0

okulda kopya çekerdim evet. öyle sık çekmezdim ama özellikle üniversite yıllarında 2 kez üst üste kaldığım ders bana kopyadan başka çözüm bırakmamıştı. onu çekmeseydim muhtemelen yine geçemeyecektim. ders çok ama çok zordu çünkü. lisede ise kopya çekmekten ziyada daha çok kopya veren taraftım ben. özellikle ingilizce ve matematik derslerinde zincirleme bir şekilde kopya çekiliyordu ve kaynakta bendim.

0

evet halende cekiyorum okulda ben hala ogrenciyim yani gerektigi yerde kopya tabikide cekiyoruz mesela simdi soyle diyebilirimki yani ne kadar soru yaparsak yapalim sonra illa bi soruda takildigimiz falanda oluyor ve sinav esnasinda artik sag sola falan bakmaya calisiyorsunuz ben sahsen ara sira oyle yapiyorum diyebilirim ve oldukcada guzel ama sorumanide yapmiyorum tabikide cunku burada yaparsiniz hakisz kazanc olmus olur ve hak yemis olursunuz diyebilirim ve sonrada kazanciniz yatmaz dikkatli olun ama her zaman calisin diyebilirim kopya cekerek kendinizi kandirmis olursunuz .

1

ben hayatımın hiç bir döneminde ezbere dayanan, bedava kazanmak derdinde olan biri olmadım. eğitim hayatım her zaman başarılı geçti. okulun iki çalışkanı olurdu her zaman bu dediklerimde ilk okul ve ortaokul dahil olarak. her zaman birinci oldum. bizim zamanımızda notlar 10 üzerinden verilirdi. ben kırk yılda bir 9 aldığımda çok üzülür ve çok gayret ederek tekrar birinciliği kazanırdım. diğer arkadaşım size sebahattin idi. kulakları çınlasın.
insanlar kopyaya hazırlanana kadar derslerine odaklansalar zaten gerek kalmayacak.
kimse kusura bakmasın, hayatın içinde en ufak hoş gördüğümüz ya da bize biraz eğlenceli gibi gelen bu davranışların temelinde yatan faktörler incelenirse hiç de olayın sadece tek tembellik ile alakalı olmadığı anlaşılacaktır.
çocuklarımıza da örnek olabilmek açısından bizler bu hatayı eğer yapmışsak bile büyük övünç kaynağı gibi çocukların önünde paylaşmamalıyız.
dürüstlük için bir adımdır hayatta adaletli olmak.

0

ben hiç kopya çekmezdim.dersime iyi çalışır ,öğretmen anlatırken iyice ,dikkatle dinlerdim.onun içinde sınavlarda başarılı olurdum.

1

evet kopya çekerdik zor sınavlarda ben anadolu lisesinde okudum örneğin biyoloji dersini ingilizce görüyorduk ben biyolojinin türkçesini sevmezdim ki bir de biyoloji soruları ingilizce ve ağır oluyordu biz de sınıfta birbirimize kopya veriyorduk

1

evet çektim malesef övünülecek bir konu değil tabiki o yüzden malesef diyorum ama gençlik işte özellikle lise dönemimde çok çektim . hayır ilginç tarafı insanlardan değil kendim hazırlardım kopyalarımı canım çıkardı aklımda da kalırdı acaba onun yerine neden çalışmazmışım o da ayrı konu . tabi uçarı zamanlar akılda ders çalışmak yerine herşey oluyor o dönem sonrasında değer anlıyoruz ama geç oluyor. heralde şuan olsa köpek gibi çalışırdım .

1

evet ben okul dönemlerinde gerçekten de çok kopya çekerdim. hatta hiçbir zaman da yakalanmamıştım sadece böyle biri beni şikayet etmişti o şekil kendime ele verdim. o zaman da 75 almıştım kopya çekmeme rağmen ondan sonra kopya çekildiği anlaşıldı diye sıfır aldım o da güzel yapacak bir şey yok..
ama ben ingilizce'de sadece kopya çekiyorum. çünkü ingilizce öğrenmek istemiyorum. hani türkiye'de ingilizce öğrenmek var ama yurtdışında türkçe neden öğrenemiyoruz. sonuçta yurtdışındaki insanlar da buraya geliyor. yani ondan dolayı ben hiçbir zaman ingilizce öğrenmek istemedim her zaman da o derste kopya çekmişimdir yani.