1

hayatımda olmazsa olmaz dediğim öncelikle 3 şey var benim önceliğim o üç şeydir iki tane kızım bir de oğlum bunlar hayatımın en önemli varlıklarıdır onların birlikte eşim de hayatımda olmazsa olmaz biridir ama her zaman önceliğim çocuklarım yani bunun yanı sıra tabii ki hayattan beklentilerimiz çoktur ve hayatımızda olmaz dediğimiz birçok şey var yani hayatta en çok sağlıklı olmayı da isterim ve çocuklarımız sağlığıdır ve çocuklarımın iyi bir yaşama ve güzel bir geleceğe ve hiçbir zaman kötü günler görmeyeceğini veya geleceklerin parlak olmasıdır.

1

rabbim'in desteği, ailem, evlatlarım, sevdiklerim, işim.

0

hayatım da olmaz sa olmaz dediğim şeyler arasında öncelikle ailem dostlarım yani sevdiklerim gelir. onların olmasını canı gönülden isterim. ayrıca iş konusunda da iş takım olmasa olmazların vardır. meslek yaşantımınbşr işimin olmasını isterim. bilgisayarım ve kitaplarında benim için özeldir olmazsa olmazları arasında yer alır. özellikle altını çizmiş olduğum kitaplar benim için çok kıymetlidir. bilgisayarımda bir o kadar önemlidir. içindeki dosyalar olsun harici disk olsun anılarım olsun bunlar benim olmazsa olmazları arasında ye alır. anılara çok önem veririm anı kutumu saklarım benim için özel bir yeri vardır. bu yüzden anılarıö benim için olmazda olmazdır.

0

hayatta olmazsa olmaz dediklerimin en başında ilk başta ailem gelmektedir çünkü onlarsız bir hayat düşünemiyorum onlar da beraber geleceğe daha güzel bakıyorum haricinde tabii ki insan bir şeyler yapabilmesi için cebimde banas olması gerekmektedir bunlarla beraber tabii ki cep telefonu bizim hayatımızı büyük rol oynamaktadır işin ailem ve cep telefonun bunlar zaten yanımızda olduktan sonra hem sevdiklerinize ayrı kalmayız hem de tabii ki onlara her zaman sevgilerimizi duygularımız düşüncelerimizi isteklerimizi bildir temizleriz onlar da biz aynı şekilde bunları belirterek insanın mutluluklarına ortak olabilirler haricinde zaten insan farklı şeylerle istese de çok mutlu olamaz dediğim gibi önce aile sonra para bir de telefon onları olduktan sonra insan zaten istese de üzülmez diye düşünüyorum farklı bir düşünce de olanlarda varsa televizyonlara da saygı duyarım.

0

para ve telefonum olmazsa olmaz birde cüzdanım yanımda olsun polis felan cekince kimlik istiyor tabi olmayınca cezası var bununda.

1

hayatımdaki olmazsa olmazlarım kesinlikle sadece çekirdek ailemdir. ötesi kim olursa olsun çok da umurumda değil. eşim, oğullarım ve kızım için ben hayatımın olmazsa olmazı diyebilirim.
eşim benim nefesimdir, onun varlığına her zaman şükrederim. onsuz bir hayatı düşünemiyorum bile. bana ailemden de yakın olmuştur yıllar içinde ve hiç kırmamış, üzmemiştir. oğullarım, benim iki oğlum var biri ilk göz ağrım dediğim hazar'ım diğeri ise ufaklığım can'ım, hazar'ım evlendi ve onun sevgisi bana bir kız evlat kazandırdı. kızımı da evlatlarımdan asla ayırmıyorum. bir doğurmamışım onu yani, o derece seviyorum. birbirimizle ana kız gibiyiz. asla onun için konuşurken gelinim tabirini bile kullanmadım. ufaklığım can'ım ise benim bir tanem, kendisi üniversite son sınıfta, annesinin dert ortağıdır, her şeyidir. gözleri gülenimdir.
diyeceğim, diğer hayatımda olan hiç kimse bu sevdiklerim kadar umurumda değil. fazla akrabalık bağımız kalmadı kimseyle kısaca.

