyle olmamalı düşüncelerini açıkça söylemelıler lakım yandaş medya olmayanlar ceza alıyorlar bazen

0

cogu insan memur olduğu için isimizden oluruz düşüncesiyle korkup fikirlerini ozgurce ifade edemiyor hatta ben farklı düşündüğüm zaman annem sen bosver okuluna bak diyor hatta öyle insanlar işinden oluyor diye konuşmak istemiyor. öyle düşüncesini ozgurce ifade eden çok az kişi var bu hayatta.

0

kesinlikle katılmıyorum. bence​ herkes istediğini yazıp çiziyor. hatta biraz fazla var . bırakın da terör yanlısı fikirlere karşı çıkılsın.

0

hayır sana katılmıyorum ne demek fikir özgürlüğü kısıtlaması var siz islam ve müslümanlara hakaret ederken kim size bir şey değil mi niye sana fikir özgür diyorsunuz ama biri mustafa kemal atatürk'e küfür ettiği zaman hemen ona düşünüyorsunuz ama islam'a ve peygamber efendimize küfür edildiğinde herkes bir adam diyor ki fikir özgürlüğü çok yanlış düşünüyorsun

0

bence de yok. çünkü insanlar sadece kendi düşüncelerinin çok kıymetli olduğunu sanıyorlar. bir de din, dil, ırk veya mezhep konularında da daha çok laf ediyorlar. mesela illa kendi kabul ettikleri doğruları kabul etmemizi, kendileri nasıl giyiniyorsa öyle giyinmemizi istiyorlar.

0

evet katiliyorum.
aslinda uygulama da var ama gercekte yok.:)