0

insan parasız kalınca gerçekten mahvoluyor. kim ne kadar her şey para değilse desin para gerçek hayatta her şeydir.

0

parasız kalınca şu şekilde kötü hissederim kendimi, tam alacak bir herhangi eşyam var iken param biter ise, buna cidden üzülürüm. sonuçta bir hedefim var ve farklı yerlere gittiği için hedefimi tamamlayamıyorum.

1

bazen kendimi başkalarına karşı güçsüz hissederim. o yüzden cebimden parayı pek eksik etmemeye çalışırım. hem başkalarına da muhtaç olmamak açısından. allah kimseye muhtaç etmesin. 12 yıllık arkadaşımız bile arkamızdan oyun oynarken başkalarına bel bağlamak hiç de doğru değil.

0

elbette parasız kalınca kötü hissederim bu günün şartlarında kimseden fayda yok sende yok ise kimsede yok derler.başklarına muhtac olmamak için çok çalışmalı ve helal yoldan kazanmalıyız.insan parasız kalınca önce hayatı maalesef sonrada etrafındaki bizi sevdiğini düşündüğümüz kişilerin karakterlerini tanımış oluyoruz.cebindeki para senindir derler ordan gelecek yada su kişinin borcu var ödeyecek demek bazen hayal kırıklığına yol açabiliyor.parasız kalırsan kirayı faturaları ödeyemesizn markete pazara gidip yiyecek bir şeyler alamazsın onun için allah insanı parayla imtihan etmesin.

0

her şeyin para olduğu şu son dönemlerde insan parası yokken kendini ister istemez kötü hissediyor. gözümüz bir şeyde kalabiliyor, hastalık olabiliyor, bir yere gitmemiz gerekebiliyor ve bunlar için her zaman paraya ihtiyacımız oluyor.

0

parasız kaldığım zamanlar kendimi kötü hissederim aslında kötü hissetmekten çok biraz mahzunlaşırım duruşum değişir ne bileyim sanki kendime olan güvenim kaybolur. parasızlık zor birşey gerçekte bunu yaşayan bilir allaha şükür şu anda bir şekilde geçiniyoruz iyiyiz o başka ama zor durumda kaldığınız zaman anlarsınız parasızlıpın ne demek olduğunu aslında en ufak en küçük bireyin bir sizin için ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu. zor durumlar size sabır etmeyi şükür etmeyi öğretir belki yolunuzu bulmanızda size yardımcı olur. evet parasız kaldığım zaman bu tür duygulara kapışırız huzursuz olurum üzüldüğüm olur keşke başka türlü olaydı dediğim sitem ettiğim baze düşündüğüm olur ancka tabiki isyan gibi değil bunlar kendi içimde konuşurum öyle işte. başka türlü bir hayat mümkün olsaydı diye ama yinede şükür etmek lazım başka insanları görüp onlardan feyz almak lazım daha zor durumdsolan insanlar da var bibiraz sabretmek lazım ben ğzğlsemde elimden birşey gelmez ki gökten para yağmaz ki doğal olarak ben kendimi üzdüğümle kalırım bunun bana bir faydası olmaz olacak olan şey olur siz önüne geçemezsiniz ki bu bakımdan parasızlık evet insan hayatında çok öenmli birşey insana mutsuzluk bile getiriyor bana kalırsa ama birazda sabır etmesini şükür etmesini bilmek gerekiyor ç yani inan bu şekilde zor zamanlar yaşayarak birbirine bağlanıyor kenetleniyor belki hayata daha sıkı sarılıyor çok şükür elimiz ayağımız tutuyor çalışırız diye güzel umutlar besliyor iş olsun yeterki allah kimseye muhtaç etmesin diyor. bunun gibi durumlarla insana kendini telkin ediyor ve daha iyi daha olumlu pozitif bakmaya çalışıyor yani parasızlık insana sabrı, şükrü öğretiyor x birlik olmayı sevgiyi, sağlığın aslında daha önemli birşey olduğunu da gösteriyor insana daha önemlisi. yani parasızlık evet çok öenmli birşey insanın ihtiyaçlarını karşılaması için olması gereken bir araç bana göre ama insanın paradan daha önemli değerli ve kıymetli şeyleri olduğunda bir gerçek.

0

sanki bir daha hic birsey yapamayacakmis gibi hissettiren olay bu. paranin yatmasini beklemek o kadar zor ki. gercekten birinden para beklemek dunyanin en kotu şeyi diyebilirim. paramiz olmayinca her gördüğümüzü bunu param yatinca yada olunca alicam diyoruz ve paramiz olduğunda begendigimiz seye genelde bakmiyoruz bile cunku o zaman begenmiyoruz onu. bilmiyorum yaa parasizlik cok zor tabi.