0

napoli, 1926 yılında kurulmuş ve serie a liginde en başarılı ve köklü takımlar arasındadır. takımın teknik direktörü, carlo ancelotti'dir. aynı zamanda kulüp başkanı ise aurelio de laurentiis'tir. bu sezonda kulüp, serie a, uefa şampiyonlar ligi, uefa avrupa ligi ve coppa italia gibi turnuvalarda yer almıştır. kendi evi ise, san paolo stadyumu'dur.

0

napoli italya seria da özellikle son 10 yılda en çok öne çıkan takımlardan birisi. dünya futbol tarihinde napoli'nin çok önemli bir önemi vardır. çünkü dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olan diego armando maradonanın oynadığı takımdır napoli. bu yüzden hep farklı bir gözle bakılır. ayrıca napoli sadece futbol anlamında değil siyasi anlamda da çok ilginç bir yerdir. italyan mafyalarının en ağırlıkta olduğu yerlerden birisidir. tribün liderleri de genelde bu insanların adamlarından oluşmaktadır. bulaşmak veya çatmak istemeyeceğiniz takımların başında gelir italyada. bunların yani sıra ligde şimdiye kadar gösterdikleri performansa ve kadro durumlarına bir göz atalım. napoli en büyük çıkışı yaptığı ve dünya futbol piyasasına adını tekrardan duyurduğu yıllara gidelim. ileri hücum hattında lavezzi, cavani gibi muhteşem oyunculara sahipti napoli takımı. özellikle cavanin napoli'de yeri çok ayrıdır. takıma kazandırdıkları, taraftarın ona olan sevgisi hat safhadadır. onun ayrılışından sonra bir çok isim ona kırılmış ve kızmış olsa da hali hazırda bir çok taraftar da ona hala çok büyük hayranlık beslemektedir. son dönemler de şampiyonlar liginde de adından sıkça bahsettiren napoli şuanda da italya seria liginde juventustan sonra 2. sırada yer almaktadır. son 3 yıldır juventusun hep en yakın takipçisi olmuştur napoli. kadrosunda son derece önemli isimler bulundurmaktadırlar. ileri hücum hattında insigne,mertens,mlik, callejon gibi isimleri bulunduran napoli, hamsik zielinski allan gibi de orta saha oyuncularına sahiptir. aktif futbol piyasasında ki en pahalı ve en iyi stoperlerden birisi de onların takımında bulunuyor. koulibaly yaz transfer sezonunda 50-60 milyon euro gibi paralara transferini gerçekleştirecek gibi duruyor. özellikle mauricio sarri gibi bir dehadan sonra takımın başına gelen dünyaca ünlü teknik direktör carlo ancelotti sarrinin oluşturduğu takımı onun teknik anlayışı ve üstüne kattıkları ile çok daha iyi yerlere getirecek gibi duruyor. şampiyonlar liginde adeta ölüm grubuna düşen napoli, paris st germain, liverpool ve kızılyıldızın bulunduğu grupta 3. olmuştur. yoluna uefa avrupa liginde devam edecektir. ligde ise napoli şuanda 2. sırada yer almaktadır. juventusun en yakın takipçisi durumunda olan napoli italya liginde büyük bir sempati beslediğim ve maçlarını kaçırmadan izlediğim takımlar arasında yer almaktadır. hücum anlayışını benimsiyor olmaları onları izlemem de ki en büyük etken. bazı maçlarda zaman zaman tıkanmalar yaşayabiliyor olsalar da genel anlamda bu anlayışın dışına çıkmayıp, rakiplerini sindirmeyi başarıyorlar. inter milan gibi italyan devlerinin neredeyse 10 yıldır hiçbir varlık gösteremiyor olmaları onların sivrilmesinde ve ön plana çıkmasın da bir diğer etkendir. taraftarları da ligin en ateşli taraftarları arasında yer almaktadır. talya liginde deplasmanından en çok korkulan 3 takımdan birisidir napoli.buda onları güçlü kılıyor ve özellikle iç saha maçlarında onları çok daha etkili hale getiriyor.

0

napoli takımı italya ligi'nde başarılı bir takımdır. geçen senelere baktığımız zaman bu seneki kadroları biraz daha kuvvetli bir şekilde. özellikle forvet mevkii oldukça başarılı ve neredeyse her maç gol atıyorlar. ama italya ligi'nde şu anda çok başarılı olan bir juventus takımı var hemen arkalarında yer alıyorlar. eğer juventus takımını geçip şampiyon olmak istiyorsalar ilk yarı dönem içerisinde çok önemli transferler yapılması gerekir. bunun için takımın tamamen transfer sezonuna odaklanması gerekiyor. napoli teknik adamı başarılı olamayan oyuncuları takımdan kısa süre içerisinde gönderilmesi gerekir ve onun yerine daha kaliteli oyuncular almaya çalışması lazım. napoli takımı daha iyi transferler yaptığı takdirde ikinci yarıda oldukça çıkış içerisine girecektir ve özellikle juventus ile oynayacakları maç çok önemlidir. napoli taraftarı evindeki oynadığı maçlarda hiçbir zaman yalnız bırakmıyor ve stadı tamamen doldurduklarını gördüm. bu da napoli takımının evindeki maçları kolay kolay kaybedecek bir takım olmadığını izlenimi veriyor. inşallah bu sene italya ligi'nde napoli gibi kuvvetli bir takımın şampiyon olmasını isterim açıkçası.