0

hayatta olmazsa olmaz değil şey başta çocuklarım. e ailem olmakla birlikte devrimlerim sonrasında malesefki para çünkü gerçekten para olmazsa hayatını surduremiyorsunuz

0

olamazsa olmaz en başta aile faktörü gelmektedir

0

olmazss çok üzüleceğim en önemli şey kitaplarımdır.onlar beni ben yapan unsurlar çünkü.internet ve telefonum olmazsa büyük yoksunluk yaşarım biliyorum bunu.müzik olmazsa sağır gibi olurum sanırım çok şey eksik kalır hayatımda.ailem olmazsa ben olamam bu yüzden onlarsız bir hayat çok anlamsız boş gelebilir bana.insan duruma adapte olmakta çok maharetli bir canlı her koşula ayak uydurabiliyor fakat bu saydıklarım olmadıģında ben de eskisi olamayacağımı çok iyi biliyorum.yaşamsal alışkanlıklarımızdan kolay kolay vazgeçemiyoruz.

0

hayatta olmazsa olmaz dediğim şey tabiki de sevdiklerimdir. yakın arkadaşlarım, eşim, çocuklarım kısacası ailem. aile herşeydir. zamanla bu yukarıda belirttiğim diğer faktörler de birer aile kavramının içerisine giriyor zaten. yaşadığınız zorluklar ne olursa olsun her zaman sizin arkanızda olan size kol kanat gerek desteğini asla esirgemeyen birilerinin olduğunu bilmek insana inanılmaz bir motivasyon ve güç veriyor. buda ister istemez iş hayatınıza veya gündelik yaşantınıza yansıyabiliyor. iş hayatınızda çoğumuz bir amaç uğruna çalışıyoruz kimimiz daha iyi bir gelecek kimimiz nakite sıkışık olduğumuz için ama kimisi de var ki sadece ama sadece çocuğunun geleceği için onun çok daha iyi bir yaşam sürmesi için çalışır. onun adı anne babadır, ailedir o. sizin için elinden gelen bütün fedakarlığı yapan elinde ki imkanları sonuna kadar kullanan ailedir. dışarı çıktığınız zaman sıkıntı çıkmasın diye size harçlık veren, diğerlerinden geri kalmayın diye binbir sıkıntı da gidip size o son model telefonu alan, hiçbir ortamda küçük duruma düşmemeniz için size elinde avucunda ne varsa sunandır aile. anne baba olmak sadece maddiyat değildir tabii ki de. evladının ne sıkıntısı olduğu bilmek, onunla bir arkadaş gibi yakın olabilmek bunlar onun size dönük olup sizinle birşeyler paylaşmasında çok önemli bir husustur. olabildiğine onu anlayabilmek ona pozitif şekilde yaklaşman derdine ortak olmak beraber çözüm bulmak budur aile olmak bunu gerektirir. kısacası benim hayatta olmazsa olmaz dediğim en önemli şey ailedir, gerisi de dostlarım.

0

hayatta olmazsa olmaz dediğim bir şey yok. bunu baya düşündüm de birkaç şey var tabii ki ama onlar olmadan da yaşayabilirim. bunu biliyorum. çünkü birçok ölümler atlattım, hayatımda vefat eden birçok kişi oldu ve bunlara göğüs gerebildiysem diğer ufak tefek şeyleri elimden gitseler bile rahatlıkla atlatabilirim diye düşünüyorum. o yüzden olmazsa yapamam dediğim bir şey yok. zaten bu dünyada yaşamımız için olması gereken tek şey allah ve kendi vücudumuz, kendi ruhumuzdur. bu sayede ruhumuzla allaha ulaşabiliriz zaten. aramızda allah'la aramızda bir takım işler güçler vardır. uğraşlar vardır. onlar da önümüze çıkar çünkü allah aşkı daha ağır basan insanlar etrafındaki kişileri, eşyaları, şahıslara hiçbir önem vermez. tek gerçek tek hakikat allah'tır bunu bilirler. yani ben bunun farkındayım bilincindeyim en azından. bir tek evlat sevgisi nedir onu bilmiyorum. onun dışında tüm sevgileri hemen hemen tatlım. bir anne adı bir baba evladım olmadan yaşayamam diyebilir, ama allah öyle bir güçtür ki ne kadar büyük konuşursanız onu size yaşatır. o yüzden hayatta olmazsa olmaz dediğim hiçbir şey yok.

0

internet telefon laptop yada bilgisayar yemekler ve de guzel oyunlar birde instagram ile twitter

0

kızım tabiki şimdide oglum geliyor tek olmazsa olmazim onlar gerisinin pek önemi yok benim için