0

bence kaynana problemi çözülecek gibi bir durum değil kaynanalar bence çok konuşup herşeye karışıuorlar acaba oğullarını paylaşmak mi istemiyorlar çünkü hiçbir kaynana gelinini hiçbir gelin kaynanasını sevmiyor ortada bir erkek var biri annesi biri eşi birine değer verse diğeri istiyor bu da böyle işte birinden biri hep kıskanıyor ve kavga oluyor hiçbir zaman birbirini seven kayannan gelin görmedim şuan yine çok iyi eskiden birlikte oturuyorlardı kayanan gelin ve hep kavgalar gürültüler oluyordu birde şöyle bişey var kaynana görümce birlikte gelinin üzerine gelip üzüuorlardı sonra gelin evlenip gidince kayanana da biraz yaşlanınca bu sefer ipler geline geçiyordu ve gelin kayanana ya çektirmeye başlıyordu dusunsenize yeni evlisiniz ama kayanananız yüzünden mutlu değilsiniz anneniz evinize gelmek istiyor ama kaynana yüzünden istemiyorsun çünkü anneni uzmesini ve anneniz yanında size kızmasını istemiyorsunuz ama şuan evler ayrı kaynana bir yerde gelinler daha rahat istediği gibi gidip geziyorlar istediğini yapıyorlar ama bazı iyi kaynanalar da var babannem gibi babannem annemi çok sever onun üzülmesini kırılmasını istemez annemde ona öyledir anne kız gibi hep beraberler birlikte gezmeye gider gelirler birlikte eğlenirler bu çok güzel bişey aslında kayanana da gelinde biraz alttan almalı iyi olmalılar birbirlerine sonuçta o onun annesi o onun kızı oluyor ister istemez birbirlerine iyi davranmak zorundalar hem böylelikle erkekte bir arada iki derede kalmaz diyecegim o ki kayanana gelini gelin kaynanayı sevsin hatta biraz uzaklik daha da iyi oluyor onlar için hele torunu olunca daha da çok seviyor gelinini aile olmak çok güzel olanlar zaten böyle şeylerin üstesinden geliyorlar olmayanlar ise kavga gürültü kalp kırıklığı yaşıyorlar

0

kaynana problemini çözmeye temelden baslanmali yani ilk önce onunla anlaşmaya çalışılmalı. evler birleşikse ayrılmalı ama yinede olmuyorsa en kesin çözüm evlibdegilse evlendirilmesi yoksa hayatta cozulmez eliyse uzaktan ona ve eşine güzel bir yerde ev bulunmalı en azından bir kac aylık tatile gönderilmeli.

0

size ne yapıyorsa aynısını yapın empati yapmasını bilmiyorsa öğretin sonuçta etme bulma dünyası

0

iyimser güler yüzlü olursan karşı çıkmazsan iyi anlaşırsan herşey hallolur tabikide bu kaynana dan kaynana ya deişiyor

0

onun tek bir çözümü var o da kaynananın hakkın rahmetine kavuşması. allahtan onun ömrünün uzun olmamasını dileyeceksin sonra takdiri ilahi diyerek bekleyeceksin. başka türlü olmaz. allah böyle kaynanalardan korusun. evlerin düzenini yıkmaktan, ailelerin dirliğini bozmaktan başka bir işe yaramıyor bu kaynanalar. benim de başımda var bir tane. bildiğin huzursuzluk kaynağı. bizi huzursuz etmezse yapamıyor.

0

her şeyi ve herkesi olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz diyorum.

0

eğer ki eşiniz gerçekten adam akıllı biri olup size sahip çıkmaz ise ve annesinin ağzına bakarsa kaynana problemi çözülmeye bilir. eğer eşiniz böyle biri ise kaynana problemi sadece eşinizi bıraktığınızda çözülür.

1

onu anlamaya çalış ve görmezden gelmemeye çalış en iyi çözüm budur.

0

çok zor cozulecegini pek sanmıyorum.çözüldü sanarsin ama halen devam eder bence çünkü herkesin içinde birseyler kalıyor.helede çok kinci bir kayinvaliden varsa işin daha çok zor kayinvalide gelin probleminin cozulecegini pek sanmıyorum uzaklassan esin var arada yakın olunca o daha zor allah herkese sabır versin bu konuda gerçekten cozulmesi zordur.

