0

bizi insanlar genelde tatmin olmak yerine daha çok şey istediğimiz için, her şeye sahip olsak da bu defa sevgi ya da aşk bulamıyoruz. insanlar her şeye sahip olunca çalışmak ya da üretmek istemiyorlar bu da tatmin olmamaya sebep oluyor.

0

tatminkar olmadığı için...
hep daha fazlasını istediği için mahvoluyor insan.
düşünün kırk haramilerde kasım efendi az altınla yetinseydi kellesinden olmayacaktı.

0

insan her şeye sahip olabilir. mutlaka bir eksikliği vardır. yani huzurlu değilse kendini ondan dolayı huzursuz hisseder. bazen şöyle etrafımıza baktığımızda diyoruz ki bu insanın her şeyi var ,evi var ,arabası var, parası var ama bu insan mutsuz mutlaka bir sorunla karşılaşabiliyorlar. yani biz de öyleyiz ama tabii bizim öyle her şeyimiz yok. gene de huzursuz oluyoruz hayatın kanunu yani yapacak bir şey yok diye düşünüyorum. zaten insanların her zaman bir engel çıkıyor mutlu olması için bazen hani biz her şey para diyoruz ama zaten öyle de ama yeri geliyor öyle de olmuyor işte her şey para olmuyor en önemlisi bence sağlık, huzur ,mutlu olmak bunlar daha önemli.

0

yaptıkları hatalarından dolayı kendini sevmez

0

çünkü insan huzurlu olması her şeyi sahip olması anlamına gelmiyor. huzurlu olmak için inançlı olmamız lazım,sorumluluklarımızı yerine getirmemiz lazım, boş şeylerle uğraşmamamız lazım ,yani kendimize bile uğraş yaratmamız lazım ki huzurlu olabilelim. veya saygısız bir insansak sürekli elimizde olanların kıymetini bilmiyorsak şükretmeyi bilmiyorsak huzursuz bir insan oluruz tabiiki de ..ama eğer elimizdekilerin kıymetini bilip huzurlu bir yaşam sürersek şükrederse o zaman huzurlu bir yaşam süreceğinize inanıyorum bazı insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor yanındaki ailesinin değerini bilmiyor.