0

napoli italya liginde son 6-7 senedir sürekli üst sıraları zorlayan italya'nın en ateşli taraftar grubuna sahip olan takımıdır. napoli yi diğer takımlardan ayıran en önemli özellik ise takımın bulunduğu şehir. italyan mafyalarını hepimiz duymuşuzdur. yoğunluğu burada bulunan ve taraftar gruplarının başında bu isimlerin bulunması özellikle evinde oynadığı maçlar da rakip takımlara nasıl bir korku saldığını tahmin edebilirsiniz. özellikle cavaninin takımdan ayrılmasından sonra santrafor bölgesinde oldukça sıkıntı yaşayan ve mlik'in neredeyse 2 sezondur toplamda 30 maç oynamamış olması onlar için çok önemli bir eksi olarak gözükse de maurizio sarri yönetiminde adeta ligde harikalar yaratıyorlardı. ligde juventus gibi bir rakipleri olmasa emin olun ki sarri yönetiminde ki 2-3 sezonda napoli ligde açık ara şampiyon olabilirdi gerek bütçe gerekse juventusun hakemler ve federasyon tarafından oldukça kollanıyor olması bunu son derece imkansız kılıyor. ama buna rağmen sarri yönetiminde oldukça pozitif oldukça olumlu bir futbol sergiliyorlardı. mertens insigne callejon 3lüsü ile adeta bir anda skoru değiştirirlerken defansların bulunun koulibaly gibi dünyanın şuan da piyasa değeri olarak en yüksek piyasasına sahip oyuncularının olması onların elini kuvvetlendiriyor. dünya tarihinde eşi benzeri görünmeyen bir tarza sahip olan koulibaly dünya da ki defans anlayışını resmen tekrardan kurdu. bunda en önemli etken ise kuşkusuz ki sarri'nindi. devre arasında 100 milyon euro gibi paraya chelsea'ye transfer olacağı konuşulan koulibaly'nin eksikliği onları baya etkileyecektir. aynı zamanda bu sezon orta sahalarında allan ve jorginho ikilisini bozmak zorunda kalan jorginhoyu kaybeden napoli özellikle hamsiğin ilerleyen yaşı ve sürekli nükseden sakatlığından sonra ancelottinin takıma katılmasıyla zielinskiyi ön plana çıkarıp diawara allan ikilisinin önünde onu oynatarak bu sezon çoğu maçta skora gitmeyi başardı. uefa avrupa liginde ki en büyük favorim olan napoli bu sezon ligi de en kötü 2. olarak tamamlayacaklardır.

0

napoli takımı italya ligi'nde oldukça başarılı bir takım olarak görüyorum ben. çünkü bu seneki kadroları biraz daha kuvvetli gibi geliyor bana. ama aslında yaptıkları performansları biraz eksik buluyorum. italya ligi'nde şu anda 2. sırada yer alıyorlar ve hemen juventus'un arkasındalar. italya ligi'nde oldukça önemli şampiyonluklar yaşamış bir takım olduğunu biliyoruz. teknik adam eğer yarı dönem içerisinde güzel transferler yaparsa juventus takımının geçebilirler ve şampiyon olma ihtimalleri açıkçası yüksek olduğunu düşünüyorum. bakıldığında napoli taraftarı çok ateşli bir taraftarı olduğunu hepimiz görüyoruz. çünkü genel olarak bütün maçlara tam destek verdiklerini ve takımın iyiliği için ellerinden geleni yapıyorlar. inşallah yarı dönem içerisinde iyi transferler yaparlar ve juventus gibi büyük takımı bu sene şampiyon yaptırmazlar. aralarında aslında pek fazla puan farkı da yok kapanabilir diye düşünüyorum. napoli takımı özellikle gol yollarında hiçbir şekilde sıkıntı yaşamayan takımların başında geliyor. eğer savunma hattını biraz daha sıkı tutarsa daha başarılı olmalarını bekliyorum ve şampiyonluk yolunda ilerleyen bir takım haline gelirler.

0

napoli takım hakkında sizlere bilgi verecek olursam eğer, napoli italya'nın köklü takımlarından birisidir diye düşünüyorum. bakacak olursak son senelerde çok güzel bir çıkış yakaladıklarını görüyorum. özellikle son 2 senedir juventus'ta gerçekten çok kafa kafaya gidiyorlar. ancak lig'de son maçlarda hata yaparak puan kaybettiklerini düşünüyorum. ve şampiyonluğu juventus özellikle geçen sene çok kötü bir şekilde kaptırdılar. bana göre bu sene yine juventus şampiyon olacaktır. napoli arkasından 2. olacaktır diye düşünüyorum. şampiyonlar ligi'nde ise son maçta liverpool lider olarak gittiler ancak üçüncü olarak döndü.ver yani şampiyonlar liginden elendiler. çok zorlu bir grupta zaten eğlendik gri beni şaşırtmadı diyebilirim. şu an uefa avrupa liginde mücadele edeceklerini görüyorum. bana göre uefa avrupa ligi'nin favorilerinden biri değil diye düşünüyorum. çünkü uefa avrupa liginde gerçekten baktığımız zaman napoli takımının kadro kalitesi çok açık ara önde dir diye düşünüyorum.özellikle napoli ve chelsea takımları uefa avrupa ligi'nde final oynayacaklarını söyleyebilirim. ligde ise napoli şu an iyi gidiyor ancak juventus bayağı bir puan fark attı diye görüyorum. ben sene sonunda juventus napoli'nin önünde 5 puanla şampiyon olacağını napolinin ise uventus hemen arkasından 2. olacağını düşünüyorum.