0

yani bence kaynana ile arandaki progblemi çözmek çok zor. çünkü ben de kaynanam da çok sorunlar yaşadım. gerçekten kadını dövmemek için kendimi çok zor tutuyorum zaten eşim hiçbir şekilde bana karışmaz.. çünkü annesinin huyunu suyunu biliyor ve annesinin bana neler yaptığını da biliyor o kadın bana çok çektirdi ve bana iftira bile attı. ben sırf eşimin hatrina onu dövmedim ama eşim şu an onunla konuşmuyor barışacak olduğunda ben o kadını gerçekten de çok pis döveceğim. benim elimde allah'ın bir kulu bile alamayacak onu tek temennim inşallah eşim ailesi ile barışır ben de o kadını döverim. çünkü içimde kaldı çünkü dayak istiyor ben de ona en güzel dayı atacağım yani bu problemi bence dediğim gibi çözmek çok zor. eşin de bitiyor her şey eşinin konuşması lazım annesiyle eğer anlamıyorsa döv gitsin o zaman yapacak bir şey yok. gerçekten de dayak istiyorlar özellikle benim kaynanam mesela illa beni vur diyor bende vuracağım bakalım ne zaman inşallah nasip olur onu vurmam. yani o kadının artık adını bile duyunca ben böyle sinir krizi geçiriyorum ben hayatımda böyle bir insan görmedim. annem yaşında saygılıyımidır her zaman ama bu kadın saygıyı falan hak etmiyor.

0

eşinle aranı iyi tut eşini de arada bırakma onun yerine öncelikle eşin ile konuş ve de ki ben annenle problemler yaşıyorum kendisi ile konuşmak istiyorum. eğer eşin derse tamam konuş kendin derdini anlat eğer yok onu da anlamıyorsa eşin ile annen ile arama artık mesafe koyacağım de kayınvalidenle arana mesafe koy. çünkü eşler arada kalınca gelip evde bize sinirleniyorlar. o yüzden daha çok strese girip üzülüyoruz. ne olursa olsun onlar anneleri tıpkı kendi annelerimiz gibi. ben de çok değer verir, elimden geleni yaparım ama eşimi benle paylaşmak istemez. hatta kendim duyuyorum git eşinle kavga et yüz bulmasın falan diye. ben evde yokken evime girip karıştıran biri hatta eşyalarımı alıp götüren biri, çöpü bile karıştırır ben ne atmışım diye ama ona rağmen eşim için saygı duyarım lakin mesafe koydum. sen de mesafe koy ancak bu şekilde hayat devam eder. bir de çok düşünme çok umursama.

0

eğer kavga etmek istemiyorsanız ölü taklidi yapın ancak o şekilde kurtulursunuz yada oradan uzaklasin.

1

eğer bu şekilde bir sorun yaşıyorsanız uygun bir dille öncelikle kayınvalidenizi bu durumu açıklamalısınız her zaman net ve açık bir şekilde konuşmak kesinlikle en fazla işe yarayan şeydir. bu konuşma yaparken kesinlikle saygı çerçevesinde çıkmamalı sakin bir şekilde ve kendinizi hazır hissettiğiniz bir zaman yapmalısınız. sonuçta ben de evlendim ve kendime bir yuva kurdum benim de bir ailem var ve ona göre hareketler yapabilirim senin yaptığın şeyle benimki örtüşmeyebilir sonuçta herkes farklı yapılara sahip gibi bunu daha da yumuşatarak bir konuşma yapabilirsiniz. eğer bu konuşma sonrasında olumlu bir sonuç almadıysanız hatta daha da ters tepki ise ne yapmamız gereken şey eşinizi karşınıza alarak durumu izah etmenizdir. eğer yaptınız herşeye karışan bir kayınvalideniz varsa işiniz oldukça zor olacaktır çünkü. sonuçta ondan sonra ne olduysa ve bir ev hanımlığı yapıyorsa siz de artık aynı konumda sunusu ve kimsenin size karışmaya hakkı yoktur. eşinizle düzgün bir şekilde konuşun o da annesini uyarsın. eğer kim bunlar da fayda etmiyorsa kendi bildiğinizi okumaya devam edin. hiç kimse için değişmek zorunda değilsiniz çünkü. bir süre sonra o kişi de size karışmaktan yorulacak ve vazgeçecektir.

0

öncelikle bu sorunun asıl çözümü eşinizin kaynananız ile konuşmasından geçer . kaynanalar genelde çocuklarını kaybetme ve koruma içgüdüsü ile gelen damat ve geline tavır alır onu annesinden çok seveceğini ve zamanla annesini unutacağını düşünerek yapmadığını bırakmaz. hele ki eşlerde annesini savunursa bu sorun boşanmaya kadar gidiyor genelde. eşlerin anneleri ile konuşup bu konu hakkında artık kendi hayatı olmadığı eşi ile ortak bir hayata sahip olduğu kararlarına annesi ile değil eşi ile karar verip ailesinin sadece fikrini alabileceğini konuşması ve bunu onlar kabul ettirmesi gerekir aksi takdirde bu evlilik bir işkenceye dönüşebilir.

0

esiniz ile konusup bazi seyleri cozmesini isteyebilirsiniz.
netice de sizin konusmaniz ile esinizin konusmasi baskadir kaynananizla.
veya yaninda iseniz yanindan ayrilmayi da deneyebilirsiniz.