0

genellikle sen son hangi kitabı okudunuz diye soruyorlar benim bildiğim kadarıyla. nereli olduğunu daha önce ne iş yaptığını vs. soruyorlar bildiğim kadarıyla kendi özel hayatınıza dairede sorular soruluyor sanırım.

0

iş mülakatlarında sorulan en saçma soru bence evli misiniz çocuğunuz var mı ya da sevgiliniz var mı gibi sorulardır.özellikle yoğun tempoda çalışılacak bir iş ise işverenler çalışanlarının evli olup olmadığını öğrenmeye çalışırlar. zaten o işe başvurmuş olan kişi her şeyi göze sırf evli diye çocuğu var diye kendisine sorun yaratacağını düşünebiliyorlar. sürekli olarak izin alabileceklerini düşünüyorlar. bunların dışında iş mülakatlarında gerçekten çok fazla saçma sorular olabiliyor.
ayrıca bu iş yerine ne katabilirsin gibi sorular soruyorlar onlara sormak lazım aslında sizin iş yerriniz bana ne katacak diye.çünkü birçok iş yeri bize bir şeyler katmak yerine bizden çok şey alıp götürüyor.ayrıca bu hayattan beklentin ne gibi saçma bir soru soruyorlar ne cevap vermemesi bekliyorlar ki bu hayattan tek beklentim sizin işyerinizi için canla başla dişini tırnağına kadar çalışmak mı demek gerekiyor.
bunun dışında bazı işyerlerinde burcunuzu bile sorabiliyorlar. ayrıca işin dışında gerekirse çay kahve ikramıyapıp temizlik yapabilir misiniz?? bu soruda da açık açık bizim başka birisine verecek extra paramız yok ihtiyacımız olduğunda seni her türlü işte kullanabiliriz demek oluyor.o yüzden mülakata girdiğin zaman sorulan soruların altında yatan şeylere kesinlikle çok dikkat etmeniz gerekir. çünkü bu soruların altında sizi ileride nelerin bekleyeceği konusunda uyaran birçok şey vardır. sadece iş sahibi olmak için asla gerçek dışı cevaplar vermeyin. sonrasında üzüntü yaşayan ve sıkılan siz olursunuz.

0

iş mülakatlarında sorulan en saçma sorulardan biri gelecekte kendinizi nerede görüyorsunuz sorusudur. günümüzde iş bulmak ve kaliteli çalışma saatlerine uygun bir iş bulmak çok zordur. zaten işverenlerin uygulamış oldukları fiyat politikaları belirli bir düzeyde askeri ücret limitinde olduğu için bir de çok fazla para verirmişcesine insanları bu kadar irdelemeleri ve çok detaylı araştırma yapmaları bana göre çok saçma. insanların ihtiyacı olmasa zaten askeri ücret maaş ile saatlerce çalışmayı kabul etmez. bir de işverenlerin abartıp işçilere ve çalışanlarına saçma sapan mülakat soruları sormaları işi daha da çıkılmaz bir noktaya getiriyor. bu durum çalışanların ve iş arayanların hem sabrını hem de iş bulmaya olan inancını zorlanmaktadır. bir de sorulan en saçma sorulardan biri iş tecrübesidir. adam hiç çalışmadan nasıl iş tecrübesi kazanabilir ki herkes tecrübeli eleman ararsa yeni işe başlayan insanlar nasıl tecrübe kazanacaklar bunu düşünen yok. bence işverenlerin tecrübeli veya tecrübesiz olsun insanları ayrım yapmaksızın işe almaları gerekir. insanlar ancak bu sayede tecrübe kazanabilirler. herkes tecrübeli eleman ararsa yeni işe başlayan insanlar nasıl iş bulacak. bence bir elemanı sıfırdan alıp yetiştirmek çok daha yararlı ve faydalı olacaktır. bir de işverenler tecrübeli elemanları dahi askeri ücret fiyat veriyorlar sanki çok para verirmişcesine bir de çok fazla kriter istiyorlar. artık insanların birbirlerine karşı hiç anlayış ve saygısı kalmamış eski tarihlerde durum böyle değildi kimin işe ihtiyacı varsa elbirliğiyle o kişiye iş bulunur evine ekmek götürmesine yardım edilirdi. günümüzdeyse evine ekmek götürenlerin dahi işten çıkması için elinden gelenin fazlasını yapan insanlarla muhatabız. bu durum insanların birbirine olan inancını ve saygısını kaybetmesine neden olmaktadır

0

is ile alakali hic is gecmisi yazmadiginiz halde tecruveniz var mi diye sorulmasi.:)
once tecrubesi olmayan adami ise alacaksiniz ki tecrubesi olsun.:))