1

evde tavuk dönerini gerçekten çok güzel bir şekilde yapıyorum. eskiden çalışmış olduğum iş yerindeki aşçı abladan tavuk döner yapmasını öğrenmiştim o da gerçekten çok güzel yapıyordu ben de resmen onun kadar iyi tutturur bir hale geldim artık. tavuk döner yapmak için öncelikle tavuğu güzelce haşlıyoruz haşladıktan sonra da orta büyüklükte bir boyutta kalacak gibi çok fazla parçalara ayırmadan ditmeye başlıyoruz. didiklenmiş tavukların üzerine tuz ,karabiber ,pul biber, kırmızı toz biber , köri ve tarçın ilave ederek güzelce harmanlıyoruz ve ardından fırına koyarak bir süre pişiriyoruz. burada tarçını koyduğumuz ona çok dikkat etmemiz gerekiyor tarçın gerçekten dönere yakışıyor. ancak çok fazla koyduğunuz zaman acı bir tat verir. o yüzden en fazla 1 çay kaşığı kadar tarçın koymalısınız sadece tat ve lezzet vermesi açısından. tavuklar fırında kızarırken diğer taraftan da bir tencerede yağda domates ve biber salçasını bol su ile karıştırarak içerisinde yine az miktarda tarçın, karabiber ve tuz ekleyerek sosunu hazırlıyoruz. başka bir küçük pencerede de acı kırmızı ve yeşil biberleri öncelikle robottan geçiriyoruz incecik olana kadar ardından ya da güzelce yumuşayana kadar kavuruyoruz sonrasındaysa içerisine sadece biber salçası, tuz ile karabiber ve tarçın ekliyoruz yine az miktarda. acı sosu da hazırladıktan sonra diğer taraftan incecik incecik domatesleri doğruyoruz ayrıca marulları yine ince bir şekilde doğruyoruz dilerseniz içerisine piyaz şeklinde soğan doğrayabilirsiniz ayrıca salatalık yani kornişon turşuları da çok ince bir şekilde doğrayarak farklı tabaklarda hazır hale getiriyorsunuz.
her şey hazır olduğuna göre artık yapmamız gereken tek bir şey kaldı bütün malzemeleri lavaş ekmeğin arasına koyup dürüm şekline getirmekte. fazla kalın olmaması açısından büyük bir lavaş ekmeğini ortadan ikiye ayırıyoruz ardından içerisinde hazırlamış olduğumuz parçalı ve sıvı sostan sürüyoruz sonrasında eğer hazırlayacağımız kişi acı seviyorsa istediği miktarda acı sos tandır lavaş ekmeğin üzerine sürüyoruz ve tavuk etlerini lavaşın içerisine koyuyoruz sonrasında da üstüne istediğiniz malzemelerden ekliyorsunuz domates ,marul ,turşu, soğan artık hangisini istiyorsanız onlardan koyuyorsunuz ve kenar kısmını hafifçe içeriye katlayarak dürüm şeklinde sarıyorsunuz. bu anlatmış olduğum tavuk döner hatay yöresine ait bir tavuk dönerdir. döneri yerkende içerisine az geldiyse eğer hazırlamış olduğumuz soslardan ilave ederek yiyebilirsiniz.gerçekten mükemmel bir tariftir bu. muhakkak vermiş olduğum tarifi denemenizi öneriyorum kesinlikle pişman olmayacaksınız.

0

hiç uğraşma yaa git marketten dondurulmuş hazır döner al bir güzel ısıt arasına da domates kıvırcık zevkine göre koy ye

0

evde ilk önce tavuk etini yada kırmızı et ince ince dilimle sonrada kızart sos baharat ne varsa ekle lavaş ekmeği al etleri koy sonra domates patates zevkine göre koy afiyetle